Slecht advies van chagerijnig Vodafone personeel

smart phoneSchoorvoetend haalde ik een paar jaar geleden bakzeil en kocht een smart phone. Een Samsung Galaxy Young om precies te zijn.

Allemaal omdat ik zo graag tijdens het hardlopen achtervolgd wilde worden door zombies. En om de Zombies, run app goed te kunnen spelen had ik een smart phone nodig. Dus kocht ik het goedkoopste model waarmee dat kon, ad 119 euro.

Samsung Galaxy Young: radio doet het niet!

Maar vervolgens deed de radio het niet. Als ik niet achtervolgd wordt door zombies mag ik namelijk graag naar Radio Gelderland luisteren. Zo hoor ik nog eens wat over de regio. Dus ging ik er mee naar de Vodafone. Daar zei de chagerijnige meneer: ‘Bij dit soort modellen heb je internet nodig voor de radio.’ Teleurgesteld droop ik af naar huis, want ik wil geen internet op mijn smart phone. Dat vind ik te duur.

Verhaal Vodafone personeel klopt niet

Eenmaal thuis had ik een ingeving: ‘Als de radio op mijn smart phone alleen werkt met internet, dan moet hij het thuis dus doen! Want daar hebben we internet.’ Ik probeerde het, maar nee hoor. Weer alleen maar ruis! Dit keer bereidde ik me beter voor, en zocht de aankoopbon er bij. Toen bleek dat ik de smart phone bij T-Mobile had gekocht.

Personeel T-Mobile: iets beter

Ook daar werd ik weinig vriendelijk geholpen. Maar de meneer constateerde wel dat er inderdaad een probleem was. Nu moet ik mijn mobieltje bij hen inleveren, en dan sturen ze het naar de fabriek. Twee weken gaat het duren.* Twee weken zonder zombies…

Maar veel vervelender vind ik dat de mensen bij de Vodafone blijkbaar maar wat zeggen! Waar is het vakkundiger personeel gebleven? Zeker voor mensen als, ik die er geen kaas van gegeten hebben, is deskundig advies toch niet teveel gevraagd?

Daar staat tegenover dat ik ze bij de C&A weer enorm aardig en hulpvaardig vind. En bij de V&D word ik vaak echt om het rek gegroet.

N.B. Uiteindelijk bleek dat de radio het wel doet als ik voor 30 euro oordopjes koop van de Mac! Bij goede koptelefoons doet de radio het niet.

Hoe zijn jouw ervaringen met de vakkennis van het personeel in één van de vele winkels waar ze mobiele telefoons verkopen?

Similar Posts

11 Comments

  1. Ik vind het gewoon zonde van het geld om internet op mijn mobieltje te hebben. En dan is 7 euro ook al te veel. Ik kom een jaar rond met een prepaid kaart van een tientje.

 1. Heb ik ooit met de belasting telefoon gehad. Daardoor een jaar studie toelage gemist. Omdat ik iemand aan de tel. had die (heel zeker) deed of hij er verstand van had,
  Een andere vraag Ik wilde de leuke yoghurtpotjes gaan maken die ooit op je blog stonden, maar kan ze nergens meer vinden. Zou je nog weten in welk blogje ze stonden.

  gr. Jose

 2. Nou mijn ervaringen met Vodaf zijn prima, maar ik ben ook klant. Voor het grote bedrag van 5 euro 10 per maand. En ik moet je eerlijk zeggen om nu te gaan katten op Vodafone terwijl je daar dus niet eens het apparaat gekocht had vind ik een beetje bot. Ev ja als je een goedkoop apparaat koopt moet je vantevoren even checken of het kan doen wat je wilt. Niet alle headsets en oortjes zijn compatibel.

  1. Ik ‘kat’ niet, ik schrijf alleen dat ik hun klantenservice niet prettig vond. En op het moment dat ik er was, meende ik dat ik mijn mobieltje daar wel had gekocht. Bovendien, zou het niet moeten uitmaken. Klantvriendelijkheid hoort er gewoon bij.

 3. Afgelopen maandag ging ik met dochter naar zo’n telefoonwinkel. Zij kocht onlangs een nieuwe i-phone en ik mocht haar oude hebben. Ik had altijd een abonnement van een tientje, voor bellen en sms! Daar wilde ik dan wel een tientje bovenop doen voor een kleine bundel internet. De man van de winkel kon niet op de site van hi komen, mijn provider, dus noteerde hij een en ander en ik zou een sms krijgen zodra internet geregeld was. Nog geen tien minuten uis kreeg ik wel een bericht maar dat zei me dat ik nu al flink buitend de bipundel aan het gebruiken was! Had de man me ook wel even kunnen melden. Dochter zette internet zolang maar even uit. Vandaag zaterdag en nog steeds geen bericht dat internet geregeld is! Dan moet ik maandag dus weer terug naar die winkel, parkeerplek zoeken (moeilijk daar) en vast en zeker weer half uur wachten voor ik aan de beurt ben… Bah, geen goede ervaring dus… Bijna spijt van de wisseling…
  Maar wel wens ik je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Ik heb juist een heel andere ervaring bij de hi winkel. Heerlijk personeel dat gewoon goed advise geeft: ” mevrouw, uw abbo past nog precies bij uw verbruik en als ik dat nu open breek bent u alleen maar duurder uit. Komt u maar als u aan een smartphone toe bent of als uw telefoon de valpartijen niet meer overleefd en u een bouwtelefoon nodig heeft” (een eis voor een nieuwe telefoon is dat hij gewoon van 2 hoog op het beton kan vallen zonder noemenswaardige schade, die heb ik nu tenslotte, maar dat schijnen die slimme phoontjes niet te kunnen) ☺

  2. Kijk dat is nou goede service! Superfijn als ze je echt goed advies geven. Ook als ze daardoor niet meteen geld verdienen. Op den duur betaalt zich zulke klantvriendelijkheid uit, omdat je dan terug gaat!

 4. Bij de phone house zijn ze, is mijn ervaring, altijd super behulpzaam, al heb je de mobiel daar nu wel of niet aangeschaft.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.