Reacties

Zelf kleding maken met o.a. allemaal rokjes van Mme Zsazsa — 30 reacties

 1. Nu ben ik geïntrigeerd Sillie. Vind je het boek 'Allemaal rokjes' bagger, en ben jij de enige die dat ziet?

  Of vrees je dat ik naar het kamp van de Handige Moeders ben overgelopen? In het laatste geval kan ik je geruststellen: ik kan er nog steeds niets van. Maar mooie plaatjes kijken kan ik als de beste! In mijn leuke rokje dat ik zelf kocht bij de Hema. En het is echt een erg gezellig boek om te lezen!

  • nee het is vast een gaaf boek,de plaatjes zijn idd een lust voor het oog, t is alleen dat ik mijzelf nu zie in een verlaten kamp der onhandige en niet door de naaibij geprikte vrouwmenschen :-)

 2. Een rokje is niet zo moeilijk, althans je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Gewoon doorzetten en de moed niet te snel op geven.
  Als je patronen uitraderd kan je er toch opzetten of bijzetten wat het is?
  Gezellig met je dochter samen kunnen jullie elkaar stimuleren en samen rijden.

 3. Ik naai soms wel eens een of ander kledingstuk. Maar de blog van Mme Zsazsa gaat over veel meer dan naaien alleen. Hij is geweldig leuk om te volgen, de stijl is heel apart. Vind ik.
  Groetjes van een Vlaamsche :)

 4. Een rokje naaien is niet zo moeilijk hoor je kan heel simpel beginnen. Bv een rechte lap, de naad dicht stikken , bovenaan een zoom/hoofdje waar elastiek door kan , onderaan een zoompje en klaar is je rok. Makkelijker kan haast niet . Zo heb ik m'n dochter ook haar eerste rok leren naaien. Ik heb toen de kinderen klein waren heel veel voor ze genaaid broeken , jassen , blouses etc, nu komt er eigenlijk nu ze volwassen zijn niet zoveel meer van of het moet af en toe wat verstel werk zijn.:) Oftewel gewoon proberen joh en dan ape trots zijn dat het je gelukt is.

 5. Vooral zomerjurken maak ik graag en heb nog 20 lappen liggen, daar zal ik vrijwel zeker nooit aan toe komen.
  Ruime huisbroeken maak ik met patroon van een versleten broek.
  De rest koop ik lever omdat echt goed pas maken lastig is van mooie broeken

 6. Ik (ver) maak wel eens kleding. Maar het merendeel koop ik in de winkel.
  Ik heb mondkapjes gemaakt naar het idee van ene Toos uit zeeland. Daar past ook een filter van keukenpapier in.

 7. Ik zou zó graag willen dat ik zelf mijn kleding kon maken. Ik durf er alleen echt niet aan te beginnen. Ben bang dat ik er vooral heel gefrustreerd van raak.

 8. Shirts, hemdjes, vesten en soms een broek of een jasje... dat maak ik zoal.
  Bij mij zat het er al in toen ik nog klein was. Ik naaide kleertjes voor poppen en toen ik wat ouder werd ging ik over op kleding voor mezelf. Het maakt voor mij niet uit of het goedkoper is om kleding te naaien of te kopen, voor mij staat het plezier van iets zelf maken voorop.

 9. Heel veel kleding genaaid in het verleden. Omdat er toen nog niet veel leuke winkels waren voor grotere maten en omdat ik het gewoon leuk vond, later vooral kinderkleding. Ooit toen ik nog op de middelbare school zat een rok gemaakt van stropdassen (kringloop hoera). Later voor een broer een shirt ontworpen en gemaakt.
  Maar zo'n rokje is vrij simpel te maken en maak je het van je lievelingsstof dan is dat echt een uniek rokje en nog leuker te dragen. Leuke site!

 10. Veel en graag gedaan, voor kinderen en mezelf al was het soms een hoop gepier.
  Ook nog dankbaar werk: je gaat er groot op 😉 als de kinderen blij waren met een nieuwe jurk of broek.

 11. Veel kleding gemaakt maar ben er helemaal vanaf. Misschien ooit weer maar tot op heden kan ik de moed niet verzamelen om er weer aan te beginnen.
  Moet erbij vertellen dat ik echt jaaaaren met kleding doe dus de behoefte aan iets nieuws is er niet of nauwelijks, dat scheelt natuurlijk ook.

 12. Ik ben ook van plan om van de zomer weer wat dingen zelf te maken. Hele simpele dingen, hoor. En eigenlijk gewoon omdat ik in winkels vaak niks leuks kan vinden. Maar het is inderdaad vaak net zo duur als kopen. Overigens maak ik dingen gewoon na van wat al in mijn kast hangt. Goed uitspreiden en dan de patroondelen omtrekken. Van mijn moeder geleerd! Die deed dat vroeger met kleding van vriendinnetjes als wij ‘s zomers in het opblaasbadje in de tuin speelden.

 13. Dankjewel voor het linkje naar mijn blog! :) Je eigen kleding maken is inderdaad niet goedkoper dan een t-shirtje bij de Primark halen. Maar, het is wel goedkoper als je het vergelijkt met hele dure mode... Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, zeg ik altijd maar ;)

  Ik kan iedereen aanraden om achter de naaimachine te kruipen, vooral nu tijdens deze lockdown-periode, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven! Dus mocht het bij jou weer gaan kriebelen zou ik ook zeker weer bij simpele rokjes beginnen. Veel succes :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder