Zelftest in Even tot hier: uitleg over de zelftest

zelftest

Toen ik een zelftest kocht bij Kruidvat, en vervolgens las waarvoor je hem mag gebruiken, vroeg ik me teleurgesteld af:

‘Maar wat héb je dan eigenlijk aan een zelftest?’

In het satirisch nieuwsprogramma Even tot hier vroegen ze zich hetzelfde af. Het leidde tot dit geweldige liedje, dat ook nog eens informatief is!

Zelftest in Even op hier: zo zit dat met de zelftest

Het liedje laat voortreffelijk de absurditeit van een corona sneltest zien. En dat binnen 1 minuut : )

N.B. De NOS rapporteerde dat er maar liefst 200.000 zelftesten zijn verkocht, en op het nieuws hoorde ik vandaag dat er 14 miljoen zelftesten op weg zijn naar de middelbare scholen.Ik snap er soms niets van….

En dat deed me denken aan deze uitspraak van Alfred Lord Tennyson: ‘Ours is not to reason why.’

zelf test corona tegeltje

 

 

Similar Posts

17 Comments

 1. Zoals (bijna) al hun liedjes vind ik deze heerlijk. Ik kijk nooit naar dit programma, maar dit is al het tweede heerlijke liedje vandaag dat ik zie, dus ik geloof dat ik dat toch eens moet gaan doen.

 2. Zelftest heeft dus wel zin.
  Voorbeeld: ik zat vandaag in de bus met een ‘snotteraar’…!? Morgen ben ik mantelzorger, en wil die reeds gevaccineerde mensen toch niet besmetten, je-weet-maar-nooit. Dan ga ik vanavond testen. Eén streepje -> geslaagd, twee streepjes -> eerst naar de dokter, voor ik onbewust mensen besmet.
  Lie(f)s.

 3. Volgens mij heeft het kabinet nog NIETS scherp gezien. Nu deze test weer, slaat nergens op…
  Heerlijk die humor, de beste manier om tegen het leven aan te kijken!

 4. Nicole, het programma heet Even tot hier. Zo leuk. Onze dochter van 10 heeft daar haar spreekbeurt over gedaan, de juf had nog niet eerder zo’n goede spreekbeurt gezien.

 5. Kijk al naar Even tot hier zolang het bestaat. Kende Woe en Van der Laan ook al voor die tijd. Ze zijn zeker cratief. Maar toen ik eergisteren K3 zag heb ik ‘m toch maar een stuk doorgespoeld. En zo had ik dit onderwerp gemist. Dus alsnog even gekeken. Vanavond was dit onderwerp ook in Radar. Pure windhandel. Gewoon een afspraak bij de GGD maken. Kost minder en levert een betrouwbaarder resultaat op.

 6. Nou, ik was blij dat ik hem in huis had. Oudste zat in mijn auto toen we bericht kregen van besmettingen op de dagbesteding. Gelijk hem thuis getest en ja hoor 2 streepjes. Als ik het niet in huis had gehad, was hij gewoon bij ons blijven eten en had hij misschien iedereen aangestoken. Nu ging hij gewoon gelijk weer terug en heeft de rest niet eens gezien. Gelijk Test aangevraagd bij de GGD. En daar ook getest. De volgende dag kwam daar ook positief uit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.