Nieuw douchegordijn voor 2,99: product review

douchegordijn

Van mijn tante Marietje moest ik een nieuw douchegordijn kopen.

Hoofdschuddend liet ze me ons huidige douchegordijn zien, en wees met op het feit dat ‘het weer‘ er in zat. Beschaamd beloofde ik acuut een nieuw douchegordijn te kopen.

Supergoedkoop douche gordijn bij Op=Op Voordeelshop

Zo kocht ik een supergoedkoop, nieuw douchegordijn bij een nieuwe winkel: Op=Op Voordeelshop genaamd. Een soort kleine Action of zo. Ik kocht daar 2 douchegordijn voor 2,99 per stuk. De reden dat ik er twee kocht, was dat ik dacht dat 1 douchegordijn te smal zou zijn.

douchegordijn

Douchegordijn van 2,99

De verpakking van het douchegordijn vermeldt trots dat het van 100% PEVA is, wat vermoedelijk geen aanbeveling is. Op de site van Karwei vond ik de volgende informatie over douchegordijnen van PEVA:

‘PEVA is een kunststof soort en is 100% waterdicht. PEVA is uitsluitend met de hand wasbaar. De PEVA douchegordijnen zijn voorzien van een extra sterke bovenzoom.’

Toen ik het douchegordijn uit de verpakking raakte verspreidde zich een onaangename geur. Het duurde even voordat het tot me doordrong dat het van het douchegordijn kwam.

Lekker dan…

Maar goed, zo’n geur verdwijnt natuurlijk wel.

Douchegordijn van 2,99 in de praktijk

Het douchegordijn wordt verkocht met handige ringen. Dus ik hoefde eigenlijk alleen maar de ringen in het douchegordijn te haken, en het op te hangen aan de douchestang. Dat verliep allemaal vlotjes, en zonder dat ik een vervelende gebruiksaanwijzing hoefde te lezen. Het wees zichzelf.

En het resultaat was eigenlijk best heel geschikt! De hele badkamer oogt meteen een stuk leuker en frisser met dit nieuwe douchegordijn. Kijk maar:

douchegordijn

Douchegordijn te kort? Dat heb ik zo opgelost!

Wel was het douchegordijn te kort. Aan de onderkant was ruim 20 centimeter over, en ik maakte me zorgen dat daardoor alsnog de hele badkamer nat zou worden tijdens het douchen. Gelukkig kreeg ik toen een briljante ingeving: ik trok gewoon de douchegordijnstang een stuk omlaag. En voila! Het douchegordijn kwam ineens keurig tot aan de grond. En dat zonder naald en draad!

Douchegordijn waait naar binnen!

Maar toen ik ging douchen liet het douchegordijn zijn ware aard zien! Het waaide steeds naar binnen als het ware. Ik filosofeerde een tijdje over natuurkundige wetten, en dat de douche blijkbaar een vacuum creëerde waardoor het gordijn naar binnen waaide. Maar toen realiseerde ik me dat ik niets van natuurkunde weet of snap, en baalde ik alleen nog maar van dat stomme douchegordijn.

Nu zin ik op een oplossing voor het ‘waaiprobleem’. Ik verwacht het probleem te kunnen oplossen met van die gewichtjes die je ook aan tafelzeil hangt. Maar er onderaan een shampoofles tegenaan zetten helpt ook.

Douchegordijn van 2,99: samenvatting

Een douchegordijn van 2,99 is niet duur, maar daarvoor heb je dan ook wel een dun, stinkerig douchegordijn. Hoewel die vieze geur snel wegtrekt. Qua looks is het douchegordijn prima. Het oogt vrolijk en een stuk netter.

Het grote probleem met dit douchegordijn is wat mij betreft dat het naar binnen waait, en aan je lichaam gaat kleven. Maar gezien de prijs vind ik dit niet zo erg. Dan had ik maar meer geld moeten uitgeven.

Mijn eindconclusie

Voor een snelle oplossing is dit douchegordijn van 2,99 prima. De douche ziet er meteen een stuk beter uit vind ik. Ook is een douchegordijn makkelijker tijdens het badkamer schoonmaken: je kunt het in de wasmachine doen.

Maar de volgende keer geef ik denk ik toch liever iets meer geld uit aan een douchegordijn van betere kwaliteit dat niet naar binnenwaait tijdens het douchen. Ook is het denk ik handiger om een douchegordijn te kopen dat in de wasmachine kan.

Lees ook mijn posts: Sunshower en Wat is een inloopdouche?

Wat voor type douchegordijn heb jij?

Similar Posts

63 Comments

 1. Ik ga altijd voor douchegordijnen onder de € 15. En eigenlijk zijn ze altijd prima – ik zorg er meestal voor dat ik een wasbare soort heb, want ja, schoon blijven ze niet.

  In het verleden ook van die stink-plakdingen gehad, ik rúik het al als je het omschrijft! Wel leuke seventies look, trouwens…

 2. O brrrr, ik zou het vreselijk vinden, een gordijn dat naar binnen komt en aan je plakt. Wij hebben hier een glazen douchecabine, maar in ons vakantiehuis een douchegordijn van Ikea. Lekker stevig, kan in de wasmachine en komt niet naar binnen. Vlgs. mij hangt het er al meer dan 10 jaar, ziet er nog steeds prima uit en heeft rond de € 8 gekost. Een prima koop.
  Groet, Rinske

 3. Een douchegordijn, ik krijg er altijd de kriebels van omdat ze 9 van de 10 keer tegen je aanwaaien, zoals je zegt. Blegh, zo plakkerig koud douchegordijn, rillingen! Maar, eerlijk is eerlijk, voor maar € 2,99 ziet ‘ie er best goed uit. Geef mij toch maar een douchedeur hoor :-)

 4. Wij hebben een douchecabine. Lang geleden in een ander huis, hadden we een douche gordijn en eigenlijk vind ik dat veel handiger. Een stuk makkelijker met schoonmaken. Ik vind je gordijn er leuk uitzien. Ik moest lachen om jouw oplossing om het gordijn lager te hangen. Met die lange kerels hier, zou het water dan boven het gordijn uitkomen :D

 5. Als je bij Action had gekeken had je voor 3,99 een douche gordijn gehad ook waterdicht maar dan van stof met ook hele leuke printjes.En die kunnen gewassen worden.

 6. Wij hadden eerst ook douche gordijndn. Maar mijn vriend is breed en lang en het bleef altijd aan uem vast plakksn. Sinds kort douchecabine gekocht en zoveel meer ruimte in de douche en ook niet vervelende douchegordijn die vast plakt aan je

 7. Oh brr vreselijk als het naar binnen waait. Daar houd ik niet van. En inderdaad het moet in de wasmachine kunnen. Eigenlijk ben ik ook wel weer toe aan een nieuw exemplaar. Ik denk dat ik toch wel een iets duurdere koop dan.

 8. Ik ben zo blij dat we geen douchegordijnen meer hebben maar een glazen deur. Ik vond het toch altijd een beetje vies ( dat weer er in he) en dat wat jij zegt naar binnen waaien. Ik vind deze wel lekker vrolijk trouwens.

 9. Bij mij waaien de douchegordijnen ook altijd naar binnen. Opgelost door een klein haakje aan de muur te plakken. Aan het gordijn een handdoekhaakje vastgeclipt en zo zet ik het vast tijdens het douchen. Valt nauwelijks op en werkt prima.

 10. Oh dat naar binnen waaien, ik dacht dat dat dus bij douchegordijnen ‘hoorde’. Maar ik lees dat het ook anders kan haha. Wij hebben een glazen douchecabine, blij mee!

 11. ik had laatst een heel leuk douchegordijn bij Wish besteld,ze hebben daar hele leuke dingen en dit gordijn heeft de Ijffeltoren als print met leuke bloemen,dus weer eens iets heel anders als altijd stipjes of schelpjes. Maar ook niet duur met verzendkosten onder de 15 euro. een douche gordijn schoonmaken is niet moeilijk,gewoon een nachtje in de soda en/of azijn en dan meewassen met de kookwas,heerlijk zacht en schoon is het weer.

 12. Wij hebben een wasbaar douchegordijn en aan allebei de kanten op de muur een soort wit “knijpding” (weet niet hoe ik het moet beschrijven), waar je het gordijn klemvast tussen schuift. Gewoon te koop bij bouwmarkten en zelfklevend aan de tegels. Zo kan het gordijn niet meer tegen je aan waaien,
  Douchecabines vind ik alleen mooi als ze splinternieuw zijn, kort daarna krijg je smerige hoekjes en randjes. Geef mij maar een wasbaar gordijn, veel frisser

 13. Ik heb een douche gordijn en die bevalt wel
  Kan in de wasmachine
  Goed materiaal
  Stinkt niet
  Als het stinkt zitten er nare stoffen in
  Zou ik het voor wat anders gebruiken
  Buiten om wat af te dekken

 14. Wij hebben gelukkig een douchecabine van glas en geen last meer van waaiende douchegordijnen.. Maar wel een tof printje en voor 2.99 kun je natuurlijk ook niet zoveel verwachten.

 15. Ik ben blij dat we een glazen douchewand hebben hier. Bij m’n ouders thuis hadden we een dochegordijn en dat ding waaide ook altijd naar binnen; super onhandig. Buiten dat, is dit natuurlijk een koopje

 16. Wij hebben geen douchegordijn, vind dat geplak helemaal niks want die dingen waaien altijd naar binnen. We hebben een afgeschermd muurtje in de douche en dat is prima.

 17. Oh, ik ben blij dat ik van die gordijnen af ben. Ik liet vorig jaar een douche installeren, een inloopdouche, met glazen wand… zalig

  Ik vidn hem best nog wel fleurig, dat wel

 18. Ik zette de straal van de douche altijd net iets schuiner waardoor een wat water op het douchegordijn sproeide, hierdoor komt hij ook niet zo plakkerig naar je toe :) Een leuk koopje is dit !

 19. Wat een leuke! Super vrolijk! Ik ben zelf totaal geen persoon voor douchegordijnen. Het plakt altijd overal aan vast. Sinds we zijn verhuisd 4 jaar geleden hebben we gekozen voor een douchedeur ipv gordijn. Dat is wat duurder, maar wel echt veel fijner!

 20. ooh ik krijg de kriebels van een douchegordijn…iets met te veel horrorfilms die zo verkeerd aflopen! Gelukkig hebben wij een inloopdouche!

 21. Brrr, het idee dat zo’n nat gordijn zich aan je lijf kleeft, rillingen, haha. Wel leuk zo’n review! Wij hebben twee glazen douchewanden die net genoeg beschermen zodat de badkamer niet zeiknat zal worden, lijkt me net wat fijner dat een douchegordijn. Maar goed, daar moet je badkamer maar net naar zijn natuurlijk!

  1. Dat is ook echt niet prettig inderdaad. Maar dan ligt het dus blijkbaar niet aan mjin supergoedkope douchegordijn, want in hotels zullen ze wel betere kwaliteit hebben?

 22. Ik hou zelf niet van zulke gordijnen, druppelt langs alle kanten en plakt wanneer het nat is ???? Wel handig dat je eens van design kan veranderen!

 23. Niks vervelender dan een plakkend, waaiend gordijn! Idd soms kan je maar beter wat meer uitgeven. Aan de andere kant heeft deze wel een lekker fris kleurtje. Wij hebben sinds een paar jaar terug een douchecabine. Ook niet alles hoor, want t was een goedkoop ding geloof ik en daarom wat lastig om écht schoon te houden.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.