Reacties

Alternatief voor kledingkast — 46 reacties

 1. Het is wel een 'ruimtelijke " oplossing.
  Maar persoonlijk heb ik alles liever in de kast.
  Dat vind ik opgeruimder staan.
  Dit oogt rommeliger, als heb je wel meer ruimte op je slaapkamer op deze manier.
  En zolang je dochter het zelf prima vind, lekker laten gaan toch?

 2. Ja ik heb een kledingkast in mijn slaapkamer, en ondanks dat die wel wat ruimte inneemt zou ik niet zonder kunnen. Maar de oplossing van je dochter vind ik ook heel leuk en zeker omdat ze het zelf heeft bedacht.

 3. Goed gevonden van je dochter, maar het lijkt mij dat kleding op deze manier zoveel stof vangt, vooral in een slaapkamer.
  Zelf hebben wij op onze eigen slaapkamer een kastenwand, waarin mijn man z'n kleding heeft + onze zomer- of winterjassen en wat andere overtollige seizoensgebonden kleding. Hij bewaart hierin trouwens ook een deel van z'n gereedschap. Alsof we geen schuur daarvoor hebben.......
  Ik heb mijn kledingkasten in de logeerkamer, vind dit gemakkelijk(er) omdat ik altijd eerder opsta 's morgens en me dan gelijk aankleed. Op deze manier hoef ik niet voorzichtig te doen, want juist als ik dat probeer te doen, gaat er iets mis en maak ik een bende herrie :-)

  • LOL! Dat je man gereedschap in de kledingkast op jullie slaapkamer bewaart.... Wat een aparte plek voor gereedschap : )

   Handig dat je ook kledingkasten op de logeerkamer hebt zeg. Dan kun je je inderdaad in alle rust aankleden zonder mensen wakker te maken.

 4. Ik heb maar een kleine slaapkamer en groot bed! Er staan 2 kastjes met rolluiken en daarin veel handdoeken en dekbedhoezen. Vind ik veel handiger dan deuren of lades. Ik vond ze via de site Gratisoptehalen. Ook staat er een kapstok voor de ochtendjassen,vind ik ook handig.

  In dit huis zit een hele grote ingebouwde kast in de gang tot plafond, voldoende voor 2 personen.

  • Ik ben dol op ingebouwde kasten! Ze zijn zo fijn efficiënt, en vaak vrij onzichtbaar. De ingebouwde kast in mijn kantoortje is ook superfijn.

   Een kapstok voor ochtendjassen vind ik ook een leuk idee.

   Kastjes met rolluiken ga ik ook onthouden!

 5. Vooral geweldig leuk dat ze het zelf bedenkt en uitvoert! Wat een creatieve dochters heb je.

  Wij hebben kledingkasten op de slaapkamer waarin alles zit behalve man's kleding, die zit, om de omgekeerde reden van Gerda hierboven, in een grote kast in de logeerkamer. Waar ook de winterjassen en mijn concertkleding inzitten want ik heb geen hanggedeelte.
  Dochter heeft een kast op haar kamer maar niet zo'n grote. Ze groeit toch weer uit haar kleding dus zoveel heeft ze niet nodig.
  Ik daarentegen gooi amper wat weg qua kleding dus hoewel ik al jaren amper iets koop is 'ie toch vol! Toch aan de Marie Kondo??

  • Geen hanggedeelte lijkt me wel een gemis inderdaad. In mijn kledingkast hángt bijna alles.

   Draag je alle kleding in de volle kledingkast ook nog Anke?

 6. Ik snap dat ze meer ruimte wilt, dat wilt mijn dochter ook maar in haar kamer zal dat moeilijk worden. Dan zal ze echt haar tweepersoonsbed eruit moeten knallen en dat wilt ze echt niet haha

  • Mijn oudste dochter heeft ook een tweepersoonsbed in een vrij kleine kamer. Ik heb al gezegd: 'Neem toch een eenpersoonsbed, dan heb je veel meer ruimte!' maar zij wil dat ook niet. Ze vindt het zo fijn liggen, zo'n ruim bed.

 7. Mijn kleding hangt in de kast in de slaapkamer van de oudste (16). Ik moet van tevoren bedenken wat ik nodig heb. Als hij later begint op school wil ik hem niet storen. Het was eerst mijn slaapkamer en de kast kan niet verplaatst ;-)
  Je dochter heeft een leuk alternatief bedacht! Ze moet wel oppassen voor verkleuring door het zonlicht.

 8. Wij hadden heel lang geen kast, alleen van die ladekasten van Ikea, en lagen de hangspullen boven in een soort kledingkamer/kast.
  Dus nu zo 'n mooie Pax kast gekocht van Ikea en die hangt vol met kleren van manlief;)
  Mijn dochter heeft nu een kledingrek zo verrijdbare op haar kamer staan, ook ideaal!
  Groetjes,Marjolein

  • Een kledingrek heeft mijn dochter ook een tijdje gehad. Van de Blokker geloof ik. Maar dat ding was vrij wankel en ging al snel kapot.

   Zo'n mooie Pax kast van Ikea lijkt me fijn!

 9. Wat een leuk idee. Er komt hoop ik geen direct zonlicht op? Want dit verpest textiel heel snel.

  Zelf heb ik een enorme PAX kast maar deze is absoluut niet aanwezig omdat het in een soort inham zit.

  • Nu kan ik natuurlijk niet voor Nicole's dochter spreken. Maar toen ik 16 was ging ik wel redelijk rap door mijn kleding heen en niet eens vanwege een shopverslaving. Wel omdat ik kleding zelf moest kopen. Daardoor had ik niet zo'n ruim budget en kocht ik veel H&M. Dat spul gaat sowieso niet zo lang mee. Bovendien was mijn kledingstijl toen weinig constant. Je groeit nog. En je bent nog aan het uitproberen, wat nou echt goed bij jou past en wat niet. Nu heb ik kledingstukken liggen, die ik al jaren draag en ook geïnvesteerd in wat duurdere, kwalitatief betere dingen. Dat kan, omdat mijn stijl nu veel constanter is. Maar met 16 niet, daarvoor veranderde mijn voorkeur toen nog veel te vaak.

  • Ideaal als je een kast in een soort inham kwijt kunt Nesrin! Dan wordt het bijna een inbouwkast.

   Mijn dochter laat meestal de gordijnen dicht, tot mijn spijt, dus over zonlicht hoeft ze zich niet druk te maken.

 10. Nope, hier ook geen kast op de kamer. We hebben 2 van die kledingrekken en een lange plank aan de wand waar wat 'leg' spullen op liggen. Die wil ik nog verruilen voor een mooi dressoir. Ik hou niet van kasten...rare grote dingen in je kamer. Leuke oplossing van je dochter!

  • Wij hebben een soort nis in de slaapkamer waar het dressoir perfect in zou passen! Ik ben alleen nog op zoek naar het juiste exemplaar, voor de juiste prijs!

 11. Een grappig idee, maar ze heeft maar negen haken. Die zijn zo vol.
  Ik heb vier Mulig kledingroedes (4,99)van Ikea gekocht en die hangen nu aan mijn muur.
  Een soort van walk-along-closet en heerlijk overzichtelijk. Alles hangt zonder kreukels.
  Jammer dat ik geen foto kan plaatsen, maar kijk maar in de Ikea gids. Daar staan ze in.

 12. Een kledingkast op de slaapkamer vind ik niet fris, ik heb een zijkamer ingericht als kastenkamer. ik heb een kast voor colberts en nette rokken,
  Een kast voor jassen van het andere seizoen, een kast voor broeken, en shirts, overhemden, jurken (weinig)
  Een legkast waar twee planken zijn voor ondergoed m kousen en sokken
  Een legkast voor topjes en shirts met mouwen per plank 1 kleur.
  Daarin ook een plank voor sportkleding en een plank voor nog te strijken.
  In de kast met jassen een plank met daarin zwemkleding en slippers.
  In de kast met colberts en rokken een plank voor truien.
  In een kast met linnengoed, onderin twee planken voor kleding van het vorige seizoen.

  Ik heb een uitgebreide hoeveelheid kleding? Altijd makkelijk.

 13. Wij hadden twee grote kledingkasten op de slaapkamer staan, maar een jaar geleden een er uit gedaan en verplaatst naar een andere kamer! Ik zou echt niet zonder willen.

  • Het lijkt me erg handig als je een kledingkast in een logeerkamer of andere kamer kunt zetten. Als de kinderen het huis uit zijn ga ik dat zeker doen!

 14. Wat een leuk idee van je dochter! Ik zou er zelf nooit opkomen :)
  Wij hebben een ingebouwde kleerkast op de slaapkamer, wat zorgt dat ik nooit bovenop de kast stof moet afdoen: praktisch!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder