Nette kinderkleding

nette kinderkleding

Voor de Kerst vind ik het leuk als de kinderen er ‘op z’n zondags’ uitzien, oftewel nette kinderkleding dragen.

Voor mijn 10-jarige zoon kocht ik bij de Wibra voor 2,99 dit leuke t-shirt dat op een wel heel makkelijke manier ‘chic’ is.

Er is gewoon een strikje opgeprint! Op de achterkant staan bretels. Dat is minder chic, maar wel leuk.

Wat is nette kinderkleding?

Wat is nette kinderkleding eigenlijk?

Nette kinderkleding is niet voor iedereen hetzelfde. Wat de één heel netjes vindt, is in de ogen van iemand anders misschien wel helemaal niet zo keurig. Het hangt af van cultuur, tradities en verwachtingen van een bepaalde gemeenschap.

Maar in het algemeen kun je toch wel stellen dat nette kinderkleding verwijst naar kleding voor kinderen die geschikt is voor formele of speciale gelegenheden.

Denk aan evenementen zoals bruiloften, doopceremonies, verjaardagsfeestjes, schooluitvoeringen en andere formele bijeenkomsten. Of Kerstmis!

Keurige kinderkleding van jurk tot colbert

Keurige kinderkleding kan variëren van formele jurken voor meisjes tot overhemden, colberts en stropdassen voor jongens. Het doel is om kinderen er netjes en verzorgd uit te laten zien, passend bij de verwachtingen van de speciale gebeurtenis of dag.

Dit betekent meestal dat de kleding schoner, eleganter en meer gestructureerder is dan de dagelijkse speelkleding.

Voorbeelden van nette kinderkleding voor meisjes

 • jurk met bloemmotieven
 • lichte kleuren en aangepaste stoffen.
 • Mary Jane schoenen

2183142 1 01

Voorbeelden van nette kinderkleding voor jongens

 • pantalon
 • overhemd
 • blazers
 • nette schoenen

Nette kinderkleding kopen

Je vindt keurige kinderkleding bij onder andere C&A, WE, Shein en H&M. Zoek op feestkleding en je komt bij de wat meer formele kinderkleding terecht.

Screenshot 2023 08 09 at 13.57.51

Of het goedkope, maar dubieuze Shein:

Screenshot 2023 08 09 at 13.59.44

Nette kinderkleding

Bij de Hema hadden ze bijvoorbeeld overhemden met een stropdasje, maar die kosten meteen bijna 20 euro.

nette kinderkleding

Vandaag is weer een gewone vrijdag. En dat is maar goed ook, want ik moet echt nodig was vouwen. Ik heb wel redelijk door gewassen, maar de stapel schone was is echt niet leuk meer.

Kerstmis was fijn, maar ik vind het ook prettig dat het weer een gewone dag is nu.

Mijn handen jeuken om de keuken en alles eens even flink op te ruimen!

Tip: Kleding markeren helpt te voorkomen dat je kind thuis komt met de verkeerde kleding.

Vind jij het belangrijk dat je kind keurige kinderkleding draagt?

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik heb een leuke kerst gehad en ga nu nog even genieten van de rommelige dagen tot oud en nieuw, die vaak heerlijk rustig zijn ten opzichte van ‘gewone’ dagen.

 2. Wat een leuk shirt, en wat een leuk koppie ook…
  Ik heb genoten van beide kerstdagen, eentje met familie en eentje op mijn wer, maar ik geniet nu weer van de ‘gewone’ dag vandaag… Weer lekker in mijn eigen ritme…
  Fijne dag vandaag en alvast een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Dank je Moneypenny! Dat vond ik nou ook. En dat voor 2,99. En de Wibra heeft iets ondertekend dat ze tegen kinderarbeid zijn, dus ik kan daar ook wel goedkoop kopen neem ik aan.

 3. als alleenstaande gaat kerst helaas nog steeds aan mij voorbij.
  Dit jaar toch wat kerstgevoel gehad omdat ik pas lid ben geworden van een koor dat hier in de nachtmis zong.
  Voor de rest heb ik mijn kerstdagen besteden aan het repareren van een hele stapel kleding, veel tv kijken en nu mijn computer het weer deels doet gelukkig ook weer internetten, en tangelen, een nieuwe zeer verslavende hobby van me.

 4. Mijn zo’n had hetzelfde shirt, maar dan met stropdas erop geprint. Het was zo handig en comfortabel. Voor dochter kocht ik ook bij de Wibra een feestjurk en zo waren ze beiden chique voor weinig.

 5. Wij hebben heerlijke kerst gehad met op kerstavond een mooie kerkdienst . Maar zoonlief van 21 vroeg wel moet ik dat ”apepak” weer aan 1 ste kerstdag. Hij loopt het liefst in een spijkerbroek en shirt. Maar met kerst en andere belangrijke dagen loop je er toch wat netter bij . Leuk shirt van je zoon en een heerlijk knul, ik koop wel vaker bij de wibra.

  1. Ik kan me dat van dat ‘apepak’ wel voorstellen. Mijn man houdt ook niet van zijn nette pak. Daarom is zo’n shirt waar het gewoon opgeprint is, zo handig. Jammer dat ze die niet in herenmaten hebben!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.