Wibra rokken en Omarm jij je curves?

rok wibra wijd
Mijn normale model rok

Ik draag eigenlijk altijd rokken in A-lijn.

A-lijn rokken voor peervormigen figuren

Ooit raadden Trinny and Susannah dit soort rokken aan voor vrouwen met een peervormig figuur. En ik vond het erg logisch klinken. Want een A-lijn rok verdoezelt wat bredere heupen. En extra bagage op dijbenen ook wel ‘saddle packs’ genoemd.

Rokmode is aansluitend

Dus zo loop ik er al zo’n tien jaar bij. Maar helaas is de huidige mode juist strak, en mijn a-lijn rokken beginnen gaten te vertonen. Bovendien zeggen mijn zusjes altijd tegen mij: ‘Je moet niet zo overdreven doen! Je kunt dat best hebben.’ En dan bedoelen ze strakke, rechte rokken.

Wibra rokken: Strakke rok van de Wibra

Dus toen ik bij de Wibra zo’n strakke, rechte rok zag besloot ik hem in vredesnaam maar eens te proberen. Hij kostte tenslotte maar 4,99. Voor dat bedrag kun je nog eens iets proberen. Bovendien heb ik foto’s gezien van Kim Kardashian. Zij draagt ook onbeschaamd strakke kleding. Ik ben geen fan van haar. Maar één ding moet ik haar nageven: ze doet goed werk voor een wat voller vrouwbeeld!

En als moeder van opgroeiende dochters en zonen vind ik dat een goede zaak.

Hieronder zie je me in mijn rechte Wibra rok.

strakke rol wibra
Strak model rok

Ik heb er nog niet mee gefietst, dus ik weet niet hoe dat gaat bevallen. Maar verder zit de strakke rok eigenlijk best fijn! En hij voelt warmer. Waarschijnlijk omdat hij dichter op mijn lichaam zit.

Lees ook mijn post over grote maten kleding.

Update 2023: Ook al was de rok van jersey, ik vond het strakke toch niet zo fijn.

Leestip: Gemiddelde kledingmaat vrouw

Wat is jouw favoriete model rok? En houd je bij je kledingkeuze rekening met je figuur?

Similar Posts

20 Comments

 1. Heel eerlijk gezegd vind ik de eerste rok beter staan.
  Die rechte rokken vind ik gewoon lelijk, sowieso bij iedereen.

  Zelf ben ik tevreden met mijn vormen.
  En ja, daar hoort ook zo’n zacht, bollig moedersbuikje bij ;-)
  Je wordt toch ook geen 40-50-60 in een strak lijf met maatje 36?
  Ht leven doet iets met je lijf en dat is mooi.

 2. Ik vind dat beide rokken jou goed staan. En je zussen hebben gelijk!
  Ik draag liever iets langere rokken. Vind ik mooier staan met die lange benen van mij.
  Ik houd meer rekening met mijn model lijf dan met de mode. Ik draag graag wat strakkere shirts en truien omdat dat me mooier staat. Ik benadruk graag mij lengte en smalle taille en mijn curves ;-)
  Mijn spataderen en stevige knieën laat ik liever niet zien.
  Eigenlijk heb ik niet zoveel te klagen met mijn figuur. Deels mazzel en deels omdat ik vanwege mijn gezondheid heel veel dingen niet kan eten. Dat zeg ik er ook graag achteraan als mensen het sneu vinden dat ik zoveel rekening moet houden met mijn gezondheid. Het is voor mij niet echt moeilijk om op een gezond gewicht te blijven.

 3. De eerste rok vind ik ook leuker. Maar dat ben ik ook gewend van jou en ik vind jouw stijl altijd erg leuk!
  Draag zelf of korte, of heel lange rokken. Dat model dat jij draagt staat bij mij heel stom omdat ik van die dunne kuiten heb.

  1. Ik vind zelf de eerste ook leuker. Ik merk helaas dat ik de strakke steeds laat hangen, en kies voor de wijderen. Die vind ik gewoon toch lekkerder zitten. Nou ja, ik heb in ieder geval geprobeerd mijn blik te verruimen!

 4. Hoewel ik beide rokken je goed vind staan , ga ik juist voor de strakke. het laat veel beter zien dat je slank bent, en het oogt vlotter.
  Heb je er al mee gefietst?

 5. hm je kunt het absoluut hebben hoor, maar ik vind rok nr 1 beter bij je passen :-D
  zelf doe ik niet snel een jurk of rok aan ik haat panty’s namelijk. Als ik er al een draag neem ik een hele lange zwierige, zonder panty’s dus, mijn kinderen noemen het mijn ehm heksenjurk….;-S (en geven me steeds de bezem)

 6. Hoi
  Ik draag nooit rokken ten eerste vanwege mijn werk (thuiszorg) niet handig.
  Ten tweede ben ik volslank en vind ik rokken daar echt niet zo mooibij staan het maakt je nog breder en ook ouder vind ik.
  gr andrea

 7. Je kan het allebei hebben, maar op de fiets lijkt me model 1 lekkerder zitten (kruipt minder op en je kan je benen alle kanten op bewegen).

  Ik draag alles, maar meestal een broek omdat dat praktischer is als ik in de tuin werk. Rok/jurk in de winter vind ik meer gedoe want dan ook panty (grrr..laag kruis, te kort lijf etc)
  Als je volslank/dik bent, kan je best een rok dragen, maar let dan op het model en je eigen lijf. Wat past daar goed bij. Mijn kont daar kan Kim K nog een puntje aan zuigen, dus oppassen met te strak.

  1. Ik weet wat je bedoelt als je het over panty’s hebt! Ik vind die ook afschuwelijk. De reden dat ik altijd rokken draag is juist dat ik niets over mijn benen wil hebben. In de winter draag ik daarom meestal een legging onder mijn rok. En zo gauw ik thuis ben doe ik die uit.

   Panty’s vind ik té erg. Als het echt niet anders kan dan draag ik stay-ups. Die rol ik dan zo gauw ik binnen ben naar beneden, en verstop ze in mijn laarzen. En als ik weer op de fiets stap, trek ik ze weer op!

  2. Hier nog zo eentje met een gruwelijke hekel aan panties. Vroeger heb ik ze gedragen, maar altijd waren de benen van de panty te kort en ik vind panties vervelend aanvoelen. Ik krijg het er koud en zweterig in. Als kind vond ik maillots een crime en als vierjarige kleuter nam ik me al voor dat als ik later een dochter zou krijgen ze nooit een maillot aan hoefden van mij. Ik moest ze aan van mijn moeder. Zij begreep mijn aversie niet.
   Ik heb nog nooit een legging aangepast. Bij leggings moet ik weer denken aan die lange, zwarte sportbroeken die we in de jaren 80 met gymles aan hadden. Ook weer met een te laag kruis en met veel te korte broekspijpen waardoor ik de hele gymles mijn broek omhoog moest hijsen.
   Ik draag wel graag een rok in de zomer als het warm genoeg is. Met blote benen, dat dan weer wel :-)

  3. gelukkig ben ik niet de enige die panty,s en leggings niet fijn vind om te dragen (ik draag ook geen broeken). Wel draag ik iets langere rokken, ruim over de knie. Heel af en toe als het echt koud is draag ik er 2 over elkaar en soms als het heel warm is draag ik een dun katoentje, normaal tegenwoordig een linnen iets (vroeger vaak tricot en daarvoor een tijd vooral ribfluweel). Als het maar lekker zit en bij mijn gevoel past.

  4. het ging toen om 2 tricotrokken, allebeide zwart waarvan de ene iets korter en smaller was dan de ander en waarvan 1 door veelvuldig gebruik ook iets te dun was geworden (zat zo vreselijk fijn maar bijna doorzichtig)

 8. De eerste rok staat je denk beter, maar dat komt ook doordat het T-shirt niet zo goed bij de tweede rok past. Ik denk dat de tweede rok wat meer om een iets langer T-shirt ‘vraagt’.
  En een iets langere strakke rok staat ook vaak iets mooier, iets meer onder de knie.
  Succes met fietsen :-) !

 9. De wijdere rok staat je beter, vind ik! Waarschijnlijk staat ‘n wat strakkere rok ook wel maar dan niet een die ‘ik ben spotgoedkoop’ uitstraalt!

 10. Je kunt het absoluut hebben, maar ik vind een A lijn ook gewoon mooier staan bij eigenlijk alle vrouwen.

  Zelf draag ik altijd rokken of jurkjes maar altijd met een legging (capri of lang) want anders schuren mijn bovenbenen vervelend tegen elkaar (ook toen ik hartstikke slank was)
  Desigual rokken zijn mijn absolute favoriet. Heel flatterend, lekker katoen, goede kwaliteit en ook nog ethisch verantwoord. En superleuk! Dat vooral!
  Ik koop ze vrijwel altijd op marktplaats want ik vind ze nieuw te duur en koop graag tweedehands om zo geen grondstoffen onnodig te gebruiken.

  Zo, een heel epistel geworden! Haha!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.