Reacties

Sunshower: een zonnebad in je douche?! — 49 reacties

 1. Ik had nog nooit van sunshowers gehoord. Maar aangezien ik geen centrale verwarming heb zijn bepaalde plekken in huis waar ik niet langdurig verblijf behoorlijk koud. Enkele jaren geleden heb ik dat opgelost door daar infrarood platen aan het plafond te hangen. Twee in de badkamer, twee in de keuken en een in de bijkeuken. Ze voldoen uitstekend en de stralingswarmte is vergelijkbaar met een kachel, aangenaam dus. Voor deze vijf was ik enkele jaren geleden bij Aliexpress € 400,- kwijt. Dat was inclusief comby thermostaten/tijdschakelaars.

 2. Geen sunshower hier maar wel een infraroodcabine. Mijn man doet zwaar werk en gaat elke dag als hij thuis komt een half uurtje tussen de lampen zitten. Het is goed voor de spieren.

 3. UV-licht als in een zonnebank, dat wordt tegenwoordig toch sterk afgeraden ivm huidkanker? Om dit dus veilig te doen zou je alleen infrarood moeten nemen. Lijkt me wel lekker warm. Maar ik douche eigenlijk altijd kort, dus of ik er echt gebruik van zou maken...

 4. Ik zou dit dus echt nooit aanschaffen. Ik denk dat de voordelen echt nihil zijn. En het een groot bla bla verhaal is. Daarnaast is t weer iets dat (onnodig) stroom vreet in je huis. Doet me een beetje denken aan die magneten op je waterleiding. Ook dat kan als je zelf logisch nadenkt je kalk niet oplossen...

 5. Ach, als je er plezier aan beleeft gewoon doen.
  Maar ik denk wel mee met de reactie van Suuz.
  Milieutechnische is het dubbel op, veel water gebruik met een kleurtje of warmte. Hans

 6. Ik zag er pas iets over op tv. Eerlijk gezegd dacht ik toen: zal allemaal wel. Maar stel dat het écht zo geweldig werkt als ik hier lees, zou ik het in de winter fantastisch vinden.

 7. Het lijkt me heerlijk! Al weet ik niet of ik het zou nemen. Vroeger had ik ook een zonnebank thuis, maar omdat UV zo ongezond is, heb ik ze laten weghalen. Van infrarood ben ik wel overtuigd. In de sauna heb ik al ondervonden dat dat wonderen kan doen

 8. het is een stukje welness en luxe die me een tikkeltje te prijzig zijn. helaas, ik arme werkmier zal het moeten doen met zonnestralen :-)

 9. Nog niet echt eerder van gehoord. Nu je het zegt heb ik het weleens voorbij zien komen. Zijn er echt geen schadelijke gevolgen voor de huid? Ik vind dit soort dingen toch altijd een beetje spannend moet ik je eerlijk bekennen. Aan de andere kant kan ik mij zeker ook positieve gevolgen voorstellen. Zeker als je pijn aan je spieren hebt of anderszins.

 10. Ik heb enorm behoefte aan zon. Maandenlang mis ik de zon, elk jaar weer. Ik ben niet gemaakt om in het noorden te wonen, zeg ik altijd. Wat dat betreft klinkt zo'n zondouche wel interessant maar ik vraag me toch af in hoeverre het het haalt bij echte zonnestralen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>