Bob Ross op Netflix: Happy Accidents, Betrayal & Greed

bob ross op Netflix

Ik keek een documentaire over Bob Ross op Netflix!

Wie is Bob Ross?

Bob Ross was een bekende Amerikaanse landschapsschilder. Hij had een eigen tv-programma waarin hij voordeed hoe je net zulke landschappen kon schilderen als hij. Het heette The joy of painting.

Als ik naar een aflevering van Bob Ross kijk dan verbaas ik me altijd weer over hoe ogenschijnlijk simpel het is wat hij doet, en hoe groot het effect!

Nu is er een documentaire over Bob Ross op Netflix, getiteld: Happy accidents, Betrayal & Breed.

Omdat ik Bob Ross zo’n rustgevend type vindt, luister maar eens naar zijn stem en bovendien bewonder hoe hij schilderen toegankelijk maakt, keek ik de documentaire.

Bob Ross op Netflix: Happy Accidents, Betrayal & Greed

Eén van de dingen die zo leuk is aan Bob Ross is dat fouten bij hem niet bestaan. Er zijn alleen maar ‘happy accidents’! De titel van de documentaire over Bob Ross op Netflix verwijst hiernaar. De andere twee woorden: Betrayal & Greed passen hier eigenlijk helemaal niet bij vind ik.

Bob Ross is toch ‘feel good’ persoon?

Hoe kan daar nou verraad en hebzucht bij zitten?

Verraad en hebzucht van Bobs zakelijke partners

Het verraad en de hebzucht zijn allemaal de schuld van zijn twee zakenpartners de Kowalski’s, aldus de documentaire. Na het overlijden van Bob Ross hebben zij alle rechten op zijn naam en schildermethode ingepikt, en verdienen nu al jaren miljoenen met het uitbuiten van de naam en beeltenis van Bob Ross. Ze runnen Bob Ross Inc.

Bob Ross’ zoon bleef met lege handen achter…

Bob Ross op Netflix: documentaire met gaten?

De Kowalski’s schijnen erg dol te zijn op rechtszaken, en spannen processen aan tegen iedereen die iets over hun manier van zakendoen durft te zeggen. Hierdoor is de documentaire over Bob Ross een soort gatenkaas, want veel mensen durfden er niet aan mee te werken uit angst voor de Kowalkski’s.

Het haar van Bob Ross

Bob Ross werd bekend vanwege zijn mooie, rustgevende stem, maar ook vanwege zijn markante haardos. Ik dacht dat hij die van nature had, maar het blijkt een permanentje te zijn. In de documentaire vertelt zijn zoon dat Bob zei dat hij ‘springveren’ in zijn haar liet zetten.

Trailer

Hieronder de erg korte trailer van de documentaire. Er is een onheilspellend muziekje, en dan verschijnt de tekst dat ze graag de trailer hadden willen laten zien, maar dat dit niet kan… Ongetwijfeld een verwijzing naar de Kowalski’s.

Wat ik van Bob Ross op Netflix vond

Deze documentaire wordt gepresenteerd als een onthulling van iets dat vele jaren verborgen bleef. Maar echt veel nieuws heb ik er niet van geleerd.

Ik vond het verder wel een prima documentaire. Er zitten namelijk veel fragmenten in van Bobs show The Joy of Painting, en dat vind ik leuk om naar te kijken.

Verder vond ik de interviews met de vrienden van Bob die nog wel durfden mee te werken aan de documentaire leuk om te zien. Al was het maar vanwege hun leuke accent.

Aan het eind bleef ik achter met een gevoel dat het allemaal erg sneu is afgelopen voor Bob. En ook voor zijn zoon.

Bob Ross inc. heeft ook gereageerd op de documentaire: zij vinden hem eenzijdig en dat hij nuance mist. Ook zeggen ze dat de filmmakers niet zijn ingegaan op hun telefoontjes.

Op IMDb krijgt de serie een 7. Ik zou deze documentaire denk ik een 6,5 geven.

Praktische informatie over Bob Ross op Netflix

De documentaire over Bob Ross op Netflix is te zien op… Netflix!

Lees ook mijn review over de documentaire: Het zaad van Karbaat.

Ken jij Bob Ross? Wat vind je van zijn stijl van schilderen?

Similar Posts

14 Comments

  1. Wat heb ik Bob Ross veel op t.v gezien. Of ik spontaan een docu zou kijken weet ik niet. Maar mijn middelste probeert zijn stijl na te verven. Dus het gaat generatie”s door.

  2. Jazeker ken ik Bob Ross. Ik vond het vroeger heel ontspannend om naar zijn schilderkunst te kijken en naar zijn rustige stem. Ik hou enorm veel van kunst en wat jij ook al schrijft hoe hij het laat zien dat het heus niet moeilijk is.

    Ja dit is erg sneu voor zijn zoon, maar er zijn helaas van haaien die alles inpikken en zichzelf zo beschermen dat er niets aan gedaan kan worden. Het recht systeem is krom. Overal.

    Wat de link betreft over Z library free E books. Echt Nicole het is geweldig. Je download het boek en , bijna alles kun je vinden. En na de emaillink zit het meteen in Google books, tenminste dat is meestal mijn keus. Veel is natuurlijk in het Engels maar daar hebben jij en ik geen moeite mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.