Corona zelftest Kruidvat gekocht + update 2023

corona zelftest

Op diverse plekken kun je een corona zelftest kopen. Ze zijn onder andere te koop bij apotheken, maar ook bij Etos,Kruidvat en niet te vergeten, de Action!

Onderaan deze post vind je handige lijst met winkels waar je een zelftest kunt kopen.

Zelftest Kruidvat

Omdat zo’n corona sneltest mij handig lijkt om in huis te hebben, kocht ik er eentje bij Kruidvat. Ze lagen bij ‘mijn’ Kruidvat niet los in de winkel, maar achter de balie. Je moet er dus om vragen bij de kassière. Deze corona zelftest kost 2,99. (In april 2021 kostte een Kruidvat zelftest nog 5 euro.

De test zit verpakt in een simpel doorzichtig zakje, en oogt verantwoord en medisch.

Zelftest kopen Kruidvat

Bij Kruidvat kun je 4 verschillende soorten zelftesten voor corona kopen:

 • De Lyher Covid-19 Antigeen Zelftest
 • V-Chek Snelle Speeksel Covid-19 Zelftest. Deze zelftest hoeft niet in je neus! Je doet hem gewoon als een soort lolly in je mond.
 • FlowFlex Covid-19
 • Lomina Covid-19 Antilichaam Testkit

Screenshot 2022 03 05 at 13.10.02

Sneltest Etos: Zelftest in mond

In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe deze zelftest werkt. Voor je deze ‘lollytest’ doet, mag je 30 minuten niet meer eten of drinken.

Action zelftest

De Action verkoopt diverse zelftesten. Zo kun je er terecht voor een ovulatietest en een zwangerschapstest. Maar De Action zelftest waar ik het hier over heb is de zelftest voor corona. De Action zelftest voor corona is van het merk DeACON Flowflex™.

action zelftest

Huh? Corona zelftest niet geschikt als je klachten hebt?

Ik dacht de test te gebruiken als ik klachten krijg. Maar dat is niet de bedoeling! Op de site van de Rijksoverheid staat:

‘Zelftesten niet voor testen bij klachten, bij verhoogd risico of voor toegang. De uitslag van een zelftest is minder nauwkeurig. Gebruik daarom zelftesten niet als u coronaklachten heeft; dichtbij iemand met corona was; terugkeert uit een hoog-risicogebied.’

Test je positief op een corona zelftest? Dan moet je alsnog voor een test naar de GGD. Is je test negatief? Dan heb je ‘waarschijnlijk geen corona,’ maar dat zegt niet veel.

Liever officiële test, maar wel snel de uitslag?

Wil je liever een officiële test doen? Bijvoorbeeld omdat je die meer vertrouwt? Of omdat je jezelf er niet toe kunt zetten om dat stokje in je neus te duwen?

Dat kan bijvoorbeeld bij Spoedteststraat.nl. Ze doen daar een PCR Test & Antigeen Sneltest, en je krijgt dezelfde dag nog de uitslag!

Heeft zo’n zelftest dan wel nut?

Dus tsja, wat moet je dan eigenlijk met zo’n zelftest? Of je nou positief of negatief test op een zelftest, er verandert eigenlijk niets. Pas na een test bij de GGD mag je weer naar buiten.

Het belangrijkste nut van een corona zelftest lijkt dat je met extra overtuiging en motivatie een afspraak maakt bij de GGD voor een corona test.

Zelftest waar te koop? 9 winkels op een rij!

Hieronder een handig overzicht van 8 plekken waar je de corona zelftest kunt kopen.

 1. Action
 2. Kruidvat zelftest (4 soorten)
 3. Etos zelftesten (3 soorten zelftest)
 4. Blokker (zelfde als bij de Action en Hema, maar 1 euro duurder!)
 5. Albert Heijn
 6. Hema zelftest (zelfde als bij de Action)
 7. Jumbo zelftest (zelfde als bij de Action en Hema maar goedkoper met 2,89)
 8. DM Drogist in Duitsland. Hier kost een zelftest maar 1,75!
 9. Karwei zelftest! Ja, het is echt waar! Zelfs bij de Karwei kun je terecht voor een corona zelftest. Hij kost daar 2,79.

Hoe ziet een positieve zelftest eruit?

Als je een positieve zelftest voor corona hebt dan zie je twee streepjes. Het eerste streepje is simpelweg voor de controle. Als je 1 streepje ziet, weet je dat je de test correct hebt gedaan. Zie je vervolgens nog een tweede streepje staan, dan heb je corona.

Negatieve zelftest + positieve zelftest

Hieronder zie rechts je hoe een positieve zelftest eruit ziet:

positieve zelfteset

De linkertest is negatief.

Samenvattend

Het argument: ‘Ik wist niet waar ik een zelftest kon kopen gaat niet op!’ Corona zelftesten zijn echt op heel veel plekken te koop. Van supermarkten tot doe het zelf zaken.

Leestips

Tip: in het programma Even tot hier leggen ze feilloos uit hoe het zit met de zelftest voor corona!

Wat vind jij van corona zelftesten?

Similar Posts

27 Comments

 1. Eigenlijk heb je aan een zelftest niets zelftest als deze negatief is, wil niet zeggen dat je geen corrona heb, positief dan heb je corrona maar moet je alsnog naar de teststraat. Tja…….

 2. wij kijken hier (Oostenrijk) heel anders tegen testen aan als in Nederland. Er wordt gestimuleerd dat je je minimaal 1x per week laat testen in een snelteststraat. Daarvan zijn er in ons Bundesland met ruim 400.00 inwoners 80 locaties. Dat gaat snel, online een afspraak maken en wij zijn meestal binnen een half uur weer thuis. Binnen een uur, meestal sneller komt er op je telefoon het resultaat. Ben je positief getest word je geacht dezelfde dag op dezelfde locatie een officiële test te laten doen (PCR). Al deze testen zijn gratis. Wij krijgen per week via de gemeente 2 zelftesten, die wij inzetten als we bijv. een doktersafspraak hebben of gezellig bij iemand op visite willen. Dat is vrijwillig, maar we doen daar aan mee. Door deze manier van omgaan met testen worden er veel meer positieve gevallen uitgehaald dan wanneer je op symptomen wacht. Want dat is een verschil: je kunt positief zijn zonder symptomen maar wel kun je dan anderen besmetten. De kinderen tot 14 jaar gaan hier naar school en testen zichzelf olv de juf/meester 1x per week (vol cool) en ook daar worden kinderen tussenuit gehaald die positief zijn. Die gaan naar huis en de hele familie wordt getest. En wordt geacht in quarantaine te gaan. Wij voelen ons er goed bij.

  1. Kunnen jullie je nog herinneren dat onze deskundigen van het RIVM beweerden dat ook het nieuwe Corona virus niet meer dan een milde griep of lichte verkoudheid zou veroorzaken? Besmette mensen in China en Italië lagen toen al te sterven aan de ziekte. Er was al wetenschappelijk over gepubliceerd. Er was uitvoerig gewaarschuwd.

   Kunnen jullie je nog herinneren dat onze deskundigen van het RIVM beweerden dat mensen niet besmettelijk zouden zijn zolang ze geen duidelijke symptomen hadden? Ook toen hadden ze beter kunnen weten als ze hun vakliteratuur hadden bijgehouden.

   Besmetting door a-symptomatische geinvecteerden is gebleken. Tot voor kort mochten die mensen zich niet eens laten testen. Nu kunnen ze een zelf-test doen en als die positief is kunnen ze de betrouwbaardere test laten doen. Dat kan helpen om van dat virus af te komen.

   Het is goed dat de drogist die tests nu goedkoper verkoopt dan de te dure apotheek. Ik hoop dat ze straks in de supermarkten liggen voor nog minder dan 5 euro. Want van de Nederlandse overheid hoeven we niet te verwachten dat ze de testsetjes gratis zullen geven.

