Reacties

Als het winkelalarm steeds afgaat als jij er doorheen loopt + 20 mogelijke oorzaken — 66 reacties

 1. Wij hadden ooit een alarm, dat afging bij het binnenkomen in de winkel. Mijn man droeg een shirt,dat eerder daar gekocht was. Gelukkig kon de beveiliger ook lachen.

 2. Ik heb voor het bankpasje(als ik die al bij me heb) een RIFD-hoesje.
  Ook voor OVkaart.Bedoeld om de gegevens op de chip te beschermen tegen digitale criminelen, maar een alarm gaat ook niet af daardoor.

 3. Vreselijk als dat gebeurt! JBC is een Belgische keten en ook daar zitten er altijd alarmen in (is dus niet alleen bij Hema zo). Daarnaast is het bij ons ook soms gewoon de buggy, alles eruithalen, inclusief kinderen en de lege buggy geeft alarm, gelukkig niet in alle winkels!

 4. Ik had vroeger een tas waar zo'n hard labeltje IN de flap was genaaid :( Dus het was of overal het alarm laten rinkelen, of de tas verminken :P En laatst ging ik online gekochte schoenen in de winkel ruilen en ging het alarm ook af, heel apart.

 5. Soms gebeurt het ook als je een pacemaker of ICD hebt. Het overkomt mij ook weleens, ik vind het vervelend om het uit te moeten leggen. Gelukkig heb ik er een speciale pas voor.

 6. hahaha ja dat is herkenbaar. Vooral met spullen van de Hema haha.
  overigens doen de winkelmandjes van de Lidel dit ook wanneer je te dicht met het mandje bij de uitgang/ingang komt.

 7. Als het alarm afgaat kunnen daar inderdaad zóveel redenen voor zijn, haha. Logisch dat ze dan even in je tas willen kijken. Al had een vriendin van me ooit wel een keer in een winkel dat ze 'zomaar' in haar tas wilden kijken..

 8. Echt beschamend als het in een grote winkel gebeurd want je ziet iedereen meteen kijken haha. Ik zie bij heel veel winkels ook personeel wat niets doet.

 9. Ja dat stomme labeltje! Die heb ik soms al een paar keer gewassen voordat ik erachter kom. Gek genoeg nog niet bij de poortjes meegemaakt. Ik heb dan ook zoveel kleding. Dan heb ik dat kledingstuk waarschijnlijk net niet aangehad...

 10. Herkenbaar! Ik heb een tijdje het probleem gehad dat ik bij elke winkel bleef piepen, wekenlang. Ik wist totaal niet wat er was want ik had alle labels van mijn kleding & tassen afgehaald. Bleek het een lipbalsem te zijn heel diep in m'n make-uptasje, waarbij Kruidvat het alarm niet had weggehaald. Ik was zo opgelucht eens ik de oorzaak wist!

 11. Aan het begin van het jaar gebeurt het heel veel, nieuwe agenda van de Hema in de tas, en ja hoor, daar zit een label in. Ook een keer een klant die beslist wilde weten waardoor het alarm af ging, al de 3e winkel waar dat gebeurde. Bleek hij nieuwe schoenen aan te hebben, met een alarm onder de binnenzool! Heel vaak is het make-up, daar zit zo'n langwerpige sticker op, en veel dames staan daar niet bij stil als ze het in hun handtas doen.
  Dat personeel niet altijd in de tas wil kijken heeft zo z'n redenen (die ik maar niet allemaal hier publiek maak).
  Van bepaalde producten weten wij dat daar het alarm op zal afgaan, ik vraag de klant dan altijd om het product aan de achterkant van de band te pakken, dan is de klant al door de beveiligingspoort gelopen. Weliswaar zit er een magneet onder de loopband, maar die de-activeert niet altijd het alarm.

 12. Ik leerde laatst dat het ook aan de volgorde van de pasjes in je portemonnee kan liggen. Bepaalde pasjes naast elkaar gaf alarm. En medewerkster van de winkel vertelde dat dat regelmatig voorkwam.
  Nu niet meer zo'n grote kans maar voorheen was ook v&d berucht om de labels die je moest verwijderen. Ik had ontzettend veel mensen in de winkel met die labels.

 13. ooh dit heb ik zo vaak gehad! Een keer zat er nog een alarmpje in de bh die ik droeg een andere keer was het een lipliner en die keer daarna een tas. Maar het uitvinden wat het nou is, dat maakt het lastig! Aan de andere kant maar goed dat die dingen erop zitten, anders zou iedereen er zo de winkel mee uitlopen.

 14. Ooooh zo herkenbaar dit! Super vaak is het bij producten van de Hema inderdaad, als je dat niet weet is het zo stom. Ik had het ook eens met een boekje of agenda ofzo, die in mijn tas zat. Dan hebben ze zo'n elektronische sticker ergens tussen die velletjes gelegd. Heeft ook weken geduurd voor ik daar achter was!

  • Lekker dan! Eigenlijk vind ik dat ze daar bij de Hema wat aan zouden moeten doen. Of bij zo'n boekje aangeven dat er ergens een elektronische sticker tussenzit.

 15. Ha ha ja meestal zeggen ze 'loop maar door hoor' maar dan ben je in een volgende winkel weer de pineut. Volgens mij is de Hema inderdaad wel één van de grootste 'aanstichters' van dit leed ;)

 16. Ik had het laatst nog bij de C&A maar had toen een boek van de bieb bij me en daar ging het alarm op af maar je voelt je inderdaad wel erg opgelaten, ook al weet je dat je niet fout zit.

 17. Bij mij waren ze dus laatst vergeten om het alarm uit mijn nieuwe tas te halen. Heel vervelend was ook dat ik hem in een andere stad gekocht had. Gelukkig was de verkoopster van de winkel in mijn eigen stad zo aardig om het alarm er op haar vrije dag uit te laten halen (ze hadden een ander systeem in haar winkel) Nu kan ik er weer rustig mee door de poortjes lopen

 18. Het is inderdaad heel vervelend wanneer het gebeurt, want mij is het ook een paar keer overkomen. En ja die labeltjes vergeet ik er ook zo vaak uit te halen. Gelukkig is het personeel in het algemeen wel relaxed wanneer je meewerkt.

 19. het gebeurt nog heel vaak dat je gewoon toch mag doorlopen, zo raar. Jaaaren geleden, mss wel 25 jaar, ging bij mij het alarm bij C&A af. Na inspectie gaven ze me een grote bos bloemen en een heel groot excuus. Als ze dit nu zouden doen, denk ik dat ze veel verlies zouden lijden!
  Onder een losse zool van een schoen heb ik ook eens gehoord.

 20. Herkenbaar, ik voel mij ook altijd zo opgelaten. Ondanks dat je natuurlijk niets te verbergen hebt. Maar gelukkig gebeurt het mij zelden.

 21. Ik heb het met enige regelmaat bij de Kruidvat. Ik vind het vooral ongemakkelijk als ik bij de zelfscanner vandaan kom.

 22. Ik heb dat zelden tot nooit. Die enkele keer dat het wel gebeurt, loop ik gewoon door. Ik weet namelijk zeker dat ik niks gestolen heb. Als ze dat willen checken, zullen ze achter me aan moeten komen. Ik ga niet rennen overigens, hoor. Maar ik loop wel gewoon door.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder