Reacties

Kledingkast opruimen: 8 fijne tips! — 14 reacties

 1. Dat was eerlijk gezegd wel een beetje nodig :-P haha!
  Ik heb toen ik ging trouwen heel veel dezelfde klerenhangers gekocht bij de i.kea. Nu hangt het meeste op gelijke hoogte, wat het heerlijk overzichtelijk maakt en m'n kast een rustige uitstraling geeft. Ik was voor m'n trouwen een vreselijke sloddervos, alles mikte ik zo m'n kast in, en uiteindelijk moest ik het dan natuurlijk zelf opruimen, waar ik weer een hekel aan had. Dus nu hang ik, elke keer als ik m'n slaapkamer stof, even alles weer netjes, dan blijft het netjes. En 't kost maar 5 minuutjes werk. Groetjes, Marike

  • Ja hè?! Die kast was echt een schande. Je tip van dezelfde kledinghangers vind ik trouwens briljant! Dat geeft natuurlijk ook een veel rustiger beeld. Ik heb nu een zootje van alles door elkaar.

 2. Ik ben een chaoot, mag ook de klerenkasten weer eens op gaan ruimen. Zelf kan ik wel het beste opruimen als ik alleen ben, als ik boos ben, en ehm mijn pms-periode bestaat tegenwoordig uit wild woest opruim en weggooi-acties, dus ik hoef alleen maar even af et wachten en dan gebeurt het zo'n beetje vanzelf :-D

 3. Het heerlijke van opruimen vind ik ook dat je spullen tegenkomt waarvan je een beetje vergeten was dat je ze had!

  Zelf heb ik mijn hangkast gesorteerd op broeken, rokken, blouses en bodywarmers bij elkaar, dat vind ik zelf handiger dan op kleur.

  • Ik heb inderdaad ook een paar sokken voor hardlopen terug gevonden die ik ooit had gekocht, en nog niet had gebruikt!

   En ik heb mijn deodorant terug gevonden!

 4. Dat ziet er inderdaad beter uit. Om eerlijk te zijn heb ik niet zo'n rommeltje. Ik hang/leg altijd alles terug waar ik het pak dus weet eigenlijk wel waar alles ligt.

 5. Goed gedaan hoor!
  Heerlijk zo'n opgeruimde kledingkast.

  Hier heb ik 'last' van een post-vakantie-opruimvirus.
  De 6-deurs kledingkast anex kampeerspullen/ kadootjes kast is netter dan ie ooit geweest is.

  Is bij jou je opruimwoede over? Of staat er nog meer op stapel?

 6. Mijn systeem in het hanggedeelte van de kast is niet op kleur maar op gebruik. De rechterdeur gaat open voor de linkerdeur opengaat. Alle schone kleding word dan dus rechts opgehangen. Éen a twee keer per jaar kijk ik dan eens goed naar de linkerkant. Gelegenheidskleding blijft hangen, maar vaak hangen er wel drie of vier kledingstukken die ik het hele jaar niet heb aangehad. Die kan ik er dan makkelijk uitpakken en wegdoen.

  Met de stapels hemdjes en t-shirts gebeurt hetzelfde: alle dingen die ik niet heb gedragen liggen onderop. In de sokken en ondergoed la even de achterkant checken naar kapotte of te kleine dingen.

  Alle afgekeurde kleding gaat of naar de naaimand, of naar de lappenmand, of word weggegeven.

  Sowieso draag je 20% van je kleding 80% van de tijd. Hoe minder kleding je hebt, hoe netter je kast is, hoe minder was je hebt, vaak past alles juist beter bij elkaar en kan je echt goed zien wat je nodig hebt. Wat allemaal weer heel veel geld bespaart!

 7. Ik geef regelmatig wat weg op mijn pad .
  Kleding heel schoon en te klein gaat in een tas en elke dag wat in de fietstas om te geven.
  Trouwens een uitdaging per dag iemand belangeloos iets weg te geven.
  Kan van alles zijn.
  Kopje koffie bij de H ema,speelgoed ,dienst ,kledingstuk .
  Geeft voldoening en de wereld wordt er m.i leuker van.
  Te veel geeft keuze stress en slokt tijd onnodig op.
  Ook veel te veel stof en werk.
  Dus ik ben aan het loooozen.
  Jij goed bezig kijk naar uitdun mogelijkheden bij alle spullen ook in dd keuken ,boeken ,bladen ,schuur ,lakens ,enz

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>