Reacties

Grote maten kleding: ben jij curvy en vind jij het lastig om kleding te vinden? — 60 reacties

 1. Ik kan meestal altijd wel slagen. Soms valt het iets kleiner uit dan neem ik gewoon een maatje groter. Ikga wel echt de stad in om te shoppen, want als ik iets bestel valt het altijd kleiner uit...

  • Het voordeel van 'live' winkelen is dat je het ter plekke kunt passen inderdaad. Zodat je kunt zien hoe het valt. Hoewel ze tegenwoordig ook wel goede maattabellen hebben met centimeters, zodat je kunt zien waar jij onder valt.

 2. Erg leuk die grote maten, maar ze worden vooral steeds wijder maar niet langer. En de lange maten mode begint bij maat 38 en wordt ook al extra breed gemaakt. Met 1.85 en maat 36 heb je gewoon ook een probleem. Mouwen en broekspijpen te kort, de gemiddelde rok is gelijk een mini rok. En het zakt ook nog eens af. Probeer maar eens iets in je broek te dragen, je mag al blij zijn dat je blouse en broek/rokband elkaar raken.
  En omdat ik geen 18 meer ben is een naveltruitje niet echt geschikt.

  • Er is dus een groot verschil in grote maten eigenlijk! Je hebt kleding die wijder moet zijn, en daar wordt nu op ingespeeld.

   Maar lange mensen worden dus eigenlijk niet voorzien van goede kleding.

 3. Ik heb moeite om goede broeken te vinden. Ik heb een smalle taille en steviger benen. Wel leuk dat ik een zandloperfiguur heb, maar er worden nauwelijks broeken voor gemaakt. Als het bij mijn taille past, krijg ik het niet over mijn benen heen en als ik het over mijn benen krijg, zit de broek dus veel te wijd bij mijn buik.
  Het scheelt dat ik niet meer superslank ben zoals vroeger want dan zat ik ook altijd met een te korte beenlengte, vooral als de broek een keer in de wasmachine was geweest.
  Jassen moet ik in een grote maat kopen omdat mijn armen nogal lang zijn en ik snel 'hang' in een jas. In een blouse ook, trouwens.
  Je hoeft zeker geen overgewicht te hebben om moeite te hebben goed passende kleding te vinden. M en S heb ik de beste ervaringen mee qua pasvorm. Maar ik vind die mode niet zo bij mij passen.

  • Een zandloperfiguur vind ik altijd wel heel mooi klinken. Maar vervelend dat het zo lastig is om broeken te vinden. Zouden jersey rokken met een elastische tailleband wat kunnen zijn?

  • Als ik weer wat meer tijd heb wil ik eigenlijk toch ook weer proberen zelf iets te maken. Ik ben er vrij slecht in, maar het kriebelt toch soms.

 4. Ik koop meestal tweedehands kleding en zo nu en dan een nieuwe jeans. Ik verander zelf veel aan 2E-hands blouses, t-shirts, jassen en jurken zodat ik meestal wel tevreden ben.

  • Dat vind ik werkelijk ideaal dat je tweedehands spullen kunt aanpassen! Zowel voor kleding als meubels lijkt me dat superleuk om te kunnen.

 5. Maat 42, normale lengte, zou geen probleem moeten zijn. Ik koop meestal tweedehands kleding en zo nu en dan een nieuwe jeans. Ik verander zelf veel aan 2E-hands blouses, t-shirts, jassen en jurken zodat ik meestal wel tevreden ben. In de gewone winkels slaag ik bijna nooit en in de leuke boetiekjes staan de prijzen mij niet aan!

 6. Ik had vroeger een grote maat en eigenlijk vond ik altijd wel kleding ,nu ben ik nog geen smalle maar ik koop veel postorder en bij MS vind ik ook veel ,mijn dochter heeft wel problemen om broeken te vinden die lang genoeg ze heeft hele lange benen.

 7. Het grootste probleem (1.78, maat 44 en relatief lange armen en benen) zijn de mouwen en de broeken qua lengte.

  Ik koop tegenwoordig alleen nog maar herenjassen die er uni uitzien (jacks) maar een net wollen jasje (kerk, feest, begrafenis, gaat niet in een jack he) daar steek ik 15 cm arm uit. In de zomer niet zo erg, in de winter echt gewoon koud.
  Vroeger had Promiss (toen mijn favo merk broeken in lengtematen S, M en L). Handig! Je kan een broek wel korter maken maar niet langer!

  Omdat ik ooit (toen ik in een winkel werd medegedeeld dat "ze niks hadden en ik maar naar "Mode WigWam" moest) huilend ben weggelopen, koop ik nu alles alleen nog maar online.

  Heel toevallig kwam in onlangs het ontzettend leuke en mooie en redelijk goed betaalbare merk Paprika tegen (jurk 69 euro) en daar ben ik voor gevallen. Leuke jurken, echt mooi gesneden. Hebben ook winkels, maar ook bij Wehkamp verkrijgbaar. Verder heb ik alles uit de Online Sale van MS Mode. Lekker goedkoop, goede jeans voor bv. 19 euro, leuke tops. Gaan 1,5 seizoen mee, maar niet duur. Dat ik altijd hoog water heb in de broeken, ik ben het gewend.

  Dochter koopt ook online, ze vindt dat veel makkelijker. Je laat gewoon 5 broeken op zicht komen.... en beslist dan.

  Alleen die jassen hè. Gelukkig wordt het weer zomer.

  Overigens bij ons in het dorp een "dure" modezaak, Anna van Toor, als alles voor 1/3 is, best te doen, heeft t/m maat 48.

  En nee Nicole, wij "zeuren" niet maar in sommige GROTE maten mode wil je écht niet gezien worden! Ik wil ook een beetje leuk erbij lopen.

  Overigens is (tip?) Ulla Popken ook een mooi merk, voor grote maten, aparte online winkel. Wel een klapje duurder, maar goede kwaliteit (ik was ooit veel dikker dan 44 en ja, door medicijnen ja).

  • Ik snap heel goed dat je leuke kleding wilt dragen Pakketje. Wat apart dat ze voor grote maten mode dus juist zo vaak voor van die wijde tenten kiezen. Terwijl de meeste vrouwen dit dus duidelijk helemaal niet mooi vinden.

   Leuke naam voor een merk trouwens: Paprika : )

 8. Zonder iemand voor het hoofd te willen stoten, het feit dat steeds meer Nederlanders (de helft van de Nederlanders) te zwaar zijn is gewoon een kwalijke zaak. We eten veel te ongezond en te veel met z'n allen. Hele kwalijke zaak, niet omdat ik vind dat dik of dunner mooier is maar omdat je gewoon eerder dood gaat, steeds meer mensen hebben hart en vaat ziektes, hebben nieuwe gewrichten nodig. Ik begrijp niet zo goed dat er zoveel tegen kleding bedrijven word gezeurd dat zij zich moeten aanpassen terwijl onze regering er voor zou moeten zorgen maar voornamelijk wij zelf dat we op een gezond gewicht blijven.
  En ja, er zijn mensen die er niks aan kunnen doen maar er zijn voornamelijk een heleboel mensen die er niks aan willen doen. Nogmaals, ik vind dit niet een probleem omdat ik het niet mooi vind of zo maar ik vind het een probleem omdat we steeds jonger dood gaan en het gewoon super ongezond is.
  Verder kom ik graag bij de Zara voor jeans, juist voor de smalle maten met lange broekspijpen. Ik heb lange benen en het is dan soms lastig een goed passende broek te vinden waarbij mijn enkels niet bloot zijn.

  • Sam. Ik weet heel goed dat het jou niet om het uiterlijk gaat, maar wat er ook gezegd wordt aan het einde van het artikel: er zijn ook mensen die niet kunnen afvallen om uiteenlopende redenen. Ik ben er daar één van. Ik zit op randje overgewicht. Ik kan niet sporten. Ik pas er echter voor om alle lekkere dingen te laten staan en ik wil me wél enigszins normaal kleden. Eigenlijk vind ik dit een kutopmerking, maar hij is ook wel een beetje terecht: Je maakt je druk om mensen die eerder dood gaan en ongezond zijn, terwijl jij rookt. Dat maakt deze reactie voor mij wat onbegrijpelijk.

  • Oh maar ik zeg ook in mijn reactie dat ik snap dat er mensen zijn die wel degelijk door medicijnen of ziekte niet kunnen afvallen.
   Ja ik rook, en dat is ontzettend ongezond, daar word ik iedere dag ook op gewezen, teksten op pakjes sigaretten, reclames en straks waarschijnlijk foto's. Waarom word er niet meer op suiker gewezen? Waarom geen bang makende teksten op zakken chips? Dat is wat ik bedoel Marion. Als ik bij de huisarts kom voor een zere teen word me gevraagd wanneer ik stop met roken. Over rokers word continu lelijk gedaan, tegen rokers en niet rokers word continu verteld dat het slecht is. I know! Ik wil ooit ook stoppen. Maar waarom word obesitas niet zo agressief aangepakt? waarom mag daar niks van gezegd worden? Kun je me dat eens uitleggen dan want ik vind het nogal vermoeiend dat iedereen tegen mij mag zeiken over het roken maar als ik vermeld dat het goed zou zijn als we gezonder zouden eten krijg ik een laag kritiek. Leg me dat dan eens uit.

  • Ik wilde net onder mijn reactie typen dat ik de opmerking over het roken terugneem, maar ik zie dat je al gereageerd hebt. Je hebt namelijk gelijk.

   Ik heb zelf 20 jaar gerookt. Dat is mijn verantwoordelijkheid, net als dat het mijn verantwoordelijkheid is of ik gezond eet of niet. Ik heb ooit een discussie gehad met mijn zus (die overgewicht heeft) toen ik nog rookte. Ik zei tegen haar: 'Ik ben verslaafd. Stoppen met roken is vreselijk zwaar. Dat doe je niet zomaar even.' Wat ik eigenlijk tegen haar zei is: Afvallen is veel makkelijker dan stoppen met roken. Dat is echter niet waar.

   Er staat nu een artikel in de metro. Ik zal je zo even taggen. Gaat over suikertaks.

   Nogmaals, sorry Sam, ik kwam hier dus om mijn reactie terug te nemen. Ik wist niet dat je al gereageerd had.

  • Sam en Marion, mijn complimenten voor hoe jullie met elkaar omgaan! Ik vind het fijn om te lezen, dat jullie naar elkaar luisteren en elkaar echt proberen te horen.

   Top!

 9. Zelf heb ik ook maat 40 en dus voldoende keus tot mijn beschikking. Maar, net zoals jij slaag ik niet altijd in de reguliere kledingwinkels omdat het aanbod voor wat betreft de modellen, kleuren en prints mij vaak niet bevalt. En daarom ben ik blij dat de grotere-maten-lijnen nu ook kleding aanbieden in mijn maat. Want dat aanbod vind ik vaak mooier dan het reguliere aanbod!

 10. Jarenlang kon ik eten wat ik wilde en was ik slank.
  Door medicatie ben ik heel veel aangekomen .
  Nu word ik gedwongen om goed op mijn voeding te letten.
  Hoe makkelijk ik vroeger kleding kon kopen , hoe moeilijk vind ik het nu.
  Voordeel is dat ik lang ben , Duitse maten vallen ruimer.
  Mijn kleding is heel basic , , bepaalde merken kan ik online bestellen omdat de pasvorm goed is , kijk ook goed naar de kleuren zodat ik kan combineren
  Ik kies liever voor goede kwaliteit , zeker nu ik een bepaalde leeftijd heb.
  Bij Catawiki 1x op de gok op een jurk geboden , een hele simpele , maar van fijne wol.
  Jurk paste perfect kan ik chique en sportief dragen , dan ben ik heel blij
  Kleur voeg ik toe door sjaals ,

  In grote maten winkels kan ik juist niet slagen
  Zeker als je wat dikker bent is het belangrijk dat je aan kleding wat meer aandacht geeft.
  Paar goede basis stukken , weten welke kleuren bij je passen dan kom je een heel eind. .

 11. Met mijn maat 46 onder kan ik best wel goed broeken vinden, het probleem zit meer in de bovenkant 42-44 en dan is de onderkant van t-shirts etc op heuphoogte strak en ik vind te strak zittende kleding vreselijk lelijk, je ziet alle rollen zitten.
  Als ik bovenkant ook 46 koop zit het aan schouders wee te ruim.
  Ik koop veel kringloop en verander ook graag kleding zelf, vorig jaar van een heel wijde rok met zonnenbloemenstof een blouse gemaakt, ben ik heel blij mee..

 12. Zara daar kom ik ook haast nooit. Ik shop heel weining kleding op dit moment. Dat je maat 40 heb ik niet verwacht. Je lijkt heel slank. :-) Ik heb tussen 36-38 en soms xs wat slaat nergens op natuurlijk. Want zo klein ben ik ook weer niet.

  • Zo zie je maar weer : ) En volgens mij ben ik ook wel slank. Maar van onderen heb ik dus wel maat 40 meestal. Nou houd ik ook niet van strakke kleding, dus dat maakt ook dat ik vaak voor een wat ruimere maat kies.

   Het fijne van maat xs lijkt me dat je goed in de opruiming kunt slagen, omdat die maat minder vaak voorkomt.

 13. Ik heb maat 38/40 maar kan nooit goed slagen hoor. De confectie gaat uit van eenheidsworsten, en niemand (of nou ja, bijna niemand) heeft een confectiefiguur (in welke maat dan ook). Dus bij mij mankeert er altijd wat aan: mouwen te kort, of te strak, broek om de benen goed, maar in de taille weer te wijd (of te strak), of de taille goed, maar de benen achterlijk, of de pijpen te kort. Daarnaast ben ik met mijn 1.77m blijkbaar 'lang', want bij veel grote ketens zijn truien, t-shirts en hemdjes echt te kort, net als broeken zonder lengtemaat. Of lange rokken, die zijn bij mij ook zelden echt lang (hihi). Ik maak gelukkig veel zelf, maar soms is het zo frustrerend!

  • Bij mij zijn de lange rokken juist altijd veeeels te lang. Ik ben 1m70 en houd van rokken. Maar tot mijn spijt moet ik ze laten hangen vanwege de lengte.

 14. Ik ben 1.86 m en heb hele lang benen. Dat is vaak wel een probleem. Lengtemaat 36 is vaak nog op het randje voor mij. Probleem is nu opgelost, want ik draag geen broeken meer. Verder heb ik broekmaat 44. Pak ik bij de H&M een 44 uit de schappen, als die er al hangt, dan krijg ik die vaak niet over mijn knieën heen. De enige winkels waar ik in maat 44 pas zijn Miss Etam en C&A. C&A is een beetje een vergeten winkel, maar heeft ontzettend leuke kleding als je even goed zoekt. Het is ook nog eens goed betaalbaar en ze hebben een afdeling met biokatoen. Altijd goed.

  • Je hebt het probleem grondig opgelost Marion, door gewoon geen broeken meer te dragen : )

   Ik houd ook van C&A. Vooral mijn jongste dochter slaagt er vaak voor superleuke jurkjes.

 15. Wat handig van Bonprix, dat voorkomt dat je inderdaad eindigt met model wigwam (hoewel triest voor de mensen die het aangaat, moest ik wel lachen om je omschrijving).

  Heb zelf in principe geluk (maat 40), alleen holle rug en iets te ronde billen naar Nederlandse maatstaven. Daardoor had ik altijd zo'n irritante opening bij mijn onderrug. Tegenwoordig verkopen gelukkig steeds meer winkelketens stretchbroeken.

  Enige echte probleem is voor mij een badpak/bikini door grote cupmaat. Maar goed, dankzij dat felle pashokjeslicht geldt de weerzin tegen badkleding kopen geloof ik wel voor bijna iedereen ;)

  O ja, H&M heeft trouwens ook wel leuke kleding voor grotere maten vind ik.

 16. Meestal heb ik kleding van H&M en ik kan goed slagen ondanks dat ik 10 kilo zwaarder ben na mijn bevalling. Ik moet wel beter op letten wat ik koop, zodat het buikje minder opvalt. Maat 42 is goed te krijgen en ik heb niet te klagen over het vinden van de juiste maat. Alleen over mijn maat zelf...

 17. Toen ik nog geen grote maat had, vond ik het moeilijk om kleren naar mijn smaak te vinden. Nu ik een grotere maat heb is dit nog steeds zo. Dus koop ik nu basic spullen, als dat kan. Want veel kleren in grotere maten worden gemaakt van lelijke stoffen (vooral bij Ulla P. en Miss E.) of het is inderdaad model wigwam met scheve zoom of de voorkant korter dan de achterkant. Erg flatteus als je dik bent !
  Misschien wordt het toch eens tijd dat ik zelf achter de naaimachine kruip !

 18. Als lid van de Moermanvereniging ben ik mij bewust van voeding. Lekkere dingen zijn ook voeding.
  Volgens mij is het begonnen met de uitvinding van de supermarkt en de lobby van merken om hun kant en klaar voeding te verkopen.
  Daarna kwam dat iedereen moest werken en er nog meer behoefte kwam aan kant en klaar eten.

  Echte voeding vult, maar is geen vulling. Vulling is rotzooi.
  Dus als we de rotzooi uit het eten mikken. Taart en koek uit ons leven bannen, kan het leven nog steeds leuk zijn. Noten, olijven, stukje kaas. snacktomaatjes, snack komkommertjes.

  Vandaag in de VK over de avondvierdaagse lopers. Lopen ze een viertal avonden. Aan het einde is daar de beloning in snoep.
  Destijds liep ik ook de avondvierdaagse. Mijn beloning was een bos bloemen. Geen snoep.
  Wij kregen de volgende ochtend een speculaasje, dat de ouderen 's avonds bij de koffie hadden gekregen.
  Nu zijn het koeken, limonade, suikersnacks.

  De hele cultuur is doordrongen van troep.
  Biologische wijn is ook lekker.

  • Dat is inderdaad wel een fascinerende ontwikkeling dat tegenwoordig zoveel snoep gegeten en getrakteerd wordt bij de Avondvierdaagse. Waar zou zo'n trend nou vandaag komen, vraag ik me dan altijd af. Wie is er mee begonnen, en hoe heeft zich dat zo kunnen verspreiden?

 19. En waar ik vandaag toevallig ook weer tegenaan liep waren de korte mouwtjes in shirts. Mijn kipfileetjes verberg ik liever een beetje dus graag mouwen tot ellebogen dames kledinginkopers.

  • Shirts met driekwart mouwen zie je inderdaad niet veel Lot. Terwijl die best heel leuk zijn inderdaad. Hopelijk komen ze snel weer in de mode.

 20. Vroeger had ik altijd een maat 40, daarna zat ik regelmatig ik maat 38.
  Nu vaak ook nog,maar ik heb nu een winkel ontdekt met leuke kleding en war ik makkelijk in maat 36 pas! Perfect voor mijn ego :p

 21. Ik heb er niet zo'n problemen mee.
  Ik heb nu ook maat 44. Het zou wel wat minder mogen ;)

  Maar 44 heeft het voordeel dat he de laatste maat is in de 'gewone' collecties en de eerste maat in de grotere maten. :)

 22. Doorheen de jaren heb ik mijn sterktes en zwaktes qua kledingkeuzes leren kennen. Ik weet dat welke jurkjes ik moet laten hangen, en welke me wel mooi passen. :)

  • Dat heb ik inderdaad ook. Sommige modellen weet ik dat me niet flatteren. Helaas veel van de jurkjes van King Louie: die zitten te strak op mijn buik, dus die neem ik dan niet.

 23. Ik ben nog jong & slank, heb nog nooit gelijnd of wat dan ook maar het is gewoon mijn bouw (hopelijk blijft het zo). Alleen wordt het de laatste jaren als je slank bent ook moeilijker om goedkope kleding te kunnen vinden. Ik kocht vaak kleding bij zeeman, wibra, lidl, kruidvat, het is steeds vaker zo dat de maten daar pas beginnen bij 38/M, dat vind ik echt een slecht teken! Ik heb geen problemen met vollere mensen en grotere maten, maar blijkbaar hoort maat S niet meer bij de meest verkochte/nodige maten

 24. Goed van de Zara, eigenlijk zouden meer winkels iets moeten doen met een maatje meer. Maar H&M heeft toch ook grotere maten of vergis ik me nu?

  Zelf heb ik 36/38 in broeken en 36 in shirtjes. Meestal wel iets te vinden dus.

  Online bestellen doe ik alleen bij bekende winkels. Anders ben ik bang dat het niet goed past en meer terug gestuurd moet worden.

  Maar ik hoop dat Zara en andere winkels voor de dames met een maatje meer de trend van "Zara" doorzetten.

  • Ik geloof dat de H&M inderdaad ook wel grotere maten verkoopt. Raar eigenlijk dat dit dan niet ook zo in het nieuws komt als de collectie van Zara!

 25. Ik kan altijd wel kleding vinden, al is het niet altijd mijn smaak - sommige jaren zijn er bijv. nauwelijks rokken te kringen, of alleen veel te kort - vind ik ook niet prettig meer... Sommige kledingsites zetten erbij "het model is zo lang en draagt maat..." dat is nuttige informatie, omdat ik niet alleen dik, maar ook behoorlijk lang ben. Het nadeel van M&S (geloof ik) is dat ze wel grote maten kleding hebben, maar dat dat gewone kleding is, die wijder is gemaakt. DAn valt een shirt of jas of vest precíes op het dikste deel van je hepen, en dat is niet mooi / maakt nog dikker. Én ik vind het niet prettig dragen. Dus ik weet dat ik dat merk niet hoef te proberen....

  • De informatie over de lengte van het model vind ik inderdaad ook altijd handig. Dat geeft toch een idee hoe lang iets bij jou dan valt. Ik herken wat je zegt dat er soms nauwelijks rokken te koop zijn of te kort. Op dit moment vind ik dat er ook niet veel leuke zijn.

 26. Ik ben soms ook verbaasd over waar winkels de 'grote maten' laten beginnen. Ik heb inmiddels ook ontdekt dat ze bij BonPrix alles in heel veel maten hebben, van klein tot groot en dat vind ik prettig.
  Overigens is dat van lengte ook herkenbaar. Ik ben kort, dus bij mij vallen rokken vaak wat langer (wat ik helemaal niet erg vind, want ik heb ze graag tot op de knie en niet ergens halverwege mijn bovenbenen), maar ik ken ook mensen die niet bij BonPrix bestellen omdat alles dan te kort is voor ze.

 27. Ik heb juist een kleine maat die niet altijd beschikbaar is. Ik wilde een mooie jas kopen van een designer merk, maar de betreffende winkel kocht deze pas in vanaf maat 38 en het is ook nog een wijdvallend model.
  Gelukkig hadden mijn lieve vrienden van de bijenkorf 'm vanaf maat 32.
  Voor mij is het dan weer een gedoe, dat ik maag 34/36 heb, maar dat men er bij kleine maten vaak vanuit gaat dat je ook klein/kort bent. Dus vaak te korte mouwen enzo.

  Qua dikke mensen: het klopt absoluut dat er mensen zijn voor wie afvallen geen optie is om gewicht te verliezen door ziekte. MAAR! Dat percentage is verwaarloosbaar t.o.v. de hele demografie van te zware mensen. De meeste mensen zouden met gezonder en gematigder eten absoluut gewicht kunnen verliezen. Het gaat in die gevallen slechts om kennis en discipline.
  Ik zeg niet dat het mákkelijk is - die discipline - maar dat is wél het probleem.
  Ik hoor mensen die wat afgevallen zijn vaak roepen 'ik heb levenslang'. Maar op een uitzondering na heeft iedereen levenslang. Ik heb maat 34/36 te danken aan discipline en af en toe 'uit de band springen'.
  Ook zo'n dooddoener: ik hou van lekker eten. Ja, schat. Ik ook. Daarom gaan wij zo nu en dan luxe uit eten en kook ik over het algemeen lekker, maar ook gezond. Punt 1: lekker eten hoeft niet ongezond te zijn. Punt 2: als je jezelf af en toe gunt om iets te kopen/eten waar je heel blij van wordt, dan is het ook prima vol te houden. Ik eet zo nu en dan zo'n ranzige kapsalon. tienmiljoen calorieën, maar superlekker. Alleen: niet elke week. Simpel toch?

  Mensen zwelgen tegenwoordig zo: je moet jezelf alles maar gunnen en van jezelf houden. Maar je kunt jezelf ook gunnen om gezond en lekker te eten. Voor de duidelijkheid: maat 36 maakt niet gelukkig. Maar energie, souplesse en leuke kleren kennelijk wel. Dat krijg je dan ook veel meer.

  Dus het zou goed zijn als we eens niet allemaal als slachtoffer reageren op zo'n post over kapotte bedden, maar dat we bij onszelf te raden gaan of we ons eeuwig blijven verschuilen achter smoesjes waarom we niet gezonder en gematigder gaan eten en meer gaan bewegen. Want bij het gros gaat het dáárom. De mensen met aandoeningen die hun overgewicht of vetproblemen veroorzaken spreek ik hierbij absoluut niet aan. Die hebben slechts te lijden onder de grote hoeveelheid mensen die wél de kans heeft z'n probleem aan te pakken.

  • Dankjewel Suuz voor deze mooie bijdrage. Vooral dit vind ik heel treffend: 'Je kunt jezelf ook gunnen om gezond en lekker te eten.'

 28. Ik ben een klein zandlopertje. Ik heb maat 44, korte beentjes, een slanke taille en een dikke kont (Lol! Dat klinkt beroerd maar ik ben echt heel tevreden met mijn lijf, hoor!). Ik koop niet vaak kleding maar als ik iets nodig heb, ga ik meestal naar C&A. Vooral de spijkerbroeken vind ik erg fijn, al moet ik nog steeds een riem om omdat ze in de taille te wijd zijn. En ik moet zeggen dat het me daar al meerdere keren overkomen is dat ik iets leuks zag op de XXL-afdeling maar dat het groot was. Even door eten dus! ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder