Reacties

Goedkope NS dagkaarten: 2014 versus 2022 — 28 reacties

 1. Ik dacht dat de Arriva er niet onder viel.
  Wij hebben t oom een enkele x gedaan en als we bij ons een dorp verder vandaan gaan doen we eerst met de Ov betalen en dan stappen we in Ns en reizen we verder met dagkaart.

  Groet van Hilda

  • Ik vond die dagkaarten vroeger fantastisch en heb ze ook meerdere keren gebruikt. Vanaf het Noorden is het sowieso een eind (en duur) naar leuke steden in de Randstad. Jammer maar begrijpelijk dat ze nu niet meer bestaan.

 2. Vorig jaar voor het eerst gedaan, met een kaartje van Blokker. Wijn reizen bijna nooit met de trein, en wist ik veel hoe dat inchecken ging. Had er netjes een datum stempel op gezet, maar moest inchecken bij zo'n OV ding. ( dat stond er niet op, dat het ook voor zulke kaarten was!)Een hele boze conducteur vertelde ons dat toen we bijna weer thuis waren. Bijna een fikse boete. Maar hoe moet ik zoiets weten? Er is op het station geen mens te zien!
  Ik vind het maar een gedoe, met al die apparaten tegenwoordig!

  • Ik zou ook denken dat zo'n kaartje afdoende was. Ik vind het ook niet correct van zo'n conducteur dat hij er boos over werd. De klantvriendelijkheid kan echt nog stukken beter!

 3. Ja, ik maak er regelmatig gebruik van en let op de geldigheidsdatum en let er natuurlijk ook op of ze in de regionale treinen geldig zijn.
  Ik vind het ideale kaarten en vaak nog goedkoper dan een kortingskaart als je een lange reis maakt.
  Groet Thea

 4. Ik maak er regelmatig gebruik van. Mijn zus woont een eind bij mij vandaan en dan is zo'n dagkaart een uitkomst. Scheelt me bijna de helft. Daarbij vind ik het ook leuk om zomaar eens een dagje naar een voor mij onbekende stad te gaan en daar rond te struinen. Met zo'n dagkaart en zelf meegenomen broodjes en drinken loopt zo'n uitje niet zo in de papieren.
  Ik let altijd goed op de voorwaarden en als een kaart bijv. niet geldig is in andere treinen dan die van de NS, of niet in bussen en trams gebruikt kan worden, laat ik de actie weleens aan me voorbijgaan.

  • Gezellig om zo je zus op te zoeken. Ook een leuk idee om zo maar naar een willekeurige stad te gaan trouwens. Aangezien je onbeperkt kunt reizen zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos!

 5. Allen zijn geldig tot juni/juli Hema tot 31 augustus ondanks duurste wel geldig met 2 kinderen inbegrepen en is daarmee ineens de goedkoopste :)

 6. Af en toe maak ik er wel gebruik van, al kijk ik van te voren wel altijd even of het ook echt scheelt in prijs ten opzichte van de normale prijs voor die bestemming (meestal scheelt wel wel!). Leuk dat er zo nu en dan van dit soort acties zijn.

 7. Belangrijk om te kijken of het wel echt goedkoper is - ik ga bijv. binnenkort een keer naar Maastricht, enkele reis, met NS-kortingskaart - en ben dan goedkoper uit dan met een van de kortingkaarten die je koopt bij de winkel...

  • Je zegt het zelf al "enkele reis" en waarschijnlijk woon je redelijk in de buurt van Maastricht. Als wij enkele reis Leeuwarden-Groningen doen zijn wij ook goedkoper uit dan zo'n kaart. Maar meestal ga je dezelfde dag ook weer terug. Manlief en ik hebben laatst een treinreis gemaakt van Leeuwarden-Utrecht en dat scheelde ons echt heel veel geld. Alleen als we naar Groningen zouden gaan of in de provincie zelf blijven is zo'n kaart voor ons niet goedkoper, maar dan pakken we meestal ook de auto want we moeten ook nog op het station zien te raken en die is niet dichtbij.
   Ik vind het ideaal zulke kaartjes, je moet alleen idd letten op de datum.
   Wat ik de laatste tijd ook vaak doe, en binnenkort met moeder, via de S.poordeelwinkel. Hebben we dagje dierentuin incl trein voor 20,00 p.p. Dat is voor ons echt supergoedkoop, alleen we zitten dan wel totaal zo'n 6 uren in de trein. En zo hebben ze wel meer van zulke goedkope uitjes, heel erg leuk.

  • Ik kijk meestal bij spoordeelwinkel of reis met NS Flex weekend voordeel.dat kost 2 euro p mnd en heb je 40%korting ook voor 3 medereizigers. Als je denkt nu mask ik er voorlopig geen gebruik kan je t maandelijks veranderen betaal je niks. Zodra weer wel zet je de optie weer aan

 8. Persoonlijk vind ik treinreizen vanaf het platteland maar een hoop gedoe. Bovendien vind ik het érg duur, ook nog met wat korting. Jammer eigenlijk, want dat stimuleert (mij) niet om de trein te nemen.

 9. Dat deden we vroeger ook wel eens. Reden we met de auto naar station Roosendaal (eerste station over de grens) en spoorden we naar Amsterdam. Snel en goedkoop!

 10. Begrijpelijk dat die kortingskaarten er niet meer zijn. Maar wel heel jammer. Ik zelf gebruikte ze nooit maar het was een uitkomst voor mijn zussen die niet op de snelweg durven te rijden en dus niet zomaar bij mij op visite kunnen komen.

 11. Ik reis eigenlijk nooit met de trein, maar ik kan het me voorstellen dat het ingewikkeld word als je niet vanuit de Randstad reist.

 12. Wat een verschil in prijzen zeg en ook een verschil in voorwaarden. Dus wel goed dat je altijd de kleine lettertjes leest. Ik zou er nooit bij stilstaan om tickets in een winkel te kopen. Ik ging gewoon naar de website van de spoorwegen en bestelde online. Goed om weten dat er ook andere alternatieven zijn.

 13. Ik mis de dagkaarten van de AH ed echt heel erg. De aanbiedingen van de Spoordeelwinkel zijn voor mij niet altijd goedkoper plus de bestemming waar ik heen wil, zit er ook niet altijd bij

 14. Tja, ik zou best vaker met het openbaar vervoer willen reizen, maar dat is voor mijn werk zowat onmogelijk. Dan ben ik zowat 2 uur onderweg om er te komen. Ook het OV vind ik trouwens wel erg aan de prijzige kant, dus het zou zeker mooi zijn als t.z.t. wel kortingskaarten weer mogelijk zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder