Reacties

NoPhone voor 15 euro — 29 reacties

 1. Grappig zo'n NoPhone!
  Zelf heb ik geen smartphone. Wel zie ik ook steeds vaker mensen op zo'n ding kijken terwijl je met ze in gesprek bent. Soms zeg ik er weleens iets van of ik zeg juist even niets meer. Dan kijken ze je vanzelf aan ;)

  • Toch vind ik dat niet netjes Godelieve. Als iemand met je in gesprek is, maar met een half oog op zijn of haar smartphone zit te kijken. Dat zou mij geen warm gevoel geven!

 2. Zo'n NoPhone zou ik ook wel aan enkele mensen kunnen geven... Niets vervelender dan met iemand iets te zitten drinken of eten op een zalig terrasje, en die persoon dan constant met de smartphone bezig is... Hate it!! Dus ja, heb ik zeker al meegemaakt en ja, ik zeg er iets op of begin gewoon een praatje met de ober :-)

 3. De meeste van mijn vrienden zitten veel op hun telefoon te kijken, willen foto's en filmpjes laten zien of zijn gewoon lekker met zichzelf bezig (niet altijd hoor, maar wel veel). Het is ook een beetje de generatie denk ik, Heel vervelend, vooral als je zoals ik je telefoon bewust thuis laat of op stil hebt staan zodat je van je gezelschap kunt genieten.

  • Als ze je een foto of filmpje willen laten zien maken ze in ieder geval nog wel contact met je. Dat scheelt...

   Ik kan me goed voorstellen dat je je smartphone uitzet of thuis laat. Ik zou dat ook doen. Of ik zou zeggen in welk restaurant ik was, zodat ze me in noodgevallen daar konden bellen.

 4. Ik vind het heel storend als mensen dat doen. Sommigen zitten meer naar hun smartphone te kijken in plaats van dat ze met je aan het praten zijn. Ik vind het onfatsoenlijk. Ik hou me dan meestal gewoon stil of ga met iemand anders praten. Ik ben er niet goed in om er wat van te zeggen. Ik laat hem meestal in de tas zitten als ik met iemand weg ben (uit eten, kroeg, etc.) dan kom ik ook niet in de verleiding.

  • Het is inderdaad niet correct. Ik snap ook eigenlijk niet dat mensen dat zelf niet door hebben? Ik zou me heel lomp voelen als ik met iemand zat te praten en ik zat tussendoor steeds op mijn smartphone te kijken.

 5. mensen op de fiets met telefoon, mensen in de auto, trein of bus met telefoon, mensen die de hond uitlaten met telefoon, mensen achter de kinderwagen met telefoon, mensen die boodschappen doen met de telefoon. mensen in een restaurant met telefoon. het lijkt wel of we tegenwoordig geen seconde zonder mobieltje kunnen of dat nu een smartphone is of een gewoon mobieltje. en als je een gewoon mobieltje hebt en geen smartphone dan word je meewarig bekeken. op mijn werk mag je niet bellen ,maar sturen leidinggevenden je wel smsjes of bellen je tijdens het werk.

  • Dat beeld herken ik helaas goed Johmar. Het lijkt soms inderdaad wel alsof sommige mensen helemaal zijn vergroeid met hun smartphone en niets zonder dat ding kunnen doen.

 6. Vreselijk vind ik dat. Of ze nu de hond uitlaten, achter de kinderwagen lopen of op het schoolplein staan te wachten: altijd dat telefoontje. Zelfs mijn vader van tegen de 70 zit aan de ontbijttafel op zijn eifoon te staren. Kan dat nu niet héél even wachten, vraag ik me dan af.

 7. Herkenbaar hoor! Ik vind het irritant.
  Zelf ben ik niet zo'n telefoonstaarder - hoewel ik 'm wel altijd bij heb.
  Het geluid van de whatsapp en berichtjes ed staat ook uit (want die pingeltjes zijn minstens net zo irritant als dat constant gefreubel met dat ding).

  Ik zeg er wat van. Ook van het gepingel.
  Dan vraag ik of hij op stil kan omdat het vreselijk irritant is om steeds een ping te horen.
  Soms kunnen mensen zich dan toch niet inhouden. Voor mij een reden om minder vaak af te willen spreken (want er zijn altijd leukere dingen dan in de aanwezigheid zijn van mensen die er maar half bij zijn).

  • Helemaal mee eens. Als iemand toch steeds op zijn smartphone zit te kijken, zou ik ook geen zin hebben om af te spreken. Dat komt dan wel als ze wél 100% aanwezig kunnen zijn!

 8. M'n smartphone heb ik sowieso atlijd thuis liggen behalve als ik meerdere dagen weg ga, tegen de verveling. M'n gewone mobiel moet ik vaak zelfs zoeken als ik hem hoor gaan of het piepje hoor dat hij bijna leeg is. Het maakt me zo boos soms dat mensen niet meer genieten van de dingen waar je van moet genieten. Al is het maar een vogeltje wat een stukje brood komt halen als je ergens buiten zit te lunchen, of gewoonweg mensen kijken, wat we vroeger allemaal zo graag deden. Bah, ik word er verdrietig van. Gelukkig heb ik niemand in mijn omgeving die dit doet, ik zou ze niet als vrienden kunnen hebben om eerlijk te zijn.

 9. Echt enorm irritant dat gestaar op zo'n beeldscherm. In huis hebben we daar ook mee te maken. Daar hebben we gewoon regels gebonden aan het gebruik van de smartphone.
  Onder andere niet aan tafel en 's avonds na 20.30 uur als we met zijn allen in de kamer zitten met een kop thee/koffie gaan de telefoons ook aan de kant. Wel net zo gezellig.

 10. Heel irritant als mensen continu op "dat ding" zitten te kijken. Ik heb m'n smartphone altijd mee, maar zit er niet continu op te kijken. Het gaat er meer om dat ik bereikbaar zijn mocht er iets met man/kinderen zijn.
  Leuk idee zo'n NoPhone! Grappig dat het ook nog verkocht wordt!

  • Ik heb de smartphone ook vooral om bereikbaar te zijn voor als er iets is met de kinderen. Ondertussen heb ik ook ontdekt dat hij heel handig is voor internetbankieren en gebruik ik hem om muziek te luisteren tijdens het hardlopen. En als fototoestel!

   Inmiddels zie ik dus zeker de goede kanten van de smartphone. Maar de schaduwzijde is beslist dat het mensen kan opslokken.

 11. Soms verwacht ik een belangrijk telefoontje of berichtje, waarop ik snel wil reageren. Dat leg ik dan vantevoren met excuses uit aan mijn gezelschap. En als mijn vader belt neem ik altijd op om te vragen of hij belt omdat er iets mis is. Als dat niet het geval is, zeg ik dat ik hem later terugbel.
  Verder gebruik ik mijn telefoon soms om een foto te laten zien, als het past in het gesprek. Of soms zoeken we samen wat op op één van de aanwezige telefoons. Dan voegt het iets toe.

  Als ik het onprettig vind dat mijn gezelschap met hun smartphone bezig is, zeg ik er wat van ("He gezellig"). Maar ik vind het niet altijd storend, hangt af van de groep en van de frequentie en duur van het telefoongebruik.

 12. Ik heb een aantal vrienden die er constant mee bezig zijn en een aantal vrienden die er geen hebben. Het is best oké. Sommigen zijn er aan verslaafd om alles online te zetten. Ik begrijp ze best. Het is soms wat vervelend dat ze dan telkens foto's van mezelf online zetten terwijl ik zelf niet op Facebook zit. Het hoort er nu eenmaal bij, inchecken op Facebook en bewijs er bij. Wanneer er niks meer gezegd wordt dan vertrek ik gewoon.

  • Zetten ze foto's van jou online Sopdet? Vragen ze dan wel eerst of dat goed is? Ik heb toch altijd het idee dat je niet zo maar de foto van iemand anders op het internet mag gooien.

  • Ze hoeven dat niet echt meer te vragen. Het is de huidige tendens, wanneer je toestaat dat iemand een foto van je neemt dan komt die op Facebook terecht. Ook al zit ik zelf niet meer op Facebook, via mijn vrienden komt men nog heel gemakkelijk te weten waar ik zat en met wie dat was. Het is wat het is, ik heb me er reeds bij neergelegd.

  • Toch vind ik het eigenlijk niet zo netjes Sopdet. Apart dat dit nu gewoon is geworden. Dus als je afspreekt met facebookende vrienden dan weet je dus eigenlijk dat je het risico loopt dat er foto's van jou op Facebook worden gezet.

  • Inderdaad, ik weet dat iedere foto die ze maken online gezet wordt,
   Uiteindelijk is het dan aan mij om te beslissen geen foto te laten nemen. Maar zoals ik schreef, ik weet dat dit bij hun hoort, dus ik laat het er bij.

   Groetjes

 13. Ik heb al een nophone, Ik bedoel, ik heb echt geen telefoon. Ik zit er dus ook niet irritant mee te spelen. Dat geeft me ook de mogelijkheid om gewoon tegen iemand te zeggen: 'hallo, ik ben hier, hoor'. Maar gelukkig zijn de mensen met wie ik live in gezelschap zit niet zo asociaal om alleen maar met hun phone bezig te zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder