Sunshower: een zonnebad in je douche?!

Sunshower

Bij het woord Sunshower dacht ik dat het ging om met je gezicht omhoog buiten in het zonnetje gaan staan, en genieten van de zonnestralen op je gezicht. Maar het blijkt een apparaat voor in je badkamer te zijn. Jordi legt het uit!

De Sunshower

Misschien heb je hem al eens voorbij zien komen: de Sunshower. Het concept bestaat al een poosje maar begint de laatste tijd aan populariteit te winnen, en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom: in deze rare tijden grijpen we alles aan dat ons helpt ons beter te voelen, en een Sunshower kan daar supergoed mee helpen. Wat is het dan precies?

Sunshower wat is dat?

Een Sunshower is een systeem dat in de meeste gevallen wordt ingebouwd in de muur van je doucheruimte. Maar er zijn ook opbouw-modellen die in de hoek worden opgehangen. Het maakt gebruik van infrarood, eventueel in combinatie met UV-licht, om zonlicht na te bootsen. Je voelt dezelfde glorieuze warmte op je huid als tijdens een zonnige lentedag op een terrasje.

sunshower

Het effect is daar ook naar, want je lichaam reageert er precies hetzelfde op: als je meerdere keren per week kort (denk 10 minuten per keer) even ‘sunshowert’ ga je meer vitamine D aanmaken en voel je je na verloop van tijd energieker, vrolijker en veerkrachtiger.

Mensen die nek- of rugklachten hebben of vaak last hebben van spierpijn – zelfs mensen met artrose-gerelateerde klachten, ervaren vaak ook een (tijdelijke) vermindering van die klachten. En hoewel een Sunshower zeker geen zonnebank is, krijg je, als je 3-5 keer per week ‘sunshowert’ per week, wel een gezonde kleur op je wangen.

Screenshot 2021 04 16 at 13.47.56

Hoe werkt een sunshower?

‘Sunshoweren’ kun je doen terwijl je doucht. Het liefst in combinatie met een grote regendouche .

Maar je kunt ook gewoon voor de lampen gaan zitten zonder te douchen.

Sommige modellen zijn ook in te bouwen in een stoomcabine. Het is dus een stukje wellness en luxe dat je normaal gesproken in een dure spa zou verwachten, maar dan lekker thuis. Voor wie op zoek is naar een manier om het ellenlange thuiszitten te veraangenamen, zou de Sunshower dus zo maar een hele goede aanvulling in de badkamer kunnen zijn.

Voorbeeld

In onderstaand filmpje zie je een sunshower in actie. Je ziet in de video ook heel goed het verschil tussen UV-licht en infrarood licht:

Nawoord

Dankjewel Jordi voor je uitleg over sunshowers! Wat een aansprekend idee is dit. Als ik het goed begrijp is een sunshower dus een combinatie van UV-licht en infrarood licht.Ik houd van dingen die makkelijk zijn en een groot effect hebben. Bij pijn in de nek lekker onder een sunshower gaan zitten kan ik wel ; ) Ik stel me zo voor dat dit ook heel goed kan helpen bij een winterdip of misschien zelfs wel bij restless legs!

Het woord zonnebad en sunshower zal voortaan een nieuwe betekenis voor mij hebben.

Wat kost een sunshower?

De prijzen van sunshower variëren. Ik zag er eentje voor 850 euro, maar voor de meeste modellen moet je toch wel rekenen op minstens 1000 euro. Als je een klein budget hebt kun je kiezen voor een sunshower met ‘alleen maar’ infrarood straling. Maar ik denk dat als je dan toch voor een sunshower kiest je beter voor de combinatie van infraroodstraling + UV-straling. En dan ben je toch wel rond de 2000 euro kwijt aan een sunshower.

Leestips

Had jij al gehoord over sunshowers? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee! Helpt het bijvoorbeeld ook bij een winterdepressie?

Gebruikte bronnen o.a. Jordi, BadkamerXXL, bol.com

49 Comments

 1. Joannes
 2. Ikkelien
 3. ingrid
 4. Jouvence
 5. Melissa
 6. Felice Veenman
 7. Tania
 8. Mandy
 9. Corrina
 10. Caroline
 11. Frederique
 12. Mieke | Miek's Mind
 13. Gea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh