Reacties

Was vouwen of hangen? + Gratis printable — 45 reacties

  • Grappig dat je het niet fijn vindt om een 'deel van groep' te hangen en een ander deel te vouwen. Wil je dus graag elke kleding groep op dezelfde manier in de kast hebben?

 1. Ik vouw de was zoveel mogelijk op want als het dan in de kast ligt zijn de planken niet zo leeg. Gek genoeg heb ik daar bij de kinderen nou nooit last van, het lege kast syndroom . Het is ook gewoon zo veel leuker om kinder kleding te shoppen dan voor me zelf.

 2. Rokken, jurken en jasjes hang ik op. De rest, vestjes en shirtjes, liggen op stapels in de kast. Mijn zoon heeft alleen maar planken in zijn kast. Daar kan ik dus helemaal niks ophangen... Alleen zijn zondagse kerkkleding hangt in de grote kast op de overloop.

 3. Het heeft mijn voorkeur om alles op te hangen. Maar als ik dat zou doen, dan is mijn kast te klein. Jurkjes, blousjes en blazer hang ik op en de rest wordt gevouwen. De flipfold lijkt me ideaal.

 4. Opvouwen helaas. Ik vouw alles op wegens ruimtegebrek. Alleen de blouses en het pak van mijn vriend hangen in de kast. Die heeft hij voor zijn werk nodig. Ik zou zó graag een inloopkast willen zodat ik alles op kan hangen! ;-)

  • Ik kan het me helemaal voorstellen Annelies! Ik bof met mijn ingebouwde kledingkast achter in mijn kantoortje. Die kast was vroeger van mijn tante Dina en mijn kantoortje was toen haar slaapkamer.

   Omdat ik meestal rokken en jurken draag hang ik bijna alles. En ik heb daar de ruimte ook voor.

 5. Ik doe het allebei, precies om wat je zegt, maar dat is mij met de paplepel ingegoten ook, ennuh, van dat rollen, rollen is juist kreukvrij, als je op vakantie gaat bijv. en alles in je koffer moet, dan moet je bijv. jurkjes etc juist oprollen en het komt kreukvrij weer uit je koffer, en wat in de koffer geldt, geldt ook in de kast, maar ik ga niet alles rollen, dan vind ik stapels toch wel weer makkelijker om uit te zoeken, hahaha

  X

 6. Ik hang het liefst, maar veel kleding valt van de hangertjes af en ik heb weinig hang plek. Pasgeleden heb ik veel opgevouwen in en 2 rijen weg gelegd, een rij voor de ander, het kon niet anders. Nu ziet het er al niet meer uit. Ik heb iets nodig, kan het niet vinden, het ligt op de achterste stapel ergens onderaan. Als je een stapel uit je kast tilt om vervolgens terug te leggen is er altijd wel 1 kledingstuk wat niet meer opgevouwen is en dan moet je het weer opnieuw doen of het wordt gewoon een rommeltje. Ik ben nu al zo lang een aantal kledingstukken 'kwijt' die vast ergens in een van die stapels liggen. Daarbij vind ik vouwen vaak vervelend. Vestjes of kledingstukken met rare vormen kun je al niet fatsoenlijk opvouwen. Wollen truien? Een leuk idee om die op te vouwen maar dat neemt gelijk zoveel plek in als 4/5 normale katoenen kledingstukken. Het liefst heb ik gewoon amper kleding zodat ik er niet over na hoef te denken. Mijn vriend heeft van hetzelfde merk veel verschillende t-shirts met lange mouwen en een aantal korte mouwen, verder 3 broeken en that's it. Allemaal erg makkelijk op te vouwen en het neemt maar 1 plank in beslag. Kreuken gebeurd bij mij trouwens heel erg als ik het opvouw, maakt niet uit hoe netjes. Je ziet óf de vouwstrepen alsof ik er met een strijkijzer overheen gegaan ben, óf er is ergens een kreukel ingekomen bij het verplaatsen of door het niet goed opletten. Ik vind het teveel gedoe. Rollen is een goede optie als je lades hebt, maar die heb ik niet, voor mijn kast is dit geen optie. We doen het er maar mee. Soms wil ik iets aan en moet ik het eerst weer in de was gooien, vervolgens ophangen en kan ik het de dag erna aan zonder kreukels. Tja, hangen is fijner als je het mij vraagt. Ik zou alleen willen dat alles fatsoenlijk bleef hangen of dat ze iets verzinnen op hele wijde kleding die niet op een hanger past, want die leuke lusjes zien er niet uit dus die knip ik er altijd uit.

  • Ik vind het ook erg lastig om nette stapeltjes te maken Amber, dus ik snap je probleem. En stapeltjes zijn inderdaad minder overzichtelijk. Ik gebruik daarom vaak mandjes voor mijn ondergoed. Daar leg ik het dan netjes in. En als ik dan ergens achter wil kijken kan ik gewoon even het mandje er uit tillen zonder dat de stapel een bende wordt.

   Zou dit misschien een tip kunnen zijn?

  • Mandjes is misschien wel wat, al bewaar ik mijn ondergoed/sokken e.d. op een andere plek, bij mij is het echt alleen bovenkleding wat ik in mijn kast bewaar. Maar misschien is het een optie om topjes in mandjes te bewaren (eventueel de rolmethode te gebruiken) en dan de truien e.d. erachter te leggen. Bedankt voor de tip. :)

 7. Ik vouw het meeste op omdat mijn hang gedeelte zo hoog is en ik maar een kleintje ben ;-) Mijn man en kinderen hebben veel hang ruimte in de kast en hier heb ik bewust voor gekozen.

  • Was opvouwen vind ik ook nog wel te doen. Ik doe het meestal rond de tijd dat de kinderen uit school komen. Dan maken ze huiswerk aan de keukentafel en ik vouw aan de andere kant de was. Dat is best gezellig!

 8. Het dilemma dat jij beschrijft zou nou echt niet in mij opkomen haha. Weet je hoe het bij ons gaat? Ik haal was uit de machine, hang het op het droogrek en daar haal ik (en Echtgenoot) af wat ik aan wil trekken. Erg he. Niet verder vertellen.

 9. Vouw shirts en broeken en ondergoed op. Overhemden hang ik op. Sokken in mandje dat aan de plank hangt.
  Als je gaatvliegen is ht handig om broeken op te rollen, blouses vouw/strijk je netjes(snert job) en rol het dan ook op. als je dan aan komt is het niet zo gekreukt.
  Groet,
  Wilma

  • Dat is bijzonder Mahwish: strijk jij je kleding voor het aantrekken? Dat hoor je niet zo vaak. Meestal strijken mensen iets en hangen het dan in de kast.

   Vind je dat niet veel werk, om 's ochtends dan eerst nog te moeten strijken?

  • Ik vind het juist een gedoe en zonde van mijn tijd om alles te strijken en dan in de kast te leggen want er komen vaak toch weer vouwen etc. in. Dan ben ik liever een paar minuten kwijt in de ochtend :)

 10. Als het moet, vouw ik zelfs een maatpak, voor in de koffer. Hoewel we nu ook koffers hebben waarin je het jasje kan ophangen, heel slim. Belangrijk is dat als je vouwt, dan moet je ook strijken, anders heeft het echt geen zin.

  • Knap dat je een heel maatpak in een koffer kunt krijgen. En wat slim dat er koffers zijn waarin je een pak kunt ophangen! Ik vind het altijd weer leuk om te zien welke vernuftige oplossingen er zijn : )

  • Alles kun je terug vinden op Youtube: dus ook als je zoekt op folding a suit jacket :) Wij vonden een kleermaker die ergens in Azië van die maatpakken maakt voor westerse zakenmannen, die dan natuurlijk die pakken meenemen in hun koffer... en die man die vouwde dat zo handig op! Maar of ik dat zo in de kast zou leggen :P

 11. Vouwen én hangen. Beiden hebben we redelijk wat kleding, dus niet alles kan hangen. Shirts en topjes vouw ik op, de rest hangt gezellig op een haakje in de kast. Werkkleding wordt overigens ook altijd opgevouwen.

  • Ik vind het knap dat je werkkleding zo netjes kunt opvouwen dat het er nog netjes uitziet. Ik vind dat altijd best moeilijk. Vandaar waarschijnlijk ook mijn voorkeur voor ophangen.

 12. Alleen broeken en jasjes hangen... verder ligt alles, eigenlijk meer omdat ik onvoldoende ruimte heb on het op te hangen. Heb wel 'last' van een ander was probleem... ik 'moet' alles strijken... zit m in de opvoeding ;)

 13. Haha wat een grappig apparaat die Folder! Maar ik zou hem niet nodig hebben want ik vouw mijn was altijd al heel snel en netjes, al zeg ik het zelf ;)

  Ik gooi handdoeken, ondergoed en shirts en broeken die dat kunnen verdragen in de droger, alles wat niet in de droger kan/mag droog ik aan een rekje. Shirts altijd op een hanger. Broeken halverwege de bovenkant over de lijn.

  Als alles droog is dan vouw ik alles, ja ook de onderbroeken! Kleding die in de kast komt te hangen leg ik over elkaar en ik loop er op mijn arm mee naar de kasten om het op te hangen. Dat zijn meestal de vesten, truien en van mij bijvoorbeeld een paar tunieken. T-shirts vouw ik altijd. Bij mijn zoon in de kast hangen alle shirtjes wél, om het voor hem overzichtelijk te hebben . Mijn man´s broeken en die van mij hangen en die van mijn zoon liggen gevouwen in de kast.

  Zo heeft eigenlijk ieder kledingstuk zijn eigen vouw/hang wijze. Handdoeken vouw ik altijd op een bepaalde manier en als mijn man dan eens zo lief is geweest om de handdoeken op te vouwen, vouw ik ze daarna heel snel weer op mijn manier... Ik weet het, ik weet het... :0 ;)

  • Leuk om jouw aanpak te lezen. Ik haal juist alle hanger uit de kasten en neem ze mee naar de keuken. Dan doe ik de kleding er aan en dan roep ik de kinderen om het te komen ophalen.

   Hoe kom jij op je manier van vouwen voor je handdoeken?

  • Ik heb mijn vouwwijze denk ik overgenomen van mijn moeder!! Eerst door het midden in de breedte, dan met de vouw boven nog een keer door het midden naar links, dan vanaf de vouw een keer tot de helft en daarna tot het einde. Volg je het nog?? ;)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder