Wat staan Kirsty en Phil ver uit elkaar! Hoe het nieuwe normaal

location
Bron: youtube

….normaler werd.

‘Wat staat iedereen gek dicht bij elkaar!’

Weet je nog aan het begin van de coronacrisis? Toen we 1,5 meter afstand moesten gaan houden?

Menigeen merkte toen op dat de mensen in series en films zo raar dichtbij elkaar stonden!

Maar inmiddels heeft de tijd ons ingehaald, en is het nieuwe normaal ook zichtbaar in film en series…

Wat staat Kirsty en Phil ver uit elkaar!

Op zondagmiddag kijk ik graag naar het Engelse programma Location, location, location. In Nederland wordt het uitgezonden door SBS6 onder de naam De Grote Verhuizing. Maar omdat er steeds geen nieuwe afleveringen zijn op SBS6 kijk ik het via Youtube.

En bij de nieuwste afleveringen viel het me ineens op: wat staan Phil en Kirsty een eind uit elkaar! En wat staan ze een eind van de huizenzoekers af!

De 1,5 meter norm zie je nu op tv

Plotseling realiseerde ik me: de 1,5 meter norm is inmiddels zo normaal geworden dat je hem terugziet in series en programma’s. Het nieuwe normaal is normaler geworden.

Wat bizar.

Zou die afstand ook weer ‘raar’ worden?

Nu vraag ik me af of we over 10 jaar naar programma’s uit deze tijd kijken en dan zeggen:

‘Ach ja, moet je zien! Toen moesten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden! Grappig hè? Gelukkig hoeft dat nu niet meer.’

Een mens kan hopen ; )

Hoewel de extra ruimte soms ook wel weer welkom kan zijn.

Hoe ervaar jij nu de 1,5 meter norm?

Similar Posts

18 Comments

 1. Ik vind het verschrikkelijk, maar helaas het is niet anders. Overigens zie je het ook heel goed bij “escape to the country” vroeger reed de presentator de mensen door heel het gebied, nu ieder apart en zeker meer dan 1.5 meter uit elkaar.

 2. Nou, als het kabinet lekker hutjemutje bij elkaar gaat zitten, dan trek ik daar mijn conclusies uit. Ik ben van nature niet zo’n plakkerig type, maar erg veel afstand hieft ook weer niet. Wie het wel wil, kan zelf afstand houden, ook prima

 3. Het valt me nu niet echt meer op als mensen uit elkaar staan. Het valt me wél op als ik ‘oudere’ programma’s zie en mensen schudden handen. Voor mijn gevoel staan ze dan ook echt eng dicht bij elkaar. (Overigens is dat sowieso een ding. Ik snap niet waarom ze bij shows enzo altijd met een arm om de kandidaat moeten staan. Hoeft van mij niet terug te komen;). Uiteraard nog even helemaal los van de discussie rondom The Voice.)

 4. Ook ik ben niet plakkerig maar de anderhalve meter vergeet ik wel eens. Echt erg vind ik het niet, hoogstens wat lastig.
  En met een paar mensen die me nabij staan ben ik wel close.

 5. Ooooo dit soort programma’s keek ik vroegah, toen ik zwanger en met complicaties thuis zat. Ze waren mijn houvast op de dag! I watched religiously.
  Die 1,5 m regel is soms best bizar. Voor mij werkt het vooral als een beleefdheidsafstand. Op het werk hou ik afstand van collega’s, maar als ik met die collega thuis afspreek of samen gaan wandelen (yeah) dan voel ik de noodzaak voor die regel niet zo. Het is voor mij dus een beetje afhankelijk van de setting.

 6. Haha, ik heb toevallig nu Married at first sight aanstaan, en daar zie je het nog niet terug hoor. Die afstand met vreemden vind ik niet zo erg eigenlijk, blijf maar lekker uit mijn aura. Maar de mensen om wie ik geef mogen toch echt wel weer wat dichterbij hoor.

 7. Ik heb er niet zo’n moeite mee. Sterker nog; ik vind het heel prettig. Ik heb altijd al snel het gevoel gehad dat mensen in mijn ‘personal space’ kwamen. Ik heb nogal veel ruimte nodig :-)

 8. Ik kan er eerlijk gezegd op sommige momenten van genieten.
  Ik heb het nooit aangenaam gevonden als mensen te kort op mij staan.
  Nee ik wil niet ruiken wat jij deze middag gegeten of gedronken hebt.
  Ik vind het niet fijn om in een wachtrij de adem in mijn nek te voelen van de persoon achter me. En mijn rug vind het ook niet zo leuk om de porrende handtas te voelen van de dame achter me.
  Misschien probeer ik gewoon overal wat het positieve in te zien?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.