Alternatief voor kledingkast

alternatief voor kledingkast

Zoek je een alternatief voor een kledingkast? Hang je kleding aan de muur! Hierboven zie je mijn jurken aan de muur hangen.

Te kleine kledingkast

In make-over programma’s krijg je vaak een kijkje in de kasten van anderen. Ik kan daar altijd wel van genieten. Sommige mensen hebben heuse inloopkasten, en anderen hebben genoeg aan een ladenkastje bestaande uit vier laden. Maar die laatsten zijn wel in de minderheid!

Zelf heb ik een kastje van de Karwei van 95 cm breed, en ongeveer 1 m 70 hoog. En eigenlijk is dat een beetje smal!

kledingkast

Ik zie mij dan ook genoodzaakt permanent een lopende tentoonstelling te houden van mijn kleding. In de winter show ik langs de muren mijn winterkleding, en in de zomer prijken er luchtige jurkjes aan de muur. Voordeel is wel dat je aan mijn slaapkamer meteen kunt zien welk seizoen het is!

Ook mijn jongste gebruikte deze methode.

Slaapkamer make-over

Mijn jongste dochter (16) gaf haar slaapkamer een metamorfose in de herfstvakantie. Ze schilderde de muren, en deed een heleboel spullen en meubeltjes weg. Het resultaat is een prachtig opgeruimde slaapkamer, die er veel volwassener uitziet.

Alternatief voor kledingkast

Er was maar één probleem: ze had in haar verlangen naar meer ruimte ook haar kledingkast weggedaan! Ik snapte het wel, maar vond het niet zo slim. Want ze draagt veel jurkjes en dergelijke.

De oplossing: kapstokjes

Maar bij de Xenos kocht ze 3 kapstokjes waar ze nu haar jurken en dergelijke aan ophangt. Kijk:

alternatief voor een kledingkast

En op marktplaats kocht ze een ladekast met 7 lades, waarin ze nu haar ondergoed en dergelijke opbergt. Dat is ook een goed alternatief voor een kledingkast.

Huisvlijt bezoekers over hun kledingkast

 • HAHA!! Nou, zéker héél anders dan die van jou ;o) Niet dat je daar altijd blij mee hoeft te zijn hoor, want altijd alles netjes willen hebben en houden is ook niet altijd makkelijk, maar om heel eerlijk te zijn… Mijn kleding hangt op soort (broek bij broeken, rok bij rokken, vest bij…) en aan de buitensta kant van de stang hang zo’n vakkending. Bovenin de zomerhemdjes gevouwen op stapel, daaronder ‘-shirts korte mouw, daar weer onder shirts met lange mouw, de één na onderste heeft de wat dikkere vestjes en het onderste vak is voorzien van dikke truien. Dan hebben we ook nog twee grote draadmanden waar wat los spul in ligt. Niet los als in “los”, maar meer los als “los in de mand maar wel geordend”. Dat is mijn kast. Een foto? Wie weet, misschien van de week eens op mijn blog. Ik zal er over denken! ;o) (Inge)
 • Mijn kast lijkt verdacht veel op die van jou… Alleen heb ik niet die tentoonstelling. Wel af en toe een plankje dat naar beneden valt omdat er teveel opligt. Dan stop ik zo snel mogelijk alles er weer in en dan snel de deur van de kast dicht. hihi. :-s Ik zou graag meer ruimte hebben in mijn kledingkast. Ik deel ‘m met mijn vriend, die trouwens slechts zo’n 30% van de kast mag gebruiken. Ehm. Maar mannen hebben ook gewoon minder kleding dan vrouwen! (Docka)
 • Ik deel een driedeurs kast met manlief. Ik heb de helft van de rail en 4 legplanken en manlief heeft alle ruimte boven de rail (4 stapeltjes) en nog wat truien en pyama’s eronder. De winter- en zomerkleding berg ik bij het wisselen van het seizoen op in verhuisdozen. (Moneypenny)
 • Ik heb dus zo’n ladekast met vier laden ;-). En die is zelfs bijna niet vol. Heb niet veel kleding maar ze liggen er wel netjes in. Groetjes Babette
 • Ik heb samen met manlief drie kasten in gebruik, en een ladekastje voor ondergoed en sokken etc. Het is wel heel erg netjes in mijn kasten, alleen word het weer tijd om de kasten uit te mesten om kleding die we niet meer dragen weg te doen. Het word te vol op den duur, want wij kopen nogal eens nieuwe kleding. (Roos)
 • Wij hebben sinds een paar jaar jaar een grote kastenwand. 1/3 voor echtgenoot, 1/3 voor mezelf en 1/3 voor diversen.Geweldig! (Thuusmuus)
 • Wij hebben inbouwkasten en daar kan heel veel in! Vooral die stomme overhemden van manlief, een hele rij….het wordt wel eens tijd voor een hele rij zomerjurkjes voor mij. Goed idee! (Siem)
 • Een van de wauw-momenten toen ik dit huis kocht, was de dubbele kastenwand in de slaapkamer met allemaal vakken en laatjes, waar ik echt alles in kwijt kan. Wat een zaligheid is dat. Zaak is alleen wel om het opgeruimd te worden, anders vind ik niks meer terug.
  Wat een ontzettend leuk blauw jurkje heb je daar trouwens hangen! (Oog op de toekomst)
 • Mijn kledingkast is meestal een puinhoop. Maar je rijtje jurkjes ziet er vrolijk uit! (Franca)
 • Voor mijzelf heb ik een IKEA kledingkast ( lichtbruine Anedoba ), een gewoon formaat en daar zitten ook de handdoeken in en alle kussenslopen plus mandjes met ondergoed. Ik heb volgens mij weinig kledingstukken, want alle kleding past erin, zowel zomer- als winterkleding. Verder hebben we nog een ingebouwde kledingkast waar de kleding van mijn man in zit en alle schoenen en laarzen die we niet gebruiken in een bepaald seizoen en mandjes met ondergoed en sokken.
  Ik ben heel netjes, dus alles ligt op keurige stapeltjes en hangt netjes aan kledinghangers, lekker gestreken.
  Maar ik moet zeggen, jouw jurkjes zien er heel fleurig uit! (Tineke)
 • Roos en ik hebben samen twee kasten, een antieke hang/legkast in de slaapkamer en een simpel geval in de logeerkamer waar ik in de zomer de winterkleding opberg en andersom. Altijd te weinig ruimte maar daardoor gaat er ook weer eens wat naar de kringloop. Mijn planken zijn altijd netjes maar die van Roos… :-) (Fluitenkruid)
 • Gelukkig heb ik een hele grote kledingkast waar ik heel tevreden meen ben! En hij ziet er gelukkig heel netjes uit! Dat is vroeger wel eens anders geweest hoor! (Caatje)
 • Wij hebben een lange kast onder het schuine dak. En eigenlijk moet er nog een schuifwand voor…al een jaar of 3 ;-) Echt netjes is het niet of altijd maar voor even. (Huize Steen)

Leestip: je kledingkast opruimen

Heb jij een kledingkast op je slaapkamer? Of een goed alternatief voor een kledingkast?

Similar Posts

46 Comments

 1. Het is wel een ‘ruimtelijke ” oplossing.
  Maar persoonlijk heb ik alles liever in de kast.
  Dat vind ik opgeruimder staan.
  Dit oogt rommeliger, als heb je wel meer ruimte op je slaapkamer op deze manier.
  En zolang je dochter het zelf prima vind, lekker laten gaan toch?

 2. Ja ik heb een kledingkast in mijn slaapkamer, en ondanks dat die wel wat ruimte inneemt zou ik niet zonder kunnen. Maar de oplossing van je dochter vind ik ook heel leuk en zeker omdat ze het zelf heeft bedacht.

 3. Goed gevonden van je dochter, maar het lijkt mij dat kleding op deze manier zoveel stof vangt, vooral in een slaapkamer.
  Zelf hebben wij op onze eigen slaapkamer een kastenwand, waarin mijn man z’n kleding heeft + onze zomer- of winterjassen en wat andere overtollige seizoensgebonden kleding. Hij bewaart hierin trouwens ook een deel van z’n gereedschap. Alsof we geen schuur daarvoor hebben…….
  Ik heb mijn kledingkasten in de logeerkamer, vind dit gemakkelijk(er) omdat ik altijd eerder opsta ‘s morgens en me dan gelijk aankleed. Op deze manier hoef ik niet voorzichtig te doen, want juist als ik dat probeer te doen, gaat er iets mis en maak ik een bende herrie :-)

  1. LOL! Dat je man gereedschap in de kledingkast op jullie slaapkamer bewaart…. Wat een aparte plek voor gereedschap : )

   Handig dat je ook kledingkasten op de logeerkamer hebt zeg. Dan kun je je inderdaad in alle rust aankleden zonder mensen wakker te maken.

 4. Ik heb maar een kleine slaapkamer en groot bed! Er staan 2 kastjes met rolluiken en daarin veel handdoeken en dekbedhoezen. Vind ik veel handiger dan deuren of lades. Ik vond ze via de site Gratisoptehalen. Ook staat er een kapstok voor de ochtendjassen,vind ik ook handig.

  In dit huis zit een hele grote ingebouwde kast in de gang tot plafond, voldoende voor 2 personen.

  1. Ik ben dol op ingebouwde kasten! Ze zijn zo fijn efficiënt, en vaak vrij onzichtbaar. De ingebouwde kast in mijn kantoortje is ook superfijn.

   Een kapstok voor ochtendjassen vind ik ook een leuk idee.

   Kastjes met rolluiken ga ik ook onthouden!

 5. Vooral geweldig leuk dat ze het zelf bedenkt en uitvoert! Wat een creatieve dochters heb je.

  Wij hebben kledingkasten op de slaapkamer waarin alles zit behalve man’s kleding, die zit, om de omgekeerde reden van Gerda hierboven, in een grote kast in de logeerkamer. Waar ook de winterjassen en mijn concertkleding inzitten want ik heb geen hanggedeelte.
  Dochter heeft een kast op haar kamer maar niet zo’n grote. Ze groeit toch weer uit haar kleding dus zoveel heeft ze niet nodig.
  Ik daarentegen gooi amper wat weg qua kleding dus hoewel ik al jaren amper iets koop is ‘ie toch vol! Toch aan de Marie Kondo??

 6. Ik snap dat ze meer ruimte wilt, dat wilt mijn dochter ook maar in haar kamer zal dat moeilijk worden. Dan zal ze echt haar tweepersoonsbed eruit moeten knallen en dat wilt ze echt niet haha

  1. Mijn oudste dochter heeft ook een tweepersoonsbed in een vrij kleine kamer. Ik heb al gezegd: ‘Neem toch een eenpersoonsbed, dan heb je veel meer ruimte!’ maar zij wil dat ook niet. Ze vindt het zo fijn liggen, zo’n ruim bed.

 7. Mijn kleding hangt in de kast in de slaapkamer van de oudste (16). Ik moet van tevoren bedenken wat ik nodig heb. Als hij later begint op school wil ik hem niet storen. Het was eerst mijn slaapkamer en de kast kan niet verplaatst ;-)
  Je dochter heeft een leuk alternatief bedacht! Ze moet wel oppassen voor verkleuring door het zonlicht.

 8. Wij hadden heel lang geen kast, alleen van die ladekasten van Ikea, en lagen de hangspullen boven in een soort kledingkamer/kast.
  Dus nu zo ‘n mooie Pax kast gekocht van Ikea en die hangt vol met kleren van manlief;)
  Mijn dochter heeft nu een kledingrek zo verrijdbare op haar kamer staan, ook ideaal!
  Groetjes,Marjolein

  1. Een kledingrek heeft mijn dochter ook een tijdje gehad. Van de Blokker geloof ik. Maar dat ding was vrij wankel en ging al snel kapot.

   Zo’n mooie Pax kast van Ikea lijkt me fijn!

 9. Ziet er leuk uit! Erg creatief. Ikzelf zou niet zonder een kast kunnen. Mijn vriend en ik hebben allebei veel kleding, dus allebei een mega kledingkast! ;)

 10. Wat een leuk idee. Er komt hoop ik geen direct zonlicht op? Want dit verpest textiel heel snel.

  Zelf heb ik een enorme PAX kast maar deze is absoluut niet aanwezig omdat het in een soort inham zit.

  1. Nu kan ik natuurlijk niet voor Nicole’s dochter spreken. Maar toen ik 16 was ging ik wel redelijk rap door mijn kleding heen en niet eens vanwege een shopverslaving. Wel omdat ik kleding zelf moest kopen. Daardoor had ik niet zo’n ruim budget en kocht ik veel H&M. Dat spul gaat sowieso niet zo lang mee. Bovendien was mijn kledingstijl toen weinig constant. Je groeit nog. En je bent nog aan het uitproberen, wat nou echt goed bij jou past en wat niet. Nu heb ik kledingstukken liggen, die ik al jaren draag en ook geïnvesteerd in wat duurdere, kwalitatief betere dingen. Dat kan, omdat mijn stijl nu veel constanter is. Maar met 16 niet, daarvoor veranderde mijn voorkeur toen nog veel te vaak.

  2. Ideaal als je een kast in een soort inham kwijt kunt Nesrin! Dan wordt het bijna een inbouwkast.

   Mijn dochter laat meestal de gordijnen dicht, tot mijn spijt, dus over zonlicht hoeft ze zich niet druk te maken.

 11. Leuk alternatief, goed bedacht!

  Wij hebben allemaal inbouwkasten, we wonen in een ouder appartement…. dus helemaal geen ‘losse’ kledingkasten in huis :)

 12. Slim verzonnen. Maar ik ben heel erg blij met mijn kledingkast. Ik ken mezelf. Zo op van die haakjes houd ik het denk ik toch niet lang netjes. ;)

 13. Nope, hier ook geen kast op de kamer. We hebben 2 van die kledingrekken en een lange plank aan de wand waar wat ‘leg’ spullen op liggen. Die wil ik nog verruilen voor een mooi dressoir. Ik hou niet van kasten…rare grote dingen in je kamer. Leuke oplossing van je dochter!

  1. Wij hebben een soort nis in de slaapkamer waar het dressoir perfect in zou passen! Ik ben alleen nog op zoek naar het juiste exemplaar, voor de juiste prijs!

 14. Een grappig idee, maar ze heeft maar negen haken. Die zijn zo vol.
  Ik heb vier Mulig kledingroedes (4,99)van Ikea gekocht en die hangen nu aan mijn muur.
  Een soort van walk-along-closet en heerlijk overzichtelijk. Alles hangt zonder kreukels.
  Jammer dat ik geen foto kan plaatsen, maar kijk maar in de Ikea gids. Daar staan ze in.

 15. Een kledingkast op de slaapkamer vind ik niet fris, ik heb een zijkamer ingericht als kastenkamer. ik heb een kast voor colberts en nette rokken,
  Een kast voor jassen van het andere seizoen, een kast voor broeken, en shirts, overhemden, jurken (weinig)
  Een legkast waar twee planken zijn voor ondergoed m kousen en sokken
  Een legkast voor topjes en shirts met mouwen per plank 1 kleur.
  Daarin ook een plank voor sportkleding en een plank voor nog te strijken.
  In de kast met jassen een plank met daarin zwemkleding en slippers.
  In de kast met colberts en rokken een plank voor truien.
  In een kast met linnengoed, onderin twee planken voor kleding van het vorige seizoen.

  Ik heb een uitgebreide hoeveelheid kleding? Altijd makkelijk.

 16. Wij hadden twee grote kledingkasten op de slaapkamer staan, maar een jaar geleden een er uit gedaan en verplaatst naar een andere kamer! Ik zou echt niet zonder willen.

 17. Wat een leuk idee van je dochter! Ik zou er zelf nooit opkomen :)
  Wij hebben een ingebouwde kleerkast op de slaapkamer, wat zorgt dat ik nooit bovenop de kast stof moet afdoen: praktisch!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.