Reacties

Gratis coronatest overheid in 2 stappen + update 2022 — 21 reacties

 1. Eindelijk heeft iemand de minister doen begrijpen dat een test rijkelijk laat is als iemand al doodziek is. Ik had er al 2 gekocht bij de Action. Daar heb ik ze laatst niet meer gezien, maar als zelftesten een gewoonte wordt, dan hebben ze die waarschijnlijk weer overal te koop. Het initiatief om ieder huishouden er 2 te sturen vind ik goed. Iedereen kan de test dus doen als dat nodig is.

  In Oostenrijk kunnen ze gratis afgehaald bij de apotheek. Handig, maar in Nederland zou dat erg duur worden omdat hier de apothekers voor het uitreiken van een bijsluiter al 6 euro in rekening mogen brengen.

  Ik heb het via de computer aangevraagd met de URL. Er worden helemaal geen persoonlijke gegevens gevraagd, wat goed is vanwege alle datalekken in de vele overheidsbestanden. Je hoeft geen angst te hebben voor je privacy.

 2. Dit is een bemoedigend stukje! Mooi om dit te lezen. Ik heb nog geen brief ontvangen, maar het is fijn om te weten dat het bestellen erg simpel is! Ik houd van dingen die simpel gehouden worden, dan erger ik mij een stuk minder of misschien wel helemaal niet ;-)

  • Wij kregen gisteren de enveloppe in de bus en inderdaad ging het verdacht gemakkelijk. Maar ik had de adder onder het gras snel gevonden. Onder aan de pagina kon je ook nog heel makkelijk een afspraak maken voor een vaccinatie. Daar is die hele poppenkast voor bedoeld. Wedden? En daarom ging het voor de verandering heel makkelijk ;-(

 3. Het was letterlijk 1 minuutje. Maar nu ik weer ga werken as maandag heb ik honderden zelftesten tot mijn beschikking want de school waar ik werk moest ze voor de zomervakantie inkopen voor alle leerlingen.... en die maakten er geen gebruik van.... benieuwd wat deze overheidsactie oplevert qua minder besmettingen. Of is het een kwestie van too little too late?

  • Ja. Niekje. Natuurlijk is het laat. Maar beter laat dan nooit en misschien moesten ze er inderdaad van af omdat ze er een heleboel hadden ingekocht voor iets anders, Sjoerd. Maar dan is het toch beter om ze uit te delen aan de burgers, die het ook al hebben betaald?

   Gezond wantrouwen is op zijn plaats, Sjouke, maar er worden helemaal geen persoonlijke gegevens gevraagd. Ze gebruiken alleen het woonadres voor verzending en geen namen of andere gegevens.

   Er worden nu al zelftesten ontwikkeld die tegelijk op corona en influenza testen. Die zouden ze wat mij betreft ook mogen aanbieden te zijner tijd. Ik heb nooit begrepen waarom het zo vanzelfsprekend wordt gevonden om influenza besmettingen te verspreiden. Toch een ziekte waaraan elk jaar veel mensen overlijden.

   Er zijn nog een hoop andere ziekten waarvan de eerste symptomen lijken op griep. Ik zou ook daarvoor wel simpele zelftesten willen. Vroege behandeling en preventie is altijd beter. Prettiger en goedkoper dan wachten tot een ziekte echt ernstig is geworden en dan pas een dure behandeling starten of meteen overgaan op stervensbegeleiding.

 4. Brief meteen in de kliko gedaan.
  Hugo had er teveel besteld.
  Ja wat moet je er dan mee het zou weer een grote blunder geweest zijn om ze dan maar weg te gooien.

 5. Ik heb geen brief gezien. Twee testen lijkt mij ook veel te weinig voor 'normale' mensen. Voor mij is het meer dan genoeg, hoor. Bovendien blijf ik het liefst de rest van mijn leven afstand houden. Zo fijn! :-)

 6. Ja, heerlijk filmpje. Ik heb de brief (nog) niet gehad, maar als ik dat liedje luister, vraag ik me ook steeds af wat het nut ervan zou zijn:). Maar goed, mocht de brief nog komen, wil ik ze wel bestellen, want ik vind het wel een lekker idee om zo'n testje in huis te hebben 'voor het geval dat'.

 7. Ik moest wel lachen, toen we die brief kregen. Wat stond het er mooi in, dat we elkaar veilig houden door *vaak* te testen.

  Váák testen, en 'daarom' krijgt ieder huishouden dus twéé van de miljoenen overtollige tests. Nou, dat zet zoden aan de dijk, twee tests voor een gezin van vier personen.

  Ik ben hardstikke bereid om zelftests te doen. Ik heb de kinderen getest voordat ze gingen logeren. Mijn man en ik hebben getest toen we terugkwamen uit Duitsland. En toen nog eens voor de verjaardag van mijn schoonmoeder. Dat was gisteren, dus nogmaals testen voor de ouderavond van de Scouting vanavond en mijn koorrepetitie morgen lijkt me overkill, maar het volgende pakje met vijf tests ligt alweer in mijn Appie-winkelmandje.

  Dus ja, twee hele tests. Prima hoor, alle kleine beetjes helpen, maar de overheid hoeft niet te proberen me wijs te maken dat die twee tests ons in staat stellen elkaar veilig te houden door váák te testen. 😏

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>