   Ik denk dat ik die test wel ga aanschaffen.
   Het geeft niet meer dan een indicatie, maar toch. Het is door onze – allang weer afgetreden maar nog steeds regerende – regering aldoor ontkend, maar je kunt besmet zijn zonder het te merken en dan de ziekte wel doorgeven aan anderen. Als de zelf-test positief is, dan zou ik de “echte” test laten doen.

  2. Wat een goed systeem Tineke! Op die manier worden er vast veel corona gevallen gevonden. Dankjewel voor je interessante bijdrage. Ik vind het leuk om te lezen hoe het in andere landen gaat.

 3. Sorry ik geloof helemaal niet in deze zelf testen want het is daarbij maar voor even en is slechts voor korte tijd geldig en het kost je alleen maar geld. Het kan dus ook zijn dat je ondanks een negatief resultaat bij zo een snel-test wel besmet bent met het coronavirus. Want er zijn vele snel testen die helemaal niet goed zijn. En ik begrijp wel dat men naar vrienden wilt gaan of familie maar bedenk daarbij wel goed na als jij je zelftesten ga. En dat deze die nu overal te koop zijn je helemaal niks kunnen garanderen. Men probeert er slechts een slaatje uit te slaan.

 4. Zolang ze slechts voor 58/78% betrouwbaar zijn, negatief niets zegt en bij positief alsnog naar de GGD moet… vind ik het vooral weggegooid geld.
  Daarnaast ben ik bang dat het mensen een vals gevoel van gezond zijn geeft.

 5. Ik besteed hier geen cent aan,
  Testen zeggen helemaal niets zijn zo onbetrouwbaar als wat.
  Stoppen met alle testen zonder klachten.
  Ik lees dat sommige mensen al zo vaak getest hebben, echt niet te geloven.
  Ik werk absoluut niet mee aan een testmaatschappij.

 6. O, ik wilde ‘m eventueel ook aanschaffen voor het geval ik klachten zou krijgen, maar ik zie dat het dus eigenlijk het geld niet waard is. Weten we dat ook weer. Wel een beetje jammer, dat soort dingen.

  1. Fijn dat ik je wat geld heb kunnen besparen Naomi : ) Ik heb ook wel eens een aankoop niet gedaan doordat ik er een blogpost over had gelezen. Ideaal.

 7. Ik heb nog geen enkel nut van een zelftest gezien. Jouw beschrijving bevestigt dit.
  Wat mij van het begin al wel bezighoud is: hoe moet je een zelftest uitvoeren?
  Ik neem aan dat je ook wat neusslijmvlies op moet vangen?
  Veel mensen vinden juist dat vervelend in de teststraat.
  Betekent dit dan dat ze als ze het zelf uit moeten voeren, minder diep de neus in gaan?
  Ik vermoed van wel. Die kan is groot toch? En ja, dan kan het dus nooit een goede testuitslag geven.
  Ik geloof er du ook niet in…

 8. lekker onlogisch weer, naja voor mij geen test tenzij ik echt ziek ben of klachten heb en ook geen vacinatie. Maar ieder zijn ding natuurlijk wel handig dat je dit deelt vind ik

 9. Een kennis van me vertrouwde het niet de zelftest was negatief maar in de teststraat was hij positief. Ik had die ervaring dus al en het riekt dan ook naar geldklopperij. Het zegt dus niks het geeft hooguit een beetje geruststelling ofzo.

  1. Wat goed van je kennis dat hij zich dan ook nog ‘echt’ liet testen. Als meer mensen zo zorgvuldig waren zouden we wellicht ook wat minder besmettingen hebben…

 10. Als ik klachten zou hebben, kies ik liever voor een echte test. Dan ben je meer geld kwijt, maar heb je wel zekerheid.

 11. Ik vind dit soort ontwikkelingen zo fout. Ze bieden veel minder zekerheid en er wordt ook nog gewoon geld aan verdiend. En als ze een negatieve uitslag geven en je bent stiekem toch positief en je denkt van niet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.