Reacties

Mijn nieuwe Huisteil portemonnee — 53 reacties

 1. Wat een leuke portemonnee! Ik ga ook op hun website kijken.
  Ik heb nu een mintgroene portemonnee, ik dacht bij W.ibra vandaan. Echt een huishoudportemonnee, maar de rits van het kleingeldvakje doet het niet meer en dat is niet zo handig. En soms leuk als ik los in mijn tas wat twe euromunten vind...

 2. Portemonnee?
  Nee die heb ik heel lang niet meer.
  Ik heb een klein rose mapje daar springen 5 pasjes omhoog
  Bank credit brikken rijbewijs passen en
  Hoogvliet pas voor mijn kinderen .
  De rest van mijn pasjes staan in mijn smart telefoon en dat zijn er heel veel.

 3. Wat een gave portemonnee!!! Ik ben al tijden opzoek naar een nieuwe maar dit gewoonte dier wil eigenlijk precies het zelfde exemplaar terug en zelfs in de zelfde kleur, scheelt een hoop zoeken als ik hem weer eens laat slingeren door het huis. Tot die tijd Gebruik ik hem creatief in elkaar geplakt met ductape,,,

  (De link die je geplaatst hebt werkt niet)

 4. Ik heb een zwarte Fossil portemonnee gekregen voor mijn verjaardag.
  Ik tel ook 7 vakjes net zo als bij jou portemonnee maar binnenin zitten ook nog heel veel vakjes die ik kan gebruiken.
  Er zit wel een merknaam op maar stoort me niet, kortom ik ben heel tevreden !

 5. Wat een leuke vrolijke portemonnee. Ik heb ook altijd moeite om de juiste portemonnee te vinden. bovendien wil ik er ook altijd een foto, liefst meerdere, in doen. Ik heb er nu 1 van Oilily met veel vakjes en ritjes. Er zit een groot metaal embleem op maar dat stoort mij niet direct.

  • Bedankt Daantje! Die rode is helaas te kapot, en bij de Hema verkopen ze deze toilettasjes niet meer. En mijn nieuwe portemonnee is ook veel handiger merk ik nu.

 6. Ik heb een portomonee waarvan mijn kind al zegt, 'ik weet niet beter of je hebt die', wat ook kan kloppen, want zij was nog net peuter toen ik hem kocht, ze is nu dus 23 jaar oud en het is een hele dure klassieke stijl portomonee die meer dan 150 gulden ooit heeft gekost, maar het merk bestaat nog steeds, handmade en ja zelfs de winkel waar ik hem gekocht heb, bestaat hier nog en ze moeten altijd lachen als ik weer eens binnen kom lopen en zij mijn portomonee zien omdat ze hem meteen herkennen en ja er zit dus levenslange garantie op mocht het stiksel eraan gaan. Aan de buitenkant zie je dus amper dat hij al zo oud is... hoeveel vakjes dat ding heeft, weet ik niet, eindeloos in elk geval, maar ik kocht er destijds ook een bijpassend mapjes boekje bij, dus de kaarten die ik niet veel gebruik zitten daarin.

  Maar eigenlijk passen ze allemaal als ik zou willen, in mijn gewone portomonee al, soms kijk ik weleens naar iets anders, maar nee, ik kom altijd weer terug bij deze porto van meer dan 150 gulden ooit en ben nog altijd meer dan tevreden. :D

  X

 7. Hij is mooi, met die bloemen! En ja, moet vooral praktisch zijn voor mij. Heb er nu een van cowboysbag zonder ritsvak achterin, en dat vakje mis ik echt. (elastiekjes, pillen, dat soort dingen gingen daar in!)

 8. Een paar jaar geleden kocht ik een knalgroene leren portomonnee , bij de Hema. Met genoeg vakjes voor mijn pasjes, vakken voor papiergeld en twee vakjes voor munten. Voorop zit nog een minivakje met een rits. Daar heb ik een extra simkaart inzitten en twee talisdingen, geluksbrengers, ja hoe noem je dat. Ik vind mijn poreomonnee altijd meteen in mijn tas van wege de kleur. Ik hoop dat 'ie nog lang mee gaat.
  Jouw nieuwe portemonnee is leuk en fleurig !

  • Knalgroen vind ik leuk klinken! En die valt inderdaad goed op in een tas. Bij de Hema bij ons in de stad hebben ze nu nog maar heel weinig portemonnee's. De stelling waar ze liggen is zowat gehalveerd.

  • Ik had ook een apart mapje gekocht bij de Hema voor mijn 30 pasjes, maar dat vond ik toch niet ideaal. Ik had dan steeds het gevoel dat ik dat mapje vergat en dan zul je zien dat je net dat pasje nodig hebt wat dáár in zit...

 9. Je nieuwe portemonnee vind ik heel erg leuk om te zien en heel handig met al die vakjes.

  Mijn portemonnee is ook vintage want die heb ik al ruim 35 jaar en hij ziet er nog uit als nieuw. Die heb ik ooit rechtstreeks van de fabriek gekocht toen ik nog in Brabant woonde.

 10. Dat is een hele leuke portemonnee. Ik heb het verhaal achter huisteil ook even gelezen; leuk dat er originele vintage stoffen worden gebruikt en dat ze fair trade worden gemaakt.
  Ik had vroeger een oilily portemonnee (gratis bij een wasmiddelmerk), die heb ik heel lang gehad. Op een gegeven moment vond ik dat een beetje te kinderachtig worden. In 2002 of 2003 heb ik op vakantie in Italie bij een outlet van sjieke artikelen een heuse volwassen leren portemonnee gekocht. Eerst vond ik 'm veel te groot, maar inmiddels ben ik blij met al die vakjes en ritjes. Het is een echte huisvrouwenportemonnee :-)
  Mijn man stopt nu trouwens zijn bankpassen in het hoesje van zijn smartphone. Het is zo'n hoesje dat je openklapt, dat is zijn portemonnee geworden. Misschien dat een van de reageerders hierboven dat bedoelt met 'in de smartphone stoppen'?

  • Aha! Dat verklaart een boel Anita. Ik vroeg me al af hoe dat werkte...

   Mijn hoesje van de iPhone4 heeft ook ruimte voor vakjes inderdaad. Ik heb er de kaart om te bricken inzitten. Verder niks.

  • Ik denk dat het om een app in de smartphone gaat, waarin je foto's van je pasjes kunt uploaden, die dan vanaf je telefoon gescand kunnen worden. Ik heb zelf ook zo'n app op mijn telefoon staan en daarin pasjes opgeslagen. Maar de pasjes die ik het meest gebruik heb ik toch fysiek bij me, vind ik makkelijker dan overal mijn telefoon pakken, pasje opzoeken en laten scannen.

   Heel erg leuke portemonnaie! Zoeen zou ik er ook wel willen, ik sla de link op voor mijn verlanglijstje.
   Je hebt huisteil verkeerd gespeld in je artikel, het is met 1 s, zag ik.

 11. Leuke portemonnaie! Ik ben net overgestapt van een kleine portemonnaie naar een grotere huishoudportemonnaie. Het is er hier wel eentje van Oilily geworden. Het embleem vind ik niet erg storend. De prijs daar had ik wel moeite mee, daarom stelde ik de aankoop steeds uit. Uiteindelijk kreeg ik 'm voor moederdag. ;)

  Groetjes, Marielle

 12. Ik heb een eh ... portemonnee. Ehm, ik dacht dat het een Hema of V&D ding is. Maar het kan ook een souvenir uit London zijn. Hij is denk ik 8 jaar oud nu. Alles past er in en het is geen 'huisvrouwen' portemonnee, zoals mijn oma had. Het zou eigenlijk stiekem best een heren-model kunnen zijn. Want die zijn echt praktischer.

  Ik heb wel een hele mooie portemonnee gekregen, maar die is zo fragiel dat ik hem niet ga gebruiken. Dus die ligt ergens in een la :)

 13. Wat past hij goed bij je (denk ik want ik leid het af van je blog-jij natuurlijk :)
  Ik heb zelf een emeraldgroene leren, een beetje hetzelfde model als jouw portemonnee.
  Ik kocht hem in Parijs en heb hem al vijf jaar en hoop hem nog vele vele jaren te houden. Vol! haha :)

 14. Zo leuk zo'n oude knip! Ik hou er wel van.
  Enig nadeel voor mij is dat mijn tientallen pasjes er niet in kunnen en ik ben zo'n typ die zonder die ruimte alles kwijt raakt haha. Structuur, structuur that's what I need :)

 15. Ik heb mijn pasjes niet in mijn portemonnee zitten, met opzet. Pasjes zitten apart, m'n pinpas zit apart en ik heb een klein portemonneetje met rits voor wat kleingeld. Mocht deze gestolen worden heb ik de rest nog, mochten m'n pasjes gestolen worden heb ik mijn pinpas nog, mocht die gestolen worden, heb ik de rest nog. Als ik het niet vertrouw heb ik mijn telefoon en pinpas in mijn broekzak zitten want als ze heel mijn tas jatten ben ik ook niks kwijt. Ik had eerst ook een grote portemonnee waar alles in kon maar 1. ik vind het onhandig 2. ik vond het idee dat ik alles kwijt zou zijn als ik hem kwijt zou raken of wanneer hij gestolen zou worden helemaal niet fijn.
  Hij is overigens wel leuk. :) Ik vind ze er ook vaak leuk uit zien maar het is gewoon niks voor mij helaas.

  • Goed punt Amber. Door dingen apart te bewaren spreid je wel het risico inderdaad. Daarvan ben ik me ook wel bewust. Als nu iemand mijn portemonnee jat heb ik echt een probleem...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder