Ondergoed: to match or not to match, that is the question!

Vroeger vergaapte ik mij altijd aan filmsterren die ‘matching’ ondergoed droegen. Een bh en onderbroek in dezelfde kleur, prachtig!

Maar een bh draag ik gemiddeld twee dagen, terwijl een onderbroek elke dag verfrist moet worden. Dus in de praktijk ‘matcht’ er bij mij maar heel weinig.

Nou heb ik geprobeerd dat op te lossen door huidkleurig ondergoed te kopen. Huidkleurige onderbroeken en bh bij de Hema, en huidkleurige hemdjes met spaghettibandjes bij de Wibra. En na een paar keer wassen, zijn ze allemaal even grauw, en passen ze perfect bij elkaar.

Maar dat huidkleurige vind ik best saai, en dus draag ik even vaak felgekleurde onderbroeken van de Hema. Ze kosten 3 euro, en dan heb je er ook drie, in verschillende kleuren.

Samenvattend

Mijn onderbroeken koop ik bij de Hema in huidkleur en felle kleurtjes. Bh’s koop ik ook bij de Hema in neutrale tinten als huidkleur en wit. Hemdjes koop ik bij de Wibra, en heel soms ook wel bij de Hema.

Draag jij ‘matching’ ondergoed?
Waar koop jij je ondergoed?
En praat je van slipjes of van onderbroeken?

Similar Posts

17 Comments

 1. Ik draag nooit matching ondergoed, omdat ik veel zelf maak of 2e hands koop. Als ik ondergoed koop moet het van katoen zijn en het liefst koop ik dat bij de hema. Ik spreek van een onderbroek.

 2. Ik koop mijn ondergoed ook bij de Hema en ook mijn b.h’s ( sport b.h’s ) en inderdaad koop ik ook de 3 voor de prijs van 3 euro en meestal alles zwart. Toevallig past dat goed bij mijn zwarte b.h’s. Maar eigenlijk boeit mij dat totaal niet (-:, als het maar schoon is en van katoen.
  Ik vind die passende setjes wel erg mooi en mijn dochter draagt ze graag.
  Als ik al een mooi setje zie dan zijn ze peperduur en dat heb ik er gewoon niet voor over.

 3. Leuk die gekleurde ‘slipjes’!
  De Hema heeft hele leuke bh’s.
  Helaas niet voor alle cupmaten.

  Ik heb bijna altijd zwarte sport bh’s van S.weg.mark. Die gekleurde slipjes passen daar perfect bij.

  Wel heb ik een paar leuke setjes, allemaal gekocht in de aanbieding of op MP. Wat je wel kunt doen is dan gewoon 2 slipjes kopen bij een bh…

  Gr,
  NZ

 4. Ik worstel er ook mee. Vorig jaar kocht ik een aantal setjes bij H.unkemoller online. Bij de BH’s bestelde ik telkens twee onderbroeken. Maar dan kan ik nog niet altijd de passende vinden. Ook heb ik niet genoeg setjes voor de hele week schoon. Dus mochten een aantal zwarte hema-onderbroeken blijven. De slechtste heb ik weg gedaan.
  Hema onderbroeken zitten lekkerder (vooral op de fiets) en gaan veel langer mee dan kant. Maar ik probeer op geraffineerde wijze (ahum) een mooie kanten te dragen als manlief me er in kan zien. Of als we een uitje hebben.
  Ik weet online niet ook niet wat een ‘boxter’ oid precies is. Dan koop ik het al niet…
  Manlief vindt het trouwens wel leuk die kanten setjes ;)

 5. Ik draag meestal matching ondergoed.
  Maar ik heb dan ook echt een lingerie tik.
  Ik moet me echt inhouden anders zou ik elke week iets nieuws kopen.
  Ik spreek altijd over slips, behalve als ik mijn “week” heb dan draag ik onderbroeken.

  GRoeten Herma

 6. Helaas kan ik niet slagen bij de Hema. het is een ramp om in mijn maat een goede beha te vinden. Dus vaak online en heel prijzig :-(
  Onderbroeken vaak van z.eeman en het liefst van katoen. Ik heb wel een setje maar die slips zijn vaak niet van katoen en dat vind ik niet echt lekker zitten.

  Groetjes Nelly.

 7. Goed punt hebben jullie, dat jullie je ondergoed graag van katoen hebben! Dat heb ik ook. Polyester koop ik echt nooit, want dat gaat maar broeien, en vind ik ongezond en onfris.

  Maar hoe zit het microvezel ondergoed, weet iemand dat? Dat is polyester, maar is dat nou wel ademend? Ik koop het nooit omdat het niet van katoen is, maar heb er wel eens mee in mijn handen staan aarzelen.

 8. Ik spreek over onderbroeken,maar dat komt doordat ik een grote kont heb.Dan kan ik niet meer over slipjes spreken,haha.
  Microvezel zit ook lekker(van de Zeeman)blijft ook mooi met wassen,komen volgens mij op 2,99/3,99 p.stuk.Het enige nadeel bij deze broekjes vindt ik als je ongesteld ben(sorry dames)blijft je maandverband niet goed zitten,gaat schuiven.Dat heb ik met katoenen broekjes van de Zeeman niet.Volgens mij zijn dat die van Modi,5 stuks voor 6 euro volgens mij(zitten per 5 verpakt).
  Die zijn te krijgen in wit,zwart en huidskleur.Meestal koop ik ook 1 bh met 2 losse broekjes.
  Groetjes Alexandra

 9. Ik koop alles zwart, dan past het altijd bij elkaar.
  Voor een romantische zaterdagavond heb ik een paars setje, met 2 broekjes erbij.

 10. ik heb alles zwart of wit, zowel bh’s als slipjes. Soms past het dus, en soms niet :-)

  Ik heb een paar mooie setjes maar het nadeel van die dingen vind ik dat het maar heel even aanblijft *grijns*

  Koop trouwens bijna altijd de naadloze slipjes van de hema, zitten lekker en blijven redelijk mooi. Wit is niet helemaal wit meer maar dat kan ook aan mijn waskwaliteiten liggen :-)

  Bh’s pluk ik overal en nergens vandaan, als het ergens in de aanbieding is…

 11. Hmm, ik heb nou niet het figuur van een fotomodel, dus in mijn ondergoed zie je mij nooit. En dat is maar goed ook want er matcht niets..enkel de verwassen grauwe kleur misschien. BH’s van hema, hunkemoller en anita, corrigerende slips van hema voor overdag, allerlei slips voor snachts. hemden van overal en nergens en onderjurken ook. Ik bezit zelfs wollen hemdjes, mét en zonder mouwen. Lekker warm in de winter haha! Nee, niet mooi maar wel praktisch!

 12. Alles matcht! Gekleurde BH”s van HenM (ook Ecup) en bonte boxertjes (broekjes met kleine pijpjes) van pieces. Ik moet altijd aan mijn moeder denken die altijd riep als je in het ziekenhuis belandt, kan iedereen je schande zien. Ik heb 8 BH’s met matching broekjes en 3 huidkleurige voor witte kleding, Mijn ondergoed vervang ik elk half jaar met als resultaat dat ik op 57-jarige leeftijd nog steeds de potloodtest kan doen. En ja, ik heb 2 kinderen ieder een half jaar borstvoeding gegeven….n ook met een Ecup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.