Reacties

Nieuwe soorten pepernoten — 31 reacties

  • Ik was vanochtend koffie drinken bij Bakker Bart en daar lagen ook chocolade pepernoten. Gewone chocola en witte. Eigenlijk waren het gewoon pepernoten met een laagje chocola. Een soort pepernoten M&M's : )

 1. Ik wist werkelijk niet dat er zoveel verschillende soorten pepernoten bestaan. Leuk dat er pepernoten gemaakt worden voor ieders smaak. Zelf eet ik ze niet vaak maar man en kinderen zijn er gek op!

 2. Die met yoghurt en framboos zou ik aan me voorbij laten gaan. Die met kaneel vind ik hilarisch. In de kruiden voor de kruidnootjes zit standaard kaneel.

 3. Oftewel hoe verkoop ik meer, meer, meer produkten. Wat een idioterie allemaal, richt je toch eens op een goed basis produkt en niet al die extra smaken.

  Mijn mening hoor. Ik ga ook nooit voor die extra's op pizza's zoals shoarma, sate etc. Als ik die smeek wil eten neem ik daarvan ook een gewone.

  • Probeer bij andere comments te komen, zie er nu maar 5. Als ik zelf gereageerd heb zie ik niet meer op welke manier ik ook open.

 4. Ik heb ze het liefst met chocola. Maar we eten ze pas bij de intocht van Sinterklaas op tv. En in een folder zag ik ook pepernoten met een kleurenlaagje er omheen, zoiets als M&M's met pepernoot.

  • Ja goed hè?! Het helpt dat ik het gevoel als ik de zak in één keer leeg vreet zo vervelend vind. Bovendien vind ik pepernoten ook weer niet zo lekker, dus het is niet zo moeilijk om me te beheersen. Met paprikachips heb ik meer moeite.

 5. Ik ga er nu zéker nog niet aan beginnen want voordat ik het weet ben ik verloren en kaan ik een hele zak weg want waar ik écht niet van kan afblijven als ik ze eenmaal in huis heb zijn die pepernoten in melk-, pure en witte chocola. Schandalig lekker... Gewoon niet halen dus, dat is het beste voor mij ;)

  • Heel verstandig! 'Ken je beperkingen!' vind ik altijd. Ik heb ook geen zelfbeheersing als het om sommige dingen gaat. Zoals chips. Die moet ik gewoon niet in huis halen. Want als ze ergens liggen zit ik er net zo lang aan te denken tot ik ze pak en allemaal op eet.

   Ik maak het me zelf dus makkelijk door ze niet te kopen.

 6. Eerlijk gezegd ken ik alleen de 'normale' pepernoot. Ik weet niet, andere varianten eet ik eigenlijk nooit. Het hoeft voor mij ook niet. Meer smaakjes is niet altijd beter, maar naar de 'stroopwafel pepernoot' ben ik eigenlijk wel erg benieuwd.
  Ik heb er nog geen op, dat wil ik nog even zo houden (want anders is de zak waarschijnlijk in één keer leeg..) ;-)

 7. Ik had het al gezien dat er ineens veel meer soorten zijn.
  Zelf vind ik de gewone best te eten maar ik denk dat met een smaakje meer mijn ding is.
  Taai taai vind ik wel heel lekker, net als marsepein.

 8. Bakkers (en iedereen die duidelijkheid wilt behalve Genootschap Onze Taal blijkbaar) noemt kruidnoten de kleine dingen die er in 10.000 smaken te krijgen zijn tegenwoordig en pepernoten de grote taaie brokken.
  Dit houd ik ook aan, wel zo fijn dat mensen weten wat je bedoelt.. want wat als ik echt die grote brokken bedoel en mensen met kruidnoten aankomen? Moet ik dan zeggen 'ja deze wil ik niet, ik bedoel de die grote taaie pepernoten. Of Ambachtelijke pepernoten of Oudhollandse? Dan weet ook bijna niemand wat je bedoelt.
  Nee, het valt dan misschien onder pepernoten, maar noem ze maar gewoon kruidnoten, klaar, zo blijft het duidelijk voor iedereen, toch? En als je ze dan met een smaakje wilt zeg je gewoon yoghurt kruidnoten of chocolade kruidnoten.. duidelijker kan het niet. :)
  Ik heb soms de neiging expres een kilozak Oudhollandse pepernoten te kopen als ik weet dat iemand kruidnoten bedoelt gewoon om te laten zien waarom het zo fijn kan zijn niet alles maar pepernoot te noemen.. Alsjeblieft, dit wilde je toch? :P
  Als een vriendin zegt pepernoten lekker te vinden en ik wil iets lekker meenemen voor bij de koffie moet ik eerst vragen of ze niet toevallig kruidnoten bedoelde of dat ze écht die grote taaie bonken bedoelde, dit is toch niet handig? :P

  Ik vind de truffelversie trouwens het lekkerst, en pure chocolade, maar ik koop ze denk ik niet dit jaar, alleen maar nutteloze kilo's die ik er weer af moet sporten en dat duurt nogal lang bij mij. ;-)

 9. Hier nooit pepernoten in huis, geen liefhebbers ervan, wel die andere dus de echte pepernoten, alleen vind ik het tegenwoordig zo eng met mijn gebit, het plakt zo en ben bang dat er dan wat in de pepernoot blijