Reacties

Matching ondergoed: to match or not to match? — 48 reacties

 1. Ik draag nooit matching ondergoed, omdat ik veel zelf maak of 2e hands koop. Als ik ondergoed koop moet het van katoen zijn en het liefst koop ik dat bij de hema. Ik spreek van een onderbroek.

 2. Ik koop mijn ondergoed ook bij de Hema en ook mijn b.h's ( sport b.h's ) en inderdaad koop ik ook de 3 voor de prijs van 3 euro en meestal alles zwart. Toevallig past dat goed bij mijn zwarte b.h's. Maar eigenlijk boeit mij dat totaal niet (-:, als het maar schoon is en van katoen.
  Ik vind die passende setjes wel erg mooi en mijn dochter draagt ze graag.
  Als ik al een mooi setje zie dan zijn ze peperduur en dat heb ik er gewoon niet voor over.

 3. Leuk die gekleurde 'slipjes'!
  De Hema heeft hele leuke bh's.
  Helaas niet voor alle cupmaten.

  Ik heb bijna altijd zwarte sport bh's van S.weg.mark. Die gekleurde slipjes passen daar perfect bij.

  Wel heb ik een paar leuke setjes, allemaal gekocht in de aanbieding of op MP. Wat je wel kunt doen is dan gewoon 2 slipjes kopen bij een bh...

  Gr,
  NZ

 4. Ik worstel er ook mee. Vorig jaar kocht ik een aantal setjes bij H.unkemoller online. Bij de BH's bestelde ik telkens twee onderbroeken. Maar dan kan ik nog niet altijd de passende vinden. Ook heb ik niet genoeg setjes voor de hele week schoon. Dus mochten een aantal zwarte hema-onderbroeken blijven. De slechtste heb ik weg gedaan.
  Hema onderbroeken zitten lekkerder (vooral op de fiets) en gaan veel langer mee dan kant. Maar ik probeer op geraffineerde wijze (ahum) een mooie kanten te dragen als manlief me er in kan zien. Of als we een uitje hebben.
  Ik weet online niet ook niet wat een 'boxter' oid precies is. Dan koop ik het al niet...
  Manlief vindt het trouwens wel leuk die kanten setjes ;)

 5. Ik draag meestal matching ondergoed.
  Maar ik heb dan ook echt een lingerie tik.
  Ik moet me echt inhouden anders zou ik elke week iets nieuws kopen.
  Ik spreek altijd over slips, behalve als ik mijn "week" heb dan draag ik onderbroeken.

  GRoeten Herma

 6. Helaas kan ik niet slagen bij de Hema. het is een ramp om in mijn maat een goede beha te vinden. Dus vaak online en heel prijzig :-(
  Onderbroeken vaak van z.eeman en het liefst van katoen. Ik heb wel een setje maar die slips zijn vaak niet van katoen en dat vind ik niet echt lekker zitten.

  Groetjes Nelly.

 7. Goed punt hebben jullie, dat jullie je ondergoed graag van katoen hebben! Dat heb ik ook. Polyester koop ik echt nooit, want dat gaat maar broeien, en vind ik ongezond en onfris.

  Maar hoe zit het microvezel ondergoed, weet iemand dat? Dat is polyester, maar is dat nou wel ademend? Ik koop het nooit omdat het niet van katoen is, maar heb er wel eens mee in mijn handen staan aarzelen.

 8. Ik spreek over onderbroeken,maar dat komt doordat ik een grote kont heb.Dan kan ik niet meer over slipjes spreken,haha.
  Microvezel zit ook lekker(van de Zeeman)blijft ook mooi met wassen,komen volgens mij op 2,99/3,99 p.stuk.Het enige nadeel bij deze broekjes vindt ik als je ongesteld ben(sorry dames)blijft je maandverband niet goed zitten,gaat schuiven.Dat heb ik met katoenen broekjes van de Zeeman niet.Volgens mij zijn dat die van Modi,5 stuks voor 6 euro volgens mij(zitten per 5 verpakt).
  Die zijn te krijgen in wit,zwart en huidskleur.Meestal koop ik ook 1 bh met 2 losse broekjes.
  Groetjes Alexandra

 9. ik heb alles zwart of wit, zowel bh's als slipjes. Soms past het dus, en soms niet :-)

  Ik heb een paar mooie setjes maar het nadeel van die dingen vind ik dat het maar heel even aanblijft *grijns*

  Koop trouwens bijna altijd de naadloze slipjes van de hema, zitten lekker en blijven redelijk mooi. Wit is niet helemaal wit meer maar dat kan ook aan mijn waskwaliteiten liggen :-)

  Bh's pluk ik overal en nergens vandaan, als het ergens in de aanbieding is...

 10. Hmm, ik heb nou niet het figuur van een fotomodel, dus in mijn ondergoed zie je mij nooit. En dat is maar goed ook want er matcht niets..enkel de verwassen grauwe kleur misschien. BH's van hema, hunkemoller en anita, corrigerende slips van hema voor overdag, allerlei slips voor snachts. hemden van overal en nergens en onderjurken ook. Ik bezit zelfs wollen hemdjes, mét en zonder mouwen. Lekker warm in de winter haha! Nee, niet mooi maar wel praktisch!

 11. Alles matcht! Gekleurde BH"s van HenM (ook Ecup) en bonte boxertjes (broekjes met kleine pijpjes) van pieces. Ik moet altijd aan mijn moeder denken die altijd riep als je in het ziekenhuis belandt, kan iedereen je schande zien. Ik heb 8 BH's met matching broekjes en 3 huidkleurige voor witte kleding, Mijn ondergoed vervang ik elk half jaar met als resultaat dat ik op 57-jarige leeftijd nog steeds de potloodtest kan doen. En ja, ik heb 2 kinderen ieder een half jaar borstvoeding gegeven....n ook met een Ecup!

  • Ik vind het wel heel mooi staan, zo'n matching setje!

   De potloodtest kan ik ook heel goed doen, maar of ik ervoor slaag is een ander verhaal ; )

 12. Hier geen gekkigheid met koppel broekje. Ik koop altijd een bh met 3 bijpassende slipjes, zodat ik er oké uit blijf zien

 13. Ik ben gestopt met het kopen van de slip bij de bh. Soms matched het ondergoed per ongeluk. Veiligheidshalve zit ik wel vaak in dezelfde kleur

 14. Het zal wel een mannenantwoord zijn, maar tegen de tijd dat we aan het ondergoed toe zijn, maakt het mij niet meer uit of het match.

  Love As always
  Dimario

 15. Dat kerstsetje vind ik wel heel erg tof!
  Zo'n bh hempje heb ik ooit eens gehad. Geen idee meer waarom ik daar weer vanaf gestapt ben, waarschijnlijk zat het bh gedeelte toch niet ideaal.
  Hier helaas geen matching ondergoed. Tegenwoordig koop ik de bamboe onderbroeken van Boody (oa bij reformwinkels en Ekoplaza) en die zitten heerlijk. Bh's draag ik nu een paar jaar niet meer of alleen nog bij speciale gelegenheden. Hemden heb ik nu nog van de hema, maar ga ik gaandeweg vervangen door hemden van Boody.

  • Vind je bh's niet fijn zitten Anita? Zelf draag ik de laatste tijd steeds vaker bh's zonder beugels van puur katoen van Bonprix. Een grote verandering voor mij, want ik zwoor altijd bij beugelbh's.

 16. De BH hemdjes zijn vaak net te kort voor me en dan heb ik een koude buik.
  BHs koop ik bij de speciaalzaak. Ik heb een duur merk dat mijn inmiddels flinke boezem goed ondersteunt. De slips in bijpassende kleuren draag ik dan weer nooit, want ik geef de voorkeur aan katoen. Ik koop ze van Ten Cate, die gaan lang mee (ik was ze op 60 graden mee).
  Ik heb ook meerdere onderhemden van 70/30 wol en zijde en die koop ik in kleuren die me goed flatteren. Heerlijk voor de winter, maar ook wel op frisse zomeravonden. Ik heb er zonder mouwen, met korte mouwen en met lange mouwen. Ik was ze 2 keer per seizoen en tussendoor fris ik ze op door ze in de vriezer te doen. Ze gaan zo heel lang mee en gezien de prijs is dat ook echt nodig.
  Ik vervang ieder jaar een BH en een paar onderbroeken, en dan gaan de oudste weg.

 17. Ik heb een aantal setjes, maar draag het ook door elkaar, omdat soms het een idd in de was zit. Maar ik koop altijd wel lingerie die bij elkaar past, zodat het alsnog lijkt of het bij elkaar hoort. :) Voor de verkeerde week heb ik sinds een jaar oid menstruatieondergoed, superfijn en het ziet er net zo mooi uit als gewone slipjes.

 18. Al mijn ondergoed is zwart dus het matcht altijd. Heel handig. Ik heb wel op de een of andere manier altijd 2 verschillende sokken, dat wel.

 19. Ik heb zowel matching ondergoed als niet matching.
  Bij matching ondergoed koop ik altijd 1 bh en 2 slipjes.
  Ook heb ik een hoop unikleur katoenen slipjes.
  Ik koop mijn ondergoed meestal bij H&M.

 20. Maar natuurlijk draag ik matching ondergoed. Of alles wit of alles zwart. Volgens mijn moeder moet dat. Voor het geval je een ongeluk krijgt. Ik hoop mijn onderbroeken bij de Zeeman en mijn bh's bij de Hema. Daar hebben ze hele fijne zonder beugels.

 21. Ik ril - sorry - bij huidkleurig. Ik moet bekennen dat ik ook nog zo'n setje heb. Maar ik vind het saai, en niet mooi. Ik koop graag (en veel) bij Intimissimi (online). Prachtige lingerie. Ik koop - als ik een setje koop - altijd 1 BH en dan 2 of 3 bijpassende broekjes. Vaak Brazilian (het model) en een wat groter broekje. Een BH draag ik inderdaad langer, maar met meerdere broekjes is dat prima op te lossen. Het enige waar ik nog weleens mee zit is dat ik niet geloof in handwas (teveel gedoe). Dus de BH gaat in de wolwas (machine programma) in een netje en de broekjes gewoon op 30 graden. Uiteindelijk krijg je dan toch een kleurverschil, hoe licht ook. Luxe probleem. I know. Meer on topic: ik draag nooit niet matching ondergoed. Het moet op zijn minst qua kleur bij elkaar passen. Oh ja, en hemdjes met ingebouwde BH kocht ik vorig jaar ook bij Intimissimi.

  • Huidkleurig is inderdaad niet de meest charmante kleur Rory ; ) Maar wel lekker praktisch. Ik was mijn bh's ook gewoon mee in de normale was. Met de hand wassen is veel beter, maar vind ik ook teveel gedoe.

 22. Geweldig dat rendieren ondergoed van de Zeeman, zou ik zo kopen als ik het zag liggen. Ik koop het liefst matchend slipjes erbij als ik een nieuwe bh koop, maar draag ze niet altijd matchend. Meestal draag ik zwart, maar opvallend setje is ook wel eens leuk. Favoriet is van Marlies Dekkers.

 23. Ik snap je punt inderdaad. Een onderbroek verschoon je iedere dag en dat wil je soms graag als setje dragen. Ik heb zoveel liggen dat er wel altijd iets match met elkaar!

 24. Ik draag denk ik 9 van de 10 keer matchy ondergoed haha. Vaak vind ik het slipje bij de BH niet mooi of fijn zitten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder