Reacties

Zelf een rok maken: 134,00 — 21 reacties

 1. Goed van je dat je voor een nieuwe tweedehandse naaimachine ging. Hier ga je weer dertig jaar plezier van hebben. En het is een mooie stok achter de deur om écht weer goed aan het naaien te gaan, want je wilt de kosten er uit halen natuurlijk. Ik maakte pas geleden ook twee rokjes voor mezelf, lapjes van de markt en gaan....! Mijn naaimachine is een Leeuwenstein die ik van mijn ouders kreeg toen ik slaagde voor mijn Havoexamen...toch al weer bijna 37 jaar geleden...
  Logisch dat beste man zegt dat de machines van Lidl waardeloos zijn, hij gaat de concurrent niet prijzen, maar ik heb er geen ervaring mee en kan er dus niet over oordelen....
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 2. Ik heb een Pfaff. Gekocht toen ik nog thuis woonde (ws was ik ook 18 ofzo ;-)).
  Maar een Brother is ook een goed merk. Je moet dit bedrag eigenlijk niet meetellen als kosten voor dit ene rokje alleen. Het is een investering, dan trek je bij elk rokje dat je naait gewoon een x-bedrag erbij af tot je 'm hebt terugverdiend. Maar buiten dat: je kunt toch ook niet echt zonder naaimachine, hoe kun je anders iets repareren?

  Veel succes!

  • Ik repareerde eigenlijk nooit wat. Fijn om te horen dat een Brother een goed merk is. En het is inderdaad een investering natuurlijk. Wat zal ik een boel goedkope rokken kunnen maken! En anders mijn dochter wel.

 3. Ik heb er ook geen ervaring mee, maar vermoed wat Mirjam al zegt: het is natuurlijk de concurrent ;-)

  En zeker met de reden die je eerder ook al gaf om zelf rokken te gaan naaien - dat je zo slecht rokken vindt in het model dat jij fijn vindt tegenwoordig - denk ik dat het een goede investering is. Als je goed zelf rokken kunt gaan naaien scheelt het namelijk wel een hoop gezoek en uiteindelijk irritatie ...

 4. Mijn Pfaff was na 30 jaar echt op, ik had er veel mee genaaid. Maar omdat het geld hier nogal krap is, dacht ik goedkoop uit te zijn door een naaimachine van Lidl te kopen.

  De beste man heeft gelijk, wat een &%$%$ machine, echt waardeloos. Nadat ik na de zoveelste mislukte poging om ermee te naaien dreigde om dat ding door het raam te gooien, heeft mijn man mij meegenomen naar een naaimachine winkel "alleen maar om te kijken " . Er daar stond dus mijn oude vertrouwde naaimachine, maar dan een model 30 jaar jonger, met dezelfde mogelijkheden. Ik had mijn naaimachine toen ik 18 was gekregen van mijn moeder, en die kostte toen 1200 gulden. Bijna net zoveel als het nieuwere model. Maar volgens mijn man was een gebroken ruit duurder, dus toch gekocht. Wat een fijne machine, ik heb al weer veel stofjes gekocht, heb er weer helemaal zin in.

 5. Zonde dat je het niet eerst even schreef. Je kan wel nagaan als de machine lang stil heeft gestaan het vet helemaal indroogd. Wat wasbenzine en een fohn hadden je verder geholpen en dan was het probleem zo uit de weg. De prijs doet vaak niks af aan de machine. Ik heb een dure husqvarna en 1 van de rommelmarkt voor 50 eurocent waar ik net zo lief op naai. Die van de aldi zijn natuurlijk geen husqvarna maar voor een naaister die af en toe een rokje naait zou het niet uit maken. Het is ook logisch dat die man dat zegt anders verkoopt hij niks meer en gaan ze altijd naar de aldi.

  • Jeetje 50 cent! Dat moet wel de goedkoopste naaimachine ooit zijn! Maar ik ben erg blij met mijn Brother. Hij is ook veel lichter. Die Husqvarna woog ontzettend veel, en ik tilde me altijd helemaal een breuk naar naailes en zo.

 6. Ik heb een pfaff gekocht toen ik 25 jaar was. Nu dus 23 jaar oud. Ik heb vele vele kledingstukken erop genaaid. Nu, sinds een 7 jaar alleen nog maar kleine stukken en heel af en toe een rokje. De machine is nog steeds erg goed. Kostte toen 1500 gulden. Erg veel geld, maar als je het bekijkt over de vele jaren dat ik hem heb dus een goede aankoop geweest. En zoals het advies hierboven al gegeven. Altijd even met olie behandelen. Wel daarna stikken op een proeflap om de olie eruit te halen.
  Ik zou ook nooit voor een lichtgewicht naaimachine gaan van Lidl o.i.d.

 7. Ik heb 2 jaar geleden een singer gekocht bij R eaal in Duitsland voor 99 euro. Natuurlijk geen hoogstandje maar ik repareer alleen nog maar (ritsen/gaten/los geraakte naden en simpele dingen) Mijn vorige Husqvarna heeft ruim 25 jaar gewerkt en daar heb ik heel wat jurkjes/broekjes/jassen en wat al op gestikt. Mijn kinderen willen die eigengemaakte kleding niet meer en voor mijzelf ????? Wat kost kleding tegenwoordig.......

  • @Ernie, daar zit 'm nou net de kneep: wat kost de kleding tegenwoordig?? Spullen en dus ook kleding word gemaakt om zo kort mogelijk mee te gaan zodat we weer consumeren :-( En dat is nou ook net de pest van die plastic naaimachines die overal verkocht worden voor onder de 100 euro. Ze kunnen niet eens uit elkaar geschroefd worden als er iets aan gaat mankeren dus dat die winkelier daar tegen ageert snap ik helemaal. Hij is nl. degene die straks geconfronteerd word met die zooi als er iets aan mankeert, dan gaat iemand toch met zo'n machine naar een vakman in de hoop dat het gemaakt kan worden. Ik vind het super Huisvlijt dat je een nieuwe 2e-hands hebt gekocht, daar ga je nog jaren plezier van hebben.

  • Dank je JutVrouw! Ik ben er ook helemaal blij mee. Zeker omdat ik weet dat meneer Egberts verstand van zaken heeft. Ik ben met zijn naaimachine in goede handen.

 8. Oh ja, de vorige naaimachine was stuk, heel erg stuk. Mijn vader repareerde / smeerde de naaimachine altijd voor mij en volgens mijn zeer technische vader was de naaimachine aan het eind van zijn latijn. Toen heb ik dus de Singer gekocht.

 9. Silvercrest van Lidl geen goede???? Knap, ik heb deze nu meer als een jaar en bevalt prima, wordt zowat elke dag gebruikt en heb geen andere nodig, jah met de tijd eentje waar ik mee kan borduren misschien.
  Deze naait door fleece, spijkerbroeken en maakt knoopsgaten... beter als de "merk" machine die ik gehad heb. Dan was daar weer de spoelhuls vankapot (17,- voor een nieuwe exclusief de verzendkosten) dan brak de naald weer als je door fleece of spijker wilde, terwijl gezegd was dat die daar makkelijk doorheen kon, en zo heb ik op na zes jaar een apparaat van 500,- en daarna aan reperaties, schoonmaken, nieuwe onderdelen, 300,- een totaal dus van 800,- aan een toen nieuw apparaat, een SilverCrest gekocht, en die bevalt me prima!

  Maar zoals met elke machine, zullen er vast ook bij zijn die niet doen wat ze moeten doen, dus waarschijnlijk heeft meneer pech gehad degene in zijn winkel te krijgen die het niet goed of helemaal niet meer deden, maar zo zie ik dat nu met Singer ook, mij geen Singer meer! (tenminste niet die van nu, van jaren terug wel!)

  Brother is ook een fijn merk, en tweedehands heb je kans dat de "foutjes" er uit zijn en nog jaren mee kan ;) of je moet meer functies willen als er meer genaaid gaat worden.

  Mijn volgende is een Bernina, maar omdat deze verschillende functies heeft, wacht ik tot er tweedehands een goede deal voor mn neus komt. (je kan er nu namelijk een hele mooie nieuwe of tweedehands auto'tje van kopen laat ik het maar zo zeggen) en tot die tijd is deze gewoon goed.

  Geniet er van en van het weekend is die rok vast echt wel af enne veel plezier!

  Veel Liefs,
  Ruby

  • Ik vind het fijn dat diverse mensen vertellen dat Brother een fijn merk is. Hij hoeft ook niet veel te kunnen wat mij betreft. Als ik er maar naden mee kan stikken ben ik al blij : )

 10. Ik heb nog geen naaimachine. Om dingetjes te doen ga ik meestal naar mijn moeder die heeft een hele goede en ik doe ook alleen maar simpele dingetjes. Heeft iemand al ervaring met de Ikea naaimachine ? Het is een eenvoudig ding voor weinig geld maar kan zo`n ding bijv. door spijkerstof heen ?

 11. Ik heb een hele goeie Singer van mijn moeder geërfd en die doet het nog prima. Omdat ik wist dat ik voor "zwaar" naaiwerk die van haar kon lenen vroeger had ik voor mezelf een LIDL machine gekocht, ik denk een jaar of 8 geleden en die doet het nog steeds ontzettend goed! Nog nooit problemen mee gehad, ik kan er zelfs leder mee stikken en jeans. Heb die van mijn moeder dus nooit meer geleend toen ik eenmaal mijn eigen goedkope lidl machine had :-)
  Ben er nog steeds blij mee.
  Misschien zijn "echte" merken beter, maar MIJN ervaring is dat die van de lidl even goed zijn. Misschien is het voor anderen anders.
  En ik naai en herstel best veel, naai ook altijd gordijnen en tafelllakens zelf.

 12. HIer een van de Lidl, jaar of 10 oud, werkt prima.
  (enne, heb je ´after´foto gezien: fijn dat het zo goed gelukt is. Op naar de volgende, heb je die 125 er ook zo uit.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder