|

Kledingkast opruimen: met voor en na foto’s

kledingkast opruimen
Voor! De deur kan niet eens meer dicht…

Tijdens de drie weken dat mijn man vakantie had, heb ik de huishoudelijke teugels nogal laten vieren.

Huishouden organiseren

Nu hij weer aan het werk is, wil ik de boel langzaam maar zeker weer in het gareel brengen! Over twee weken gaan ook de kinderen weer aan de slag, en voor die tijd wil ik het huishouden op orde brengen en opruimen. Niets is zo vervelend als op een eerste schoolochtend gymschoenen kwijt te zijn, broodtrommels niet kunnen vinden of geen sokken hebben. Om mezelf, en de kinderen, dat gestress te besparen begin ik ruim van te voren met kasten opruimen etc.

Kledingkast opruimen

Gisteren ging ik mijn kledingkast opruimen. Want ik was echt alles kwijt. Ik kon niet eens mijn deodorant terug vinden, en moest die van mijn dochters lenen. En als ik wilde gaan hardlopen, moest ik eerst letterlijk alles uit de kast trekken, om mijn hardloopkleding te vinden. Dat is dermate vervelend, dat ik zwaar gemotiveerd aan het werk ging.

Heb jij opruimtips nodig? Lees dan De Huishoudcoach!

Opruimtips en stappenplan voor reorganisatie kledingkast

 1. Haal alles uit je kast. Nog één keer trok ik mijn hele kast leeg. Voor het goede doel!
 2. Maak de kast schoon! Dit is iets wat mijn moeder me altijd adviseerde. Als je toch gaat opruimen, maak het dan ook meteen even schoon. Dat is ook wel zo fris.
 3. Bedenk hoe je de kast wilt gaan indelen. Mijn kledingkast zit in wat vroeger de slaapkamer van mijn tante Dina was. Het is een diepe kast, met één plank. Boven die plank zit vrij veel ruimte. En die gebruikte ik eigenlijk niet. Ik wilde daarom 4 witte stapelbakken van de Action op elkaar zetten. Maar helaas: dat paste niet. Toen heb ik er maar een oude plank over heen gelegd, en zo een extra verdieping in de kast gecreëerd! Het is goed gelukt.
 4. Zorg ervoor dat dingen die je vaak nodig hebt voor aan liggen. Eén van de redenen dat mijn kast zo’n zootje was geworden, was dat ik hem niet handig had ingedeeld. Ik blijk namelijk nogal gemakzuchtig te zijn. Opruimen moet dus makkelijk zijn, evenals pakken. Anders ben ik geneigd om het ‘even’ ergens anders neer te leggen.
 5. Voor een rustig effect, hang je je kleding op kleur!
 6. Leg wat lekker ruikende zeepjes tussen je kleding.
 7. Roep je kinderen om ze laten zien wat een beetje opruimen kan doen! Zo maak je van je opruimactie meteen een belangrijke pedagogische les.
 8. Beloon jezelf met een lekker kopje thee of koffie, want morgen is er weer een kast.
huishouden organiseren
Na!

Leestips

Hulp bij opruimen

Opruimliedjes

Similar Posts

14 Comments

 1. Dat was eerlijk gezegd wel een beetje nodig :-P haha!
  Ik heb toen ik ging trouwen heel veel dezelfde klerenhangers gekocht bij de i.kea. Nu hangt het meeste op gelijke hoogte, wat het heerlijk overzichtelijk maakt en m’n kast een rustige uitstraling geeft. Ik was voor m’n trouwen een vreselijke sloddervos, alles mikte ik zo m’n kast in, en uiteindelijk moest ik het dan natuurlijk zelf opruimen, waar ik weer een hekel aan had. Dus nu hang ik, elke keer als ik m’n slaapkamer stof, even alles weer netjes, dan blijft het netjes. En ‘t kost maar 5 minuutjes werk. Groetjes, Marike

  1. Ja hè?! Die kast was echt een schande. Je tip van dezelfde kledinghangers vind ik trouwens briljant! Dat geeft natuurlijk ook een veel rustiger beeld. Ik heb nu een zootje van alles door elkaar.

 2. Ik ben een chaoot, mag ook de klerenkasten weer eens op gaan ruimen. Zelf kan ik wel het beste opruimen als ik alleen ben, als ik boos ben, en ehm mijn pms-periode bestaat tegenwoordig uit wild woest opruim en weggooi-acties, dus ik hoef alleen maar even af et wachten en dan gebeurt het zo’n beetje vanzelf :-D

 3. Het heerlijke van opruimen vind ik ook dat je spullen tegenkomt waarvan je een beetje vergeten was dat je ze had!

  Zelf heb ik mijn hangkast gesorteerd op broeken, rokken, blouses en bodywarmers bij elkaar, dat vind ik zelf handiger dan op kleur.

 4. Dat ziet er inderdaad beter uit. Om eerlijk te zijn heb ik niet zo’n rommeltje. Ik hang/leg altijd alles terug waar ik het pak dus weet eigenlijk wel waar alles ligt.

 5. Goed gedaan hoor!
  Heerlijk zo’n opgeruimde kledingkast.

  Hier heb ik ‘last’ van een post-vakantie-opruimvirus.
  De 6-deurs kledingkast anex kampeerspullen/ kadootjes kast is netter dan ie ooit geweest is.

  Is bij jou je opruimwoede over? Of staat er nog meer op stapel?

 6. Mijn systeem in het hanggedeelte van de kast is niet op kleur maar op gebruik. De rechterdeur gaat open voor de linkerdeur opengaat. Alle schone kleding word dan dus rechts opgehangen. Éen a twee keer per jaar kijk ik dan eens goed naar de linkerkant. Gelegenheidskleding blijft hangen, maar vaak hangen er wel drie of vier kledingstukken die ik het hele jaar niet heb aangehad. Die kan ik er dan makkelijk uitpakken en wegdoen.

  Met de stapels hemdjes en t-shirts gebeurt hetzelfde: alle dingen die ik niet heb gedragen liggen onderop. In de sokken en ondergoed la even de achterkant checken naar kapotte of te kleine dingen.

  Alle afgekeurde kleding gaat of naar de naaimand, of naar de lappenmand, of word weggegeven.

  Sowieso draag je 20% van je kleding 80% van de tijd. Hoe minder kleding je hebt, hoe netter je kast is, hoe minder was je hebt, vaak past alles juist beter bij elkaar en kan je echt goed zien wat je nodig hebt. Wat allemaal weer heel veel geld bespaart!

 7. Ik geef regelmatig wat weg op mijn pad .
  Kleding heel schoon en te klein gaat in een tas en elke dag wat in de fietstas om te geven.
  Trouwens een uitdaging per dag iemand belangeloos iets weg te geven.
  Kan van alles zijn.
  Kopje koffie bij de H ema,speelgoed ,dienst ,kledingstuk .
  Geeft voldoening en de wereld wordt er m.i leuker van.
  Te veel geeft keuze stress en slokt tijd onnodig op.
  Ook veel te veel stof en werk.
  Dus ik ben aan het loooozen.
  Jij goed bezig kijk naar uitdun mogelijkheden bij alle spullen ook in dd keuken ,boeken ,bladen ,schuur ,lakens ,enz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.