Reacties

Wat is een inloopdouche? De 7 belangrijkste kenmerken. — 36 reacties

 1. Wij hebben een U-vormige badkamer. In een poot is een ruime inloopdouche, andere poot een wastafel met aan weerskanten kasten en in het onderste streepje van de U staat het bad (die we nooit gebruiken maar zat er al in toen we dit huis kochten.

  • Dat lijkt me best een bijzondere vorm Thea. En wel handig in de zin, dat dan het water uit de douche niet gauw de hele badkamer in zal stromen, toch?

 2. Wij hebben iets tussen een inloopdouche en een cabine in. We hebben geen glazen wanden maar muurtjes. Die heeft mijn man zelf in de badkamer gemaakt. En in die muurtjes zitten nissen waar de shampoo ed in staat. Daardoor geen rekjes om schoon te maken.
  We hadden de opening gewoon opengelaten, want ja dat is makkelijk.... Dachten wij.
  Maar niets is minder waar. Met 9 man in huis wordt de douche erg vaak gebruikt. Met een heleboel stoom tot gevolg. Door de opening wolkte de stoom door de hele ruimte en liep het water overal van de muren. Toen hebben we in de opening een glazen deurtje gezet. Nu blijft de badkamer veel droger.

  • Wat slim om nissen in het muurtje rondom de douche te maken voor je spullen! Dat scheelt inderdaad schoonmaken. Goed om te weten dat een glazen deur of iets dergelijks toch wel handig is.

 3. Nu ben ik wel benieuwd naar hoe jullie douche er precies uitziet! Ik zou die van ons wel als inloopdouche willen betitelen. Ja, hij heeft twee glazen deuren, maar geen drempel. En als een van die deuren open is, is het ook gewoon koud in de douche? Dus die houden we lekker dicht.

 4. Het nadeel is indrrdaad die natte vloer. Wij hebben een douche in een hoek. De bak (eigenlijk meer een plateau) is een kwart cirkel. Aan 1 kant is tegen de muur een (verwarmd) zitje gemaakt. Daardoor is er veel meer ruimte en kunnen we gemakkelijk zitten om voeten te wassen of gewoon voor het gemak. De bak is voorzien van een glazen wand met klapdeur. Dus wel ruimte en gemak maar geen kleddernatte vloer in dd badkamer.

 5. Wij hebben een inloopdouche, de vloer loopfiets af, d us het water loopt goed weg. Toch hebben we een glazen deur er bij omdat de badkamer meubels dan niet nat spetteren en mooi blijven.

 6. Wij hebben laatst een inloop douch laten plaatsen omdat we geen douchebak ergens in onze badkamer konden plaatsen. Daar stond eerst een bad en boven dat bad zat een raam. We zijn super enthousiast dat we op deze wijze onze badkamer weer een nieuw leven konden inblazen

 7. Hahaha daar heb je echt wat aan, die agent Martijn :) We hadden laatst een hotelkamer met inloopdouche. Het zag er hartstikke hip en designerig uit, maar uiteindelijk werd alles toch nat.

  • Ja, waardeloos echt die Martijn! Ik verdenk hem ervan eigenlijk een chat robot te zijn.

   Dat alles alsnog nat werd, is mijn grootste zorg bij zo'n inloopdouche.

 8. Leuk hoor, zo'n inloopdouche maar het gebrek aan die drempel zorgt juist voor een enorm waterballet. Zeker met een klein kindje trouwens. En als dat dan weer doorlekt in de rest van de badkamer waar je vaak geen putje of iets dergelijks hebt zitten, maak dan je borst maar nat (met het restant van het water wat je badkamer invliegt ;) en kijk uit dat je niet uitglijdt. Prachtig om te zien, maar praktisch? Ik vind het niet.

 9. Wij hebben bij wijze van een inloopdouche..
  Onze huurwoning heeft een badkamer van 2 m * 1 m ofzo dus we hebben praktische gezien indd een inloop douche.

  Even zonder gekkigheid, ik heb in het verleden wel eens een inloopdouche gehad toen ik samenwoonde met mn ex. Maar ben ook de douchecabine van mijn ouders gewend van vroeger.. Ons maakt het niet uit.. Als we er maar gewoon kunnen douchen..

  We hebben wel weer een stortdouche, die vereiste heb ik dan weer wel.. Ga natuurlijk niet kou lijden onder een ministraaltje ;)

 10. Als wij onze badkamer gaan verbouwen binnen nu en 5 jaar dan willen we heel graag een inloop douche. momenteel hebben we een douche in het bad maar met mijn spierziekte is dat niet ideaal. Hoewel een warm bad goed kan doen kan ik er dan moeilijk in en uit komen. Dus hopelijk een inloopdouche met een zitbankje erin voor de lastige dagen

 11. Schijnbaar heb ik ook een inloop douche maar dan met een simpele uitstraling. Ik heb eeb douchekamer, want een bad heb ik niet. Aan de ene kant een WC aan de andere kant een douche en in het midden een wasbak. 1 vloerm wat lekker makkelijk is. Wel een douchegordijn, maar die hoeft niet echt dicht.

 12. Wij hebben een inloopdouche, ideaal, maar we hebben verkeerde tegeltjes op de vloer, heel erg moeilijk schoon te maken. We moeten dat echt binnenkort veranderen. Heeft iemand een goed idee? Niet gevaarlijk glad, maar wel makkelijk schoon te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>