Wat is een inloopdouche? De 7 belangrijkste kenmerken.

Wat is een inloopdouche?

Je hebt douches, en je hebt inloopdouches. Maar wat is een inloopdouche nou precies? En verdient onze sneue badkamer met douche het etiket inloopdouche?

Wat is een inloopdouche?

Technisch gezien is een inloopdouche precies wat het woord belooft: een douche waar je zo in kunt lopen, dus zonder drempels of extra deuren. De vloer van de badkamer loopt bijvoorbeeld gewoon door in zo’n inloopdouche. Veelgenoemde voordelen van dit type douche zijn:

 • Ruimtelijk
 • Modern
 • Makkelijk schoon te houden, want minder voegen en dergelijke
 • Handig voor mensen die slecht ter been zijn, want geen drempels
 • Open verbinding met de rest van de ruimte
 • Een geheel met de rest van de bakkam er
 • Luxueuze uitstraling

Vervolgens plaatsen echter veel mensen een douchebak in hun inloopdouche, om te voorkomen dat de hele vloer nat wordt. En als ze dan toch bezig zijn, is een douchegordijn eigenlijk ook wel handig. Of een glazen afscheiding.

‘Maar is het dan nog wel een inloopdouche?’ vroeg ik me af. ‘Dan heb je immers de belangrijkste kenmerken van een inloopdouche, geen drempel en geen afscheiding ongedaan gemaakt?’

Wat zegt de ‘specialist’ oftewel support agent Martijn die volgens mij een robot is

Ik raakte ervan in de war, en besloot het na te vragen bij een ‘expert’ op de website die bovenaan de zoekresultaten stond in Google. Dat leidde tot deze conversatie:

Chatoperator
Hallo mijn naam is Martijn, kan ik u ergens mee helpen?

Bezoeker
Als een inloopdouche een douchebak heeft, dan creëer je toch een drempel?
Chatoperator
Hier kan een specialist u wat meer informatie over geven. Hier kunt u daarvoor de specialist bij u in de buurt vinden: koopeendouchebijons.com Zoek specialist Meer comfort in huis? Ontvang gratis persoonlijk advies of een offerte. Er zijn ruim 850 Koopeeninloopdouche specialisten. Er is er altijd wel een bij u in de buurt.

Bezoeker
Kunt u mijn vraag niet beantwoorden?
Gelezen
Chatoperator
Klopt. Hier heb ik even niet direct informatie over beschikbaar.

Lekker dan.

Dan maar wat plaatjes om de boel te verduidelijken.

Voorbeelden van een inloopdouche versus douchecabine

Voorbeeld inloopdouche:

Wat is een inloopdouche?
Zie ik daar nou een drempel?!

Douchecabine

Wat is een inloopdouche?

Ondanks het feit dat de loopdouche in de bovenste foto een drempel een glazen wand heeft, zie je duidelijk verschil met de douchecabine eronder.

Onze badkamer

Op basis van de definitie is onze badkamer een inloopdouche. Als je de deur van de badkamer open doet, dan zie je recht tegenover je de wasbak, en links hangt een douche. Er is geen drempel of douchebak. Dus tadaa! Ik heb zo’n hippe douche.

Toch denk ik niet dat mensen bij het zien van onze badkamer spontaan zullen denken: ‘Ah, een inloopdouche.’ Ze zullen eerder zeggen: ‘De badkamer gaan jullie zeker nog een keer opknappen?’

Tot slot

Inloopdouches zijn populair. Maar als je op zoek gaat naar meer informatie, en wat ze nou precies zijn, dan vind je veel tegenstrijdige artikelen. Persoonlijk denk ik dat je met een gewone douche minder wateroverlast hebt, maar dat een goede inloopdouche fijner voelt.

Zie ook mijn posts Badkamer schoonmaken en Douche versus bad: wat is zuiniger?

Tip: Denk ook eens aan een zogenoemde sunshower!

Wat zijn jouw ervaringen met gewone douches en inloopdouches?

Similar Posts

36 Comments

 1. Haha, die Martijn. Die denkt inderdaad niet veel zelf na vermoed ik;). Ik heb een douchebak. Bevalt me prima, want het houdt de vloer in ieder geval droog.

 2. Wij hebben een U-vormige badkamer. In een poot is een ruime inloopdouche, andere poot een wastafel met aan weerskanten kasten en in het onderste streepje van de U staat het bad (die we nooit gebruiken maar zat er al in toen we dit huis kochten.

 3. Wij hebben iets tussen een inloopdouche en een cabine in. We hebben geen glazen wanden maar muurtjes. Die heeft mijn man zelf in de badkamer gemaakt. En in die muurtjes zitten nissen waar de shampoo ed in staat. Daardoor geen rekjes om schoon te maken.
  We hadden de opening gewoon opengelaten, want ja dat is makkelijk…. Dachten wij.
  Maar niets is minder waar. Met 9 man in huis wordt de douche erg vaak gebruikt. Met een heleboel stoom tot gevolg. Door de opening wolkte de stoom door de hele ruimte en liep het water overal van de muren. Toen hebben we in de opening een glazen deurtje gezet. Nu blijft de badkamer veel droger.

  1. Wat slim om nissen in het muurtje rondom de douche te maken voor je spullen! Dat scheelt inderdaad schoonmaken. Goed om te weten dat een glazen deur of iets dergelijks toch wel handig is.

 4. Nu ben ik wel benieuwd naar hoe jullie douche er precies uitziet! Ik zou die van ons wel als inloopdouche willen betitelen. Ja, hij heeft twee glazen deuren, maar geen drempel. En als een van die deuren open is, is het ook gewoon koud in de douche? Dus die houden we lekker dicht.

 5. Het nadeel is indrrdaad die natte vloer. Wij hebben een douche in een hoek. De bak (eigenlijk meer een plateau) is een kwart cirkel. Aan 1 kant is tegen de muur een (verwarmd) zitje gemaakt. Daardoor is er veel meer ruimte en kunnen we gemakkelijk zitten om voeten te wassen of gewoon voor het gemak. De bak is voorzien van een glazen wand met klapdeur. Dus wel ruimte en gemak maar geen kleddernatte vloer in dd badkamer.

 6. Wij hebben een inloopdouche, de vloer loopfiets af, d us het water loopt goed weg. Toch hebben we een glazen deur er bij omdat de badkamer meubels dan niet nat spetteren en mooi blijven.

 7. Wij hebben laatst een inloop douch laten plaatsen omdat we geen douchebak ergens in onze badkamer konden plaatsen. Daar stond eerst een bad en boven dat bad zat een raam. We zijn super enthousiast dat we op deze wijze onze badkamer weer een nieuw leven konden inblazen

 8. Hahaha daar heb je echt wat aan, die agent Martijn :) We hadden laatst een hotelkamer met inloopdouche. Het zag er hartstikke hip en designerig uit, maar uiteindelijk werd alles toch nat.

  1. Ja, waardeloos echt die Martijn! Ik verdenk hem ervan eigenlijk een chat robot te zijn.

   Dat alles alsnog nat werd, is mijn grootste zorg bij zo’n inloopdouche.

 9. Ik vind je foto heel mooi.
  Gelukkig als senior is het in mijn appartement goed geregeld.
  Een bad combi douche heb ik nooit wat gevonden. Hans

 10. Ik heb geen inloopdouche, maar als ik er een zou nemen, dan zou ik hem af laten lopen richting het doucheputje, zodat je geen wateroverlast in de badkamer hebt. Snap je wat ik bedoel? Dus de douche/vloer lichtelijk schuin laten aflopen.

 11. Leuk hoor, zo’n inloopdouche maar het gebrek aan die drempel zorgt juist voor een enorm waterballet. Zeker met een klein kindje trouwens. En als dat dan weer doorlekt in de rest van de badkamer waar je vaak geen putje of iets dergelijks hebt zitten, maak dan je borst maar nat (met het restant van het water wat je badkamer invliegt ;) en kijk uit dat je niet uitglijdt. Prachtig om te zien, maar praktisch? Ik vind het niet.

 12. Wij hebben bij wijze van een inloopdouche..
  Onze huurwoning heeft een badkamer van 2 m * 1 m ofzo dus we hebben praktische gezien indd een inloop douche.

  Even zonder gekkigheid, ik heb in het verleden wel eens een inloopdouche gehad toen ik samenwoonde met mn ex. Maar ben ook de douchecabine van mijn ouders gewend van vroeger.. Ons maakt het niet uit.. Als we er maar gewoon kunnen douchen..

  We hebben wel weer een stortdouche, die vereiste heb ik dan weer wel.. Ga natuurlijk niet kou lijden onder een ministraaltje ;)

 13. Als wij onze badkamer gaan verbouwen binnen nu en 5 jaar dan willen we heel graag een inloop douche. momenteel hebben we een douche in het bad maar met mijn spierziekte is dat niet ideaal. Hoewel een warm bad goed kan doen kan ik er dan moeilijk in en uit komen. Dus hopelijk een inloopdouche met een zitbankje erin voor de lastige dagen

 14. Schijnbaar heb ik ook een inloop douche maar dan met een simpele uitstraling. Ik heb eeb douchekamer, want een bad heb ik niet. Aan de ene kant een WC aan de andere kant een douche en in het midden een wasbak. 1 vloerm wat lekker makkelijk is. Wel een douchegordijn, maar die hoeft niet echt dicht.

 15. Wij hebben een inloopdouche, ideaal, maar we hebben verkeerde tegeltjes op de vloer, heel erg moeilijk schoon te maken. We moeten dat echt binnenkort veranderen. Heeft iemand een goed idee? Niet gevaarlijk glad, maar wel makkelijk schoon te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.