Corona zelftest Kruidvat gekocht: wat heb je er eigenlijk aan?

corona zelftest

Op diverse plekken kun je inmiddels een corona zelftest kopen. Ze zijn onder andere te koop bij apotheken, maar ook bij Etos en sinds zaterdag 10 april ook bij Kruidvat.

Corona zelftest Kruidvat

Omdat zo’n corona sneltest mij handig lijkt om in huis te hebben, kocht ik er eentje bij Kruidvat. Ze lagen bij ‘mijn’ Kruidvat niet los in de winkel, maar achter de balie. Je moet er dus om vragen bij de kassière.  Deze corona zelftest kost 5 euro. De test zit verpakt in een simpel doorzichtig zakje, en oogt verantwoord en medisch.

Huh? Corona zelftest niet geschikt als je klachten hebt?

Ik dacht de test te gebruiken als ik klachten krijg. Maar dat is niet de bedoeling! Op de site van de Rijksoverheid staat:

‘Zelftesten niet voor testen bij klachten, bij verhoogd risico of voor toegang. De uitslag van een zelftest is minder nauwkeurig. Gebruik daarom zelftesten niet als u coronaklachten heeft; dichtbij iemand met corona was; terugkeert uit een hoog-risicogebied.’

Test je positief op een corona zelftest? Dan moet je alsnog voor een test naar de GGD. Is je test negatief? Dan heb je ‘waarschijnlijk geen corona,’ maar dat zegt niet veel.

Heeft zo’n zelftest dan wel nut?

Dus tsja, wat moet je dan eigenlijk met zo’n zelftest? Of je nou positief of negatief test op een zelftest, er verandert eigenlijk niets. Pas na een test bij de GGD mag je weer naar buiten.

Het belangrijkste nut van een corona zelftest lijkt dat je met extra overtuiging en motivatie een afspraak maakt bij de GGD voor een corona test.

Zie ook Mondkapje Kruidvat.

Tip: in het programma Even tot hier leggen ze feilloos uit hoe het zit met de zelftest voor corona!

Wat vind jij van corona zelftesten?

Similar Posts

27 Comments

 1. Eigenlijk heb je aan een zelftest niets zelftest als deze negatief is, wil niet zeggen dat je geen corrona heb, positief dan heb je corrona maar moet je alsnog naar de teststraat. Tja…….

 2. wij kijken hier (Oostenrijk) heel anders tegen testen aan als in Nederland. Er wordt gestimuleerd dat je je minimaal 1x per week laat testen in een snelteststraat. Daarvan zijn er in ons Bundesland met ruim 400.00 inwoners 80 locaties. Dat gaat snel, online een afspraak maken en wij zijn meestal binnen een half uur weer thuis. Binnen een uur, meestal sneller komt er op je telefoon het resultaat. Ben je positief getest word je geacht dezelfde dag op dezelfde locatie een officiële test te laten doen (PCR). Al deze testen zijn gratis. Wij krijgen per week via de gemeente 2 zelftesten, die wij inzetten als we bijv. een doktersafspraak hebben of gezellig bij iemand op visite willen. Dat is vrijwillig, maar we doen daar aan mee. Door deze manier van omgaan met testen worden er veel meer positieve gevallen uitgehaald dan wanneer je op symptomen wacht. Want dat is een verschil: je kunt positief zijn zonder symptomen maar wel kun je dan anderen besmetten. De kinderen tot 14 jaar gaan hier naar school en testen zichzelf olv de juf/meester 1x per week (vol cool) en ook daar worden kinderen tussenuit gehaald die positief zijn. Die gaan naar huis en de hele familie wordt getest. En wordt geacht in quarantaine te gaan. Wij voelen ons er goed bij.

  1. Kunnen jullie je nog herinneren dat onze deskundigen van het RIVM beweerden dat ook het nieuwe Corona virus niet meer dan een milde griep of lichte verkoudheid zou veroorzaken? Besmette mensen in China en Italië lagen toen al te sterven aan de ziekte. Er was al wetenschappelijk over gepubliceerd. Er was uitvoerig gewaarschuwd.

   Kunnen jullie je nog herinneren dat onze deskundigen van het RIVM beweerden dat mensen niet besmettelijk zouden zijn zolang ze geen duidelijke symptomen hadden? Ook toen hadden ze beter kunnen weten als ze hun vakliteratuur hadden bijgehouden.

   Besmetting door a-symptomatische geinvecteerden is gebleken. Tot voor kort mochten die mensen zich niet eens laten testen. Nu kunnen ze een zelf-test doen en als die positief is kunnen ze de betrouwbaardere test laten doen. Dat kan helpen om van dat virus af te komen.

   Het is goed dat de drogist die tests nu goedkoper verkoopt dan de te dure apotheek. Ik hoop dat ze straks in de supermarkten liggen voor nog minder dan 5 euro. Want van de Nederlandse overheid hoeven we niet te verwachten dat ze de testsetjes gratis zullen geven.

   Ik denk dat ik die test wel ga aanschaffen.
   Het geeft niet meer dan een indicatie, maar toch. Het is door onze – allang weer afgetreden maar nog steeds regerende – regering aldoor ontkend, maar je kunt besmet zijn zonder het te merken en dan de ziekte wel doorgeven aan anderen. Als de zelf-test positief is, dan zou ik de “echte” test laten doen.

  2. Wat een goed systeem Tineke! Op die manier worden er vast veel corona gevallen gevonden. Dankjewel voor je interessante bijdrage. Ik vind het leuk om te lezen hoe het in andere landen gaat.

 3. Sorry ik geloof helemaal niet in deze zelf testen want het is daarbij maar voor even en is slechts voor korte tijd geldig en het kost je alleen maar geld. Het kan dus ook zijn dat je ondanks een negatief resultaat bij zo een snel-test wel besmet bent met het coronavirus. Want er zijn vele snel testen die helemaal niet goed zijn. En ik begrijp wel dat men naar vrienden wilt gaan of familie maar bedenk daarbij wel goed na als jij je zelftesten ga. En dat deze die nu overal te koop zijn je helemaal niks kunnen garanderen. Men probeert er slechts een slaatje uit te slaan.

 4. Zolang ze slechts voor 58/78% betrouwbaar zijn, negatief niets zegt en bij positief alsnog naar de GGD moet… vind ik het vooral weggegooid geld.
  Daarnaast ben ik bang dat het mensen een vals gevoel van gezond zijn geeft.

 5. Ik besteed hier geen cent aan,
  Testen zeggen helemaal niets zijn zo onbetrouwbaar als wat.
  Stoppen met alle testen zonder klachten.
  Ik lees dat sommige mensen al zo vaak getest hebben, echt niet te geloven.
  Ik werk absoluut niet mee aan een testmaatschappij.

 6. O, ik wilde ‘m eventueel ook aanschaffen voor het geval ik klachten zou krijgen, maar ik zie dat het dus eigenlijk het geld niet waard is. Weten we dat ook weer. Wel een beetje jammer, dat soort dingen.

 7. Ik heb nog geen enkel nut van een zelftest gezien. Jouw beschrijving bevestigt dit.
  Wat mij van het begin al wel bezighoud is: hoe moet je een zelftest uitvoeren?
  Ik neem aan dat je ook wat neusslijmvlies op moet vangen?
  Veel mensen vinden juist dat vervelend in de teststraat.
  Betekent dit dan dat ze als ze het zelf uit moeten voeren, minder diep de neus in gaan?
  Ik vermoed van wel. Die kan is groot toch? En ja, dan kan het dus nooit een goede testuitslag geven.
  Ik geloof er du ook niet in…

 8. lekker onlogisch weer, naja voor mij geen test tenzij ik echt ziek ben of klachten heb en ook geen vacinatie. Maar ieder zijn ding natuurlijk wel handig dat je dit deelt vind ik

 9. Een kennis van me vertrouwde het niet de zelftest was negatief maar in de teststraat was hij positief. Ik had die ervaring dus al en het riekt dan ook naar geldklopperij. Het zegt dus niks het geeft hooguit een beetje geruststelling ofzo.

 10. Als ik klachten zou hebben, kies ik liever voor een echte test. Dan ben je meer geld kwijt, maar heb je wel zekerheid.

 11. Ik vind dit soort ontwikkelingen zo fout. Ze bieden veel minder zekerheid en er wordt ook nog gewoon geld aan verdiend. En als ze een negatieve uitslag geven en je bent stiekem toch positief en je denkt van niet …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.