Reacties

Netflix Minimalism documentaire: review! — 17 reacties

 1. Het is iets waar ik al jaren en jaren mee bezig ben, opruimen, weg geven, anderen blij maken, kringloop, mijn werk, kortom, elk jaar doe ik een grote ronde opruimen. Nog steeds zijn er veel spullen, maar die worden ook nog gebruikt, zodra ik merk dat iets stuk is, of het niet meer gebruikt wordt? Dan kijk ik rond wie ik er blij kan maken, of gooi het weg. Qua kleding koop ik niet zoveel, sterker nog, ik draag een simpele zwarte rok die op begint te raken en ik ben niet blij, want die heb ik al 10 jaar... maar nu, begint ie toch gaatjes te vertonen, en het elastiek wordt slapper, kortom ik zucht al... ga ik ooit weer zo'n rok vinden voor de komende 10 jaar ;-)

  En zo gaat het met veel kleding, draag ik iets niet? Geef ik het weg of maak anderen er blij mee elders.
  En zo zijn er ook nog altijd de twijfels.. zoals mijn hobby spullen, maar ook daar heb ik al veel weg gegeven aan mijn werk, de dagbesteding, en doe ik nog altijd. En nu, heb ik zomaar een cadeau pakket kunnen maken van hobby spullen die nog als nieuw zijn en ik niet meer gebruik, maar wat je ook niet zomaar weg doet.

  X

  • Het lijkt me fijn om met zo min mogelijk ballast en spullen door het leven te gaan. En zo'n zwarte rok past natuurlijk ook overal bij. Is het niet mogelijk om het elastiek nog eens te vervangen? En eventueel vlieseline achter de gaatjes te strijken?

 2. Dag Nicole,

  ja... ik ben hier heel erg in geïnteresseerd...
  Maar ik ben niet ongelukkig.
  Dan mag ik toch ook wel kijken, toch? Haha... natuurlijk!

  Ik hpud van eenvoudig leven.
  Dus dat zit wel goed...

  Groetjes!

 3. Ik heb veel gereedschap omdat ik vrijwel alles zelf repareer. De enige luxe die ik in huis heb is mijn computer. Een televisie heb ik niet en mijn buizenradio van ruim zestig jaar oud heb ik recentelijk laten reviseren zodat die er weer een halve eeuw tegen kan. Een centrale verwarming heb ik ook niet. Die kan ik wel laten aanleggen, maar daarmee is gelijk de gezelligheid uit huis. Ik zie mezelf in de wintermaanden dan ook niet gezellig mijmerend voor een radiatorplaat zitten. Dat vind ik niet sfeervol. Dat heb ik wel met mijn kachel. Volgende week komt de kolenboer de wintervoorraad kolen weer brengen want het stookseizoen staat voor de deur. Daar kan ik samen met mijn honden weer van genieten.
  Voor de rest ben ik een tevreden mens. Smartphones en andere digitale dingen moet ik allemaal niets van hebben. De zorgen voor veel onrust en daar moet ik niets van hebben.

 4. Interessant Nicole! Ik ben ook al geruime tijd te minimaliseren met spullen en prikkels van media etc. Maar ik ben ook ontzettend vaak in conflict met mezelf! Bijvoorbeeld een tijdschrift kopen op een vrije dag, ik heb het in een mum van tijd uit met de conclusie dat het niet veel voorstelt voor zo'n balachelijk bedrag en de milieubelasting ervan toch wint mijn hebzucht het regelmatig. Ook wil ik eigenlijk met spullen doen totdat ze versleten zijn toch zwicht ik soms om bijvoorbeeld een nieuw dekbedovertrek over te kopen want het staat toch wel erg leuk een keer wat anders! Maar ik doe mijn best!! Koop vaker bij de kringloop of via marktplaats. Ik geef spullen weg waar ik een ander blij mee kan maken. Kleding geef ik niet zoveel om en wil ik graag veel langer dragen maar heb zo vaak dat de gaatjes na een paar maanden al in een shirt vallen. Dus daar baal ik van. Ik vind het lastig om kwalitatief goede kleding te vinden. Het lijkt erop of de mode industrie het er om doet. Wie iemand goede merken voor maat 46? Want ook dat is lastig al je net een wat grotere maat hebt.

  • Het is soms ook zo verleidelijk inderdaad. En ik herken de charme van een nieuwe debkedhoes maar al te goed : ) Tijdschriften kan ik me wel beheersen: die haal ik gewoon uit de bieb! Misschien is dat voor jou ook een mooie oplossing?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>