Reacties

Eenmalig met de trein: E-ticket, OV-chipkaart? 6 opties op een rij — 9 reacties

 1. Ik reis regelmatig met een goedkope dagkaart. Afgelopen zomer ook gereisd met de gratis meereis kaartjes van de actie Treinpakkers. Niet iedereen heeft die ontvangen maar als je er snel bij was kon je ze ook gratis online bestellen.
  Over NS Flex lees ik nu nog meer nadelen dan voordelen, dus misschien iets voor de toekomst ?

 2. Goh ik ben al járen en járen niet meer met de trein geweest, zou niet eens meer weten hoe ik aan een kaartje moet komen haha maar hier boven bij de reacties lees ik dat je ook nog steeds kaartjes aan het loket kunt kopen.. gelukkig!
  De trein is handig als je alleen reist of geen rijbewijs hebt maar als je met 3-4 personen gaat vind ik het (persoonlijk) te duur.

 3. ik kijk altijd op spoordeelwinkel.nl Daar kun je goedkoop dagkaarten kopen (soms met een ijsje, pizza of iets dergelijks erbij). Nadeel is wel dat je na 9 uur met de trein moet, maar vaak mag je wel 's avonds tijdens spits :-)

 4. Ik heb een dalurenkaart, die automatisch oplaad. Dwz als het saldo onder de 5 euro komt, dan haalt ie 20 euro van m'n lopenede rekening. Kan zo daarop dus zien dat ik gereisd heb. In de daluren krijg je 40% korting, maar dat haal ik er vrijwel niet uit. Vooral niet als ik voor een dag onbeperkt treinen zo'n kaartje bij het Kruidvat haal. Met 15 euro is dat goedkoper. In het weekend zijn geen spitstijden en mag je ze de hele dag gebruiken. Maar dan prutsen ze zo aan het spoor dat je vaak een stuk in een NS bus belandt. Zelf heb ik nooit geld in een auto of een rijbewijs gestoken. In dat geval is het voor ee alleengaande gunstiger. Bij de autokosten vergeten mensen de afschrijving, die zo'n 50% van de autokosten bedragen. Brandstof is maar een kwart en de rest zijn verzekeringen en overige kosten. Hier in de stad heb ik bijvoorbeeld een parkeerkaart nodig.

  • Wat ideaal dat die kaart zichzelf oplaadt als het nodig is Ximaar!

   Als ik in een stad woonde met goed openbaar vervoer zou ik ook misschien de auto wel wegdoen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder