Reacties

Corona zelftest Kruidvat gekocht + update 2023 — 27 reacties

 1. Eigenlijk heb je aan een zelftest niets zelftest als deze negatief is, wil niet zeggen dat je geen corrona heb, positief dan heb je corrona maar moet je alsnog naar de teststraat. Tja.......

 2. wij kijken hier (Oostenrijk) heel anders tegen testen aan als in Nederland. Er wordt gestimuleerd dat je je minimaal 1x per week laat testen in een snelteststraat. Daarvan zijn er in ons Bundesland met ruim 400.00 inwoners 80 locaties. Dat gaat snel, online een afspraak maken en wij zijn meestal binnen een half uur weer thuis. Binnen een uur, meestal sneller komt er op je telefoon het resultaat. Ben je positief getest word je geacht dezelfde dag op dezelfde locatie een officiële test te laten doen (PCR). Al deze testen zijn gratis. Wij krijgen per week via de gemeente 2 zelftesten, die wij inzetten als we bijv. een doktersafspraak hebben of gezellig bij iemand op visite willen. Dat is vrijwillig, maar we doen daar aan mee. Door deze manier van omgaan met testen worden er veel meer positieve gevallen uitgehaald dan wanneer je op symptomen wacht. Want dat is een verschil: je kunt positief zijn zonder symptomen maar wel kun je dan anderen besmetten. De kinderen tot 14 jaar gaan hier naar school en testen zichzelf olv de juf/meester 1x per week (vol cool) en ook daar worden kinderen tussenuit gehaald die positief zijn. Die gaan naar huis en de hele familie wordt getest. En wordt geacht in quarantaine te gaan. Wij voelen ons er goed bij.

  • Kunnen jullie je nog herinneren dat onze deskundigen van het RIVM beweerden dat ook het nieuwe Corona virus niet meer dan een milde griep of lichte verkoudheid zou veroorzaken? Besmette mensen in China en Italië lagen toen al te sterven aan de ziekte. Er was al wetenschappelijk over gepubliceerd. Er was uitvoerig gewaarschuwd.

   Kunnen jullie je nog herinneren dat onze deskundigen van het RIVM beweerden dat mensen niet besmettelijk zouden zijn zolang ze geen duidelijke symptomen hadden? Ook toen hadden ze beter kunnen weten als ze hun vakliteratuur hadden bijgehouden.

   Besmetting door a-symptomatische geinvecteerden is gebleken. Tot voor kort mochten die mensen zich niet eens laten testen. Nu kunnen ze een zelf-test doen en als die positief is kunnen ze de betrouwbaardere test laten doen. Dat kan helpen om van dat virus af te komen.

   Het is goed dat de drogist die tests nu goedkoper verkoopt dan de te dure apotheek. Ik hoop dat ze straks in de supermarkten liggen voor nog minder dan 5 euro. Want van de Nederlandse overheid hoeven we niet te verwachten dat ze de testsetjes gratis zullen geven.

   Ik denk dat ik die test wel ga aanschaffen.
   Het geeft niet meer dan een indicatie, maar toch. Het is door onze - allang weer afgetreden maar nog steeds regerende - regering aldoor ontkend, maar je kunt besmet zijn zonder het te merken en dan de ziekte wel doorgeven aan anderen. Als de zelf-test positief is, dan zou ik de "echte" test laten doen.

  • Wat een goed systeem Tineke! Op die manier worden er vast veel corona gevallen gevonden. Dankjewel voor je interessante bijdrage. Ik vind het leuk om te lezen hoe het in andere landen gaat.

 3. Sorry ik geloof helemaal niet in deze zelf testen want het is daarbij maar voor even en is slechts voor korte tijd geldig en het kost je alleen maar geld. Het kan dus ook zijn dat je ondanks een negatief resultaat bij zo een snel-test wel besmet bent met het coronavirus. Want er zijn vele snel testen die helemaal niet goed zijn. En ik begrijp wel dat men naar vrienden wilt gaan of familie maar bedenk daarbij wel goed na als jij je zelftesten ga. En dat deze die nu overal te koop zijn je helemaal niks kunnen garanderen. Men probeert er slechts een slaatje uit te slaan.

 4. Zolang ze slechts voor 58/78% betrouwbaar zijn, negatief niets zegt en bij positief alsnog naar de GGD moet... vind ik het vooral weggegooid geld.
  Daarnaast ben ik bang dat het mensen een vals gevoel van gezond zijn geeft.

 5. Ik besteed hier geen cent aan,
  Testen zeggen helemaal niets zijn zo onbetrouwbaar als wat.
  Stoppen met alle testen zonder klachten.
  Ik lees dat sommige mensen al zo vaak getest hebben, echt niet te geloven.
  Ik werk absoluut niet mee aan een testmaatschappij.

 6. O, ik wilde 'm eventueel ook aanschaffen voor het geval ik klachten zou krijgen, maar ik zie dat het dus eigenlijk het geld niet waard is. Weten we dat ook weer. Wel een beetje jammer, dat soort dingen.

  • Fijn dat ik je wat geld heb kunnen besparen Naomi : ) Ik heb ook wel eens een aankoop niet gedaan doordat ik er een blogpost over had gelezen. Ideaal.

 7. Ik heb nog geen enkel nut van een zelftest gezien. Jouw beschrijving bevestigt dit.
  Wat mij van het begin al wel bezighoud is: hoe moet je een zelftest uitvoeren?
  Ik neem aan dat je ook wat neusslijmvlies op moet vangen?
  Veel mensen vinden juist dat vervelend in de teststraat.
  Betekent dit dan dat ze als ze het zelf uit moeten voeren, minder diep de neus in gaan?
  Ik vermoed van wel. Die kan is groot toch? En ja, dan kan het dus nooit een goede testuitslag geven.
  Ik geloof er du ook niet in...

 8. Een kennis van me vertrouwde het niet de zelftest was negatief maar in de teststraat was hij positief. Ik had die ervaring dus al en het riekt dan ook naar geldklopperij. Het zegt dus niks het geeft hooguit een beetje geruststelling ofzo.

  • Wat goed van je kennis dat hij zich dan ook nog 'echt' liet testen. Als meer mensen zo zorgvuldig waren zouden we wellicht ook wat minder besmettingen hebben...

 9. Ik vind dit soort ontwikkelingen zo fout. Ze bieden veel minder zekerheid en er wordt ook nog gewoon geld aan verdiend. En als ze een negatieve uitslag geven en je bent stiekem toch positief en je denkt van niet ...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder