Reacties

The Biggest Little Farm — 9 reacties

 1. Ik heb deze documentaire gezien. Ook had ik een praatje met de boer van herenboeren. Hij vertelde dat de leden, de herenboeren dus, allemaal nu roze brillen hebben en dat het zijn werk enorm bemoeilijkt.
  Ik vond dit verhaal van hem logisch en inwendig gniffel ik. Het einde van de film met de enorme opbrengsten is te roze neergezet.
  Wat wel leerzaam is de variëteit aan bomen en strokenteelt. De grond is geweldig. Dat klopt. Maar ook binnen deze biodiversiteit zijn er problemen. Neem nu Nederland in 2021. De Bio aardappelen hebben geleden onder de grote hoeveelheid regen. In 2019 was het te droog en waren de uien en fruit te klein.
  Maar leuke film, speciaal het gevonden evenwicht door strokenteelt en dieren.

 2. Prachtige documentaire.
  Wij hebben een moestuin op een volkstuinencomplex. Er waren altijd enorm veel slakken.
  In plaats van slakkenkorrels hebben we als vereniging gezocht naar een andere oplossing en mede door deze film is besloten om egelhuisjes te plaatsen en een paar egelfamilies op het complex uit te zetten. Vorig jaar merkten we echt het verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder