Pieke Stuvel: voor de luie naaister

recycle chic pieke StuvelPieke Stuvel heeft een aantal boeken geschreven voor ‘luie naaisters’. Mensen die met weinig moeite een kledingstuk willen naaien.

Haar nieuwste boek heet Recycle Chic. In dit boek beschrijft ze hoe je oude kledingstukken een tweede leven kunt geven. Zo kun je van een mannen overhemd heel makkelijk een leuke rok maken! Ik stond er echt van te kijken. En van maillots maak je heel gemakkelijk een bolero.

De ideeën vond ik allemaal erg inspirerend en slim.

Maar het nadeel vond ik dat alles getekend is.

De tekeningen zijn erg leuk, begrijp me niet verkeerd. Maar ik had liever foto’s gehad. Een foto van een overhemd, en dan daarna een foto van het overhemd nadat het tot een rok is getransformeerd.

Boektrailer!

Gelukkig wordt dit in de boektrailer wel een beetje goed gemaakt. Je ziet Pieke Stuvel daar de schaar zetten in kledingstukken, en ze recyclen. Ook zie je een aantal van de leuke tekeningen uit het boek. Kijk maar:

Praktische informatie

Recycle Chic is voor 15,95 te koop bij bol.com.

Pieke Stuvel (1947) is ontwerpster/illustratrice en maakte (mode)tekeningen voor o.a. de Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool en J/M. Ze publiceerde diverse boeken over zelfmaakmode, waaronder Jurk & zo, rok & zo, Verkleden & zo en Baby & co.

2 Responses to Pieke Stuvel: voor de luie naaister

  1. Je jurk & co heb ik maar nog nooit echt gebruik van gemaakt, eigenlijk zijn de modelen niet geschikt voor mijn figuur. Bovendien heb je voor een jurk redelijk wat stof nodig.

    Ik recycle wel veel. Zo heb ik een rok met zonnebloemen verwerkt tot blouse en een ochtendjas van krinkle stof die ik zo leuk vind en leuke knoopjes voor en achter en die te groot was. Kleiner gemaakt en blouse geworden. Beiden geslaagd.

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.