Reacties

Boete Connexxion vanwege verkeerd inchecken: follow-up — 18 reacties

 1. Is er wel een mogelijkheid om te zien of je wel ingecheckt bent?
  Zo niet dan zou ik toch nogmaals een protest indienen, wel eerst betalen anders stapelen ze dat waarschijnlijk.

 2. Met een abonnement zou je eigenlijk helemaal niet in hoeven te checken, net als bij een pretpark/dierentuin, kan je dan langs de rij naar binnen, dat zouden ze met een abonnement op de bus en trein ook moeten doen, alleen dagjesmensen via de poortjes

  • Dat vind ik er dus ook zo irritant aan! Dat inchecken is volgens mij alleen maar voor de vervoersbedrijven handig. Voor reizigers is het hinderlijk.

 3. Als je met een OV jaar abonnement niet meer zou inchecken, dan lijkt het voor anderen alsof iemand probeert zwart te willen rijden. Degene die achter je staat kan denken van hey..., die schiet er doorheen, dat kan ik ook en die heeft dan géén jaar abonnement. Of je abonnement ligt een keer thuis en jij staat voor het incheck poortje op het station..., dan kan je ook niet inchecken, je hebt tenslotte al betaald... maar overtuig dan maar eens de controleur dat je wel degelijk een abonnement hebt maar dat je bent vergeten je OV abo bij je te steken. De oplossing is dus rustig inchecken als je voorganger weg is, ook al moet je de trein halen en laat je niet opjagen door al die mensen achter jou. Dit geldt ook voor iedereen die geen abonnement heeft.

 4. Zo ik kan me goed voorstellen dat je om van het gezeur af te zijn in hemelsnaam maar betaald. Maarrrrrr ik vind het idd wel heel oneerlijk. Ik zou nog eens erover bellen enzo...

  • Ik heb een bezwaar ingediend tegen dit besluit. Maar inmiddels heb ik ook maar betaald, om te voorkomen dat de boete oploopt.

   Technisch gezien kunnen ze dit geloof ik nog maken ook namelijk… Maar ik vind het echt nergens op lijken.

 5. Terug blijven schrijven, aangeven dat dit zeer onredelijk is in aanmerking genomen dat je zoon een jaarabonnement heeft. Bedrijven wijzen altijd eerst een bezwaar af. Je moet zorgen dat je in de probleemgevallencircuit terecht komt. Dan kan opeens veel meer. Zeggen dat je brieven gaat schrijven naar Kassa, Radar en de Consumentenbond wil ook heel erg helpen. Als jij vind dat je gelijk hebt en zij zeer klantonvriendelijk bezig zijn (wat ik dus ook vind), dan zullen zij de media aandacht schuwen.
  Jammer dat je bij vervoersbedrijven niet kan dreigen nooit meer gebruik te maken van hun diensten. Je bent geheel van één bedrijf afhankelijk. Denk dat daarom Kassa e.d. helemaal geïnteresseerd zullen zijn in je verhaal.

 6. Vraag ook eens advies bij ROVER. Die zijn er voor klanten van vervoersbedrijven en weten vast meer hoe je tot Connexion kan doordringen.

  Succes.

 7. Onze dochter had het laatst bij de NS, ze had zo'n voordeel treinkaartje gekocht (bij B-lokker) dat trein kaartje was vanaf 09.00 geldig, dochter had dat dus niet gezien en stapte om 08.45 op de trein, ze werd 5 min later gecontroleerd en was in overteding, haar kaartje was NOG niet geldig.
  Ze kreeg dus een ook fikse boete.

 8. Misschien heb je zin om Kassa of dat programma van Astrid Joosten te mailen? Wie weet is het voor hen een leuk item en win je er nog wat mee.
  Succes,
  Petra

 9. Kan zo'n paal geen "bliep" zeggen ofzo?? Wij hebben zoiets niet hier oversee, dus ik ben verbaasd over zoiets. Goeie grutjes, abonnee en dan dit. Ik liet niet over me lopen.
  Groet, Wilma

 10. aaaah ja, balen zeg! wij hadden het laatst ook vergeten, wel gestempeld maar niet ingecheckt.... wisten wij veel! hahaha, dat kenden we nog helemaal niet ik dacht dat stempelen genoeg was. maar ook bij de NS en die waren vol begrip.

  • Ja, ik geloof warempel dat de NS er bij dit soort zaken positief uit springt. Mijn man had dezelfde ervaring toen het inchecken een keer fout was gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder