Goedkope NS-dagkaarten: waar moet je op letten?

dagkaart goedkoop reizen
Met dagkaart goedkoper reizen

Een retourtje Amsterdam kost vanaf ons ruim 35,-. Dus dan is zo’n goedkope NS-dagkaart van bijvoorbeeld de Blokker, Kruidvat of Hema een uitstekend alternatief!

Dan kun je namelijk voor minder dan de helft heen en weer.

Alleen geldig bij de NS?

Maar er was één probleem met die leuke, goedkope ns-dagkaarten: vaak golden ze alleen in treinen van de NS. Als je alleen met ns-treinen reisde was dat geen punt. Maar bij ons wordt het traject Doetinchem-Arnhem verzorgd door Arriva.

Een kennis had hier trouwens een oplossing voor. Ze stapte gewoon met haar Hema/Blokker/Kruidvat dagkaart in de Arriva trein. En als ze gecontroleerd werd zei ze met een enorm Achterhoeks accent: ‘Dat wist ik niet. Ik ben ook maar een boer op safari!’

Maar ik geloof dat bijna alle dagkaarten nu ook in andere treinen geldig zijn.

Dagkaarten: wie bieden ze aan en wat kosten ze?

 • Blokker 15,50
 • Hema: 17,50
 • Kruidvat 13,99
 • Albert Heijn: 17,00

En ik heb de kleine lettertjes er op na gelezen, en volgens mij zijn ze allemaal geldig in andere treinen, zoals Arriva, Breng etc.

Je ziet dat de prijzen van de kaartjes verschillen. En er zijn nog meer verschillen.

Dagkaarten Blokker, Kruidvat, AH: wat zijn de verschillen?

De verschillen van de dagkaarten kunnen zitten in:

 • De dagen waarop je mag reizen met zo’n dagkaart. Bijvoorbeeld alleen in het weekend, of alleen door de week.
 • De uren waarop je mag reizen met zo’n dagkaart. Bijvoorbeeld alleen buiten de daluren.
 • Hoe lang de kaart geldig is
 • Hoeveel personen er mogen reizen op een dagkaart
 • Periode waarin je ze kunt kopen
 • De vorm: bij de Hema krijg je bijvoorbeeld een couponcode en moet je een eticket uitprinten. Bij de Blokker krijg je een echt treinkaartje

Vooral de geldigheidsduur van zo’n dagkaart vind ik erg belangrijk. Want als je nu bijvoorbeeld al een dagkaart koopt om in de Zomervakantie een uitstapje te maken, is de kans groot dat de dagkaart tegen die tijd niet meer geldig is.

Dagkaarten kopen op Marktplaats

Toen ik  op marktplaats ‘dagkaart’ intypte, kreeg ik maar liefst 615 resultaten. Allemaal mensen die daar hun dagkaart verkopen. Maar persoonlijk vind ik dat mensen er nog best veel geld voor vragen. Het verschil met online kopen bij Hema of Blokker is niet eens zo groot. Ik denk dat ik dan toch liever via de officiële weg een dagkaart zou kopen.

Koop jij wel eens dagkaarten om goedkoper te reizen? Waar let je op als je er eentje koopt? En hoe bevalt het?

 

Similar Posts

13 Comments

 1. Ik dacht dat de Arriva er niet onder viel.
  Wij hebben t oom een enkele x gedaan en als we bij ons een dorp verder vandaan gaan doen we eerst met de Ov betalen en dan stappen we in Ns en reizen we verder met dagkaart.

  Groet van Hilda

 2. Vorig jaar voor het eerst gedaan, met een kaartje van Blokker. Wijn reizen bijna nooit met de trein, en wist ik veel hoe dat inchecken ging. Had er netjes een datum stempel op gezet, maar moest inchecken bij zo’n OV ding. ( dat stond er niet op, dat het ook voor zulke kaarten was!)Een hele boze conducteur vertelde ons dat toen we bijna weer thuis waren. Bijna een fikse boete. Maar hoe moet ik zoiets weten? Er is op het station geen mens te zien!
  Ik vind het maar een gedoe, met al die apparaten tegenwoordig!

  1. Ik zou ook denken dat zo’n kaartje afdoende was. Ik vind het ook niet correct van zo’n conducteur dat hij er boos over werd. De klantvriendelijkheid kan echt nog stukken beter!

 3. Ja, ik maak er regelmatig gebruik van en let op de geldigheidsdatum en let er natuurlijk ook op of ze in de regionale treinen geldig zijn.
  Ik vind het ideale kaarten en vaak nog goedkoper dan een kortingskaart als je een lange reis maakt.
  Groet Thea

 4. Ik maak er regelmatig gebruik van. Mijn zus woont een eind bij mij vandaan en dan is zo’n dagkaart een uitkomst. Scheelt me bijna de helft. Daarbij vind ik het ook leuk om zomaar eens een dagje naar een voor mij onbekende stad te gaan en daar rond te struinen. Met zo’n dagkaart en zelf meegenomen broodjes en drinken loopt zo’n uitje niet zo in de papieren.
  Ik let altijd goed op de voorwaarden en als een kaart bijv. niet geldig is in andere treinen dan die van de NS, of niet in bussen en trams gebruikt kan worden, laat ik de actie weleens aan me voorbijgaan.

  1. Gezellig om zo je zus op te zoeken. Ook een leuk idee om zo maar naar een willekeurige stad te gaan trouwens. Aangezien je onbeperkt kunt reizen zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos!

 5. Allen zijn geldig tot juni/juli Hema tot 31 augustus ondanks duurste wel geldig met 2 kinderen inbegrepen en is daarmee ineens de goedkoopste :)

 6. Af en toe maak ik er wel gebruik van, al kijk ik van te voren wel altijd even of het ook echt scheelt in prijs ten opzichte van de normale prijs voor die bestemming (meestal scheelt wel wel!). Leuk dat er zo nu en dan van dit soort acties zijn.

 7. Belangrijk om te kijken of het wel echt goedkoper is – ik ga bijv. binnenkort een keer naar Maastricht, enkele reis, met NS-kortingskaart – en ben dan goedkoper uit dan met een van de kortingkaarten die je koopt bij de winkel…

  1. Je zegt het zelf al “enkele reis” en waarschijnlijk woon je redelijk in de buurt van Maastricht. Als wij enkele reis Leeuwarden-Groningen doen zijn wij ook goedkoper uit dan zo’n kaart. Maar meestal ga je dezelfde dag ook weer terug. Manlief en ik hebben laatst een treinreis gemaakt van Leeuwarden-Utrecht en dat scheelde ons echt heel veel geld. Alleen als we naar Groningen zouden gaan of in de provincie zelf blijven is zo’n kaart voor ons niet goedkoper, maar dan pakken we meestal ook de auto want we moeten ook nog op het station zien te raken en die is niet dichtbij.
   Ik vind het ideaal zulke kaartjes, je moet alleen idd letten op de datum.
   Wat ik de laatste tijd ook vaak doe, en binnenkort met moeder, via de S.poordeelwinkel. Hebben we dagje dierentuin incl trein voor 20,00 p.p. Dat is voor ons echt supergoedkoop, alleen we zitten dan wel totaal zo’n 6 uren in de trein. En zo hebben ze wel meer van zulke goedkope uitjes, heel erg leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.