Mijn nieuwe vintage portemonnee van Huissteil!

In de ochtendpost van gisteren noemde ik ze al: de vintage portemonne’s van Huissteil.

Ik had tot nu toe een hele leuke rode knipportemonnee. Eigenlijk was het een toilettas van de Hema, maar ik gebruikte hem als portemonnee.

portemonnee

Zoals je ziet is hij behoorlijk versleten, dus ik was al een hele tijd op zoek naar een nieuwe portemonnee. Maar dat viel nog niet mee. Want net als bij tassen vind ik dat een portemonnee aan bepaalde eisen moeten voldoen!

Wensenlijst portemonnee

 1. Zoveel mogelijk vakjes, want ik heb geloof ik wel 30 pasjes…
 2. Hij moet overzichtelijk zijn. Dat was mijn knip portemonnee helemaal niet. Ik zat altijd te grabbelen in dat ding, op zoek naar het juiste pasje.
 3. Hij moet er leuk uit zien.
 4. Hij moet niet truttig zijn.
 5. Hij moet makkelijk open en dicht gaan.
 6. Ik moet de pasjes er makkelijk uit kunnen halen.
 7. Hij moet een goede sluiting hebben, zodat hij niet open springt en de inhoud door mijn tas rolt.
 8. Hij mag niet zo’n irritant embleem of etiket hebben met daarop het merk. Zoals Oilily portemonnee’s hebben. Ik vind dat die dingen de hele portemonnee verpesten!
oiliy portemonnee

Deze portemonnee valt af vanwege het lelijke embleem

Portemonnee in vintage stijl

Ik wist dat er portemonnees in vintage stijl te koop waren, en na enig zoeken kwam ik terecht bij Huissteil. Daar voelde ik me eerst als een kind in de snoepwinkel. Allemaal prachtige portemonee’s met blóémen en alles! Ik voelde me net als de kinderen vroeger als de Intertoysgids voor 5 december door de brievenbus viel:

‘Wil ik! Wil ik! Wil ik!’

Dus ik ademde een paar keer diep in en uit, en begon een selectie te maken. En zo kwam ik uit op onderstaande portemonnee:

huistteil portemonnee

En hier onder kun je de vakjes zien:

huissteil

Praktische details over de Huissteil portemonnee:

Aan de bovenkant is ruimte voor 7 pasjes. Aan de voorkant zitten ook nog 2 vakjes voor pasjes. In totaal biedt deze portemonnee dus ruimte aan 9 pasjes. Dat betekent dus dat ik een heleboel pasjes overhield! Dat was een mooie aanleiding om er eens even een flink aantal weg te gooien, of op een betere plek op te bergen.

De portemonnee zelf heeft 3 vakken. Eentje die je afsluit met rits, en twee vakken die gewoon open zijn. Het materiaal is gemaakt van stof.

Tip voor Huissteil: Wat mij betreft maken ze aan de achterkant van deze Huissteil portemonnee ook nog een vakje. Nu is dat onbenutte ruimte!

Deze portemonnee kostte me 18,90 + 2,95 aan verzendkosten. Na de bestelling kreeg ik geen bevestiging. Dat vond ik niet prettig, want daardoor vroeg ik me af of alles wel was goed gegaan. De portemonnee werd bezorgd in een simpele witte envelop. Dus qua presentatie zou het beter kunnen.

Conclusie over mijn nieuwe Huissteil portemonnee

De Huissteil portemonnee bevalt me goed! Ik deed gisteren boodschappen bij de Lidl en ik kon gewoon het juiste pasje zien zitten! Dat was toch wel erg handig. En ik vind hem gewoon hartstikke mooi!

Hoe vind jij deze portemonnee? En wat voor soort portemonnee heb jij? Met hoeveel vakjes?

53 Comments

 1. VeggieMo
  • VeggieMo
 2. Rarda
 3. Ikke
 4. Louloudi
  • Christina
 5. Marielle
 6. Kim

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh