Een waarheid als een koe

IMG 20210420 090121

Vanochtend verliet ik tijdelijk het platteland, en ging naar ‘de grote stad’ ook wel bekend als Doetinchem, 8 kilometer verderop. Mijn moeder had brood nodig van Bakker Bart, en we dronken samen een beker koffie op het bankje bij de kerk tegenover Bakker Bart. Ik was me daarbij pijnlijk bewust van het verplicht lege terras van Bakker Bart…

Waarheid als een koe

Toen we daarna door de stad liepen zag ik bovenstaand A4-tje hangen bij de fotograaf waar iedereen altijd pasfoto’s laat maken voor het gemeentehuis. Ik schoot ervan in de lach.

Want het is natuurlijk een waarheid als een koe!

Similar Posts

14 Comments

 1. Het is zeker waar! Ik heb alleen het gevoel dat ik ongeveer de enige ben en dat roept dan weer de vraag op: waarom zou ik nog? Als toch niemand afstand houdt in de supermarkt, waarom doe ik er dan mijn best nog voor? Maar goed, alle kleine beetje helpen, hoop ik dan maar.

  1. Naomi,…

   En wat te denken van,….

   eerst in je elleboog niesen,.. en dan ter begroeting,… ( met je elleboog ) aan je vrind(in) geven,…

   Dat vond Rutten toch de oplossing om het covid te beperken?

   Of snap ik die elleboog groet nu verkeerd?

 2. Helemaal waar!! De belangrijkste reden dat het allemaal zo lang duurt is natuurlijk dat mensen zich er onvoldoende aan houden. Maar het trage handelen van De Jonge helpt ook niet echt mee.

 3. Covid,…

  En niemand publiceert nu eens de echte cijfers over wat er werkelijk aan de hand is,..

  Daar zouden mensen toch eens wakker door moeten worden,.. zou je denken,… Toch?

  Maar nee,.. ze blijven liever op covid letten,.. terwijl de tekenen, er duidelijk op wijzen, dat we via de “achterdeur” gigantisch te grazen worden genomen,…

  Rutten is even “vergeten?” dat er nog een paar Wets artikelen zijn:

  Artikel 83a wetboek van Strafrecht
  Artikel 93 wetboek van Strafrecht
  Artikel 96 lid 1 wetboek van Strafrecht
  Artikel 96 lid 2 sub 1, 2 en 5 wetboek van Strafrecht
  Artikel 97 lid 1 wetboek van Strafrecht
  Artikel 97 lid 2 wetboek van Strafrecht
  Artikel 140 wetboek van Strafrecht
  Artikel 289 wetboek van Strafrecht
  Artikel 308 wetboek van Strafrecht
  Artikel 365 wetboek van Strafrecht

  en

  Art 4 Wet Internationale Misdrijven

  Dus let op Covid mensen,…. Toch?

  1. Zo hee, dát zijn veel punten en komma’s. Vast een teken van hoe enorm ‘wakker’ jij bent!

 4. Ik zie als ik mijn dagelijkse rondje loop in het centrum de lege terrassen en de bankjes bij de kerk die altijd bezet zijn. Hoe bizar ;-(

  En ook het A4-tje zie ik bijna dagelijks hangen, bij die chagrijnige vervelende fotograaf ;-)

 5. Is het werkelijk waar dat we snel van de maatregelen af zullen zijn, als iedereen zich er maar aan zou houden? Ik vraag het me af.

 6. Mmmm…. dus het is kwalijker om na 21.00 uur (of 22.00) uur op bezoek te zijn dan ervoor? (Of om te blijven logeren…) en van winkelen komen er meer besmettingen dan via de scholen. Oh ja: en proefevenementen met 10.000 man kan wel, maar alle gedupeerde ondernemers moeten vooral hun zaak dicht houden…

  We doen ons best, maar ik krijg steeds meer moeite met de maatregelen…

 7. Ik vind ‘m ook leuk gevonden. Maar persoonlijk ben ik de corona regels nog lang niet beu. Ik denk dat ik pas depressief wordt als alles weer mag. Of moet… In een volle trein, naar een druk kantoor. Drukke winkels, verjaardagsfeestjes waar ik geen zin in heb. Braaf handjes geven. Of nog erger: drie zoenen. Hellup!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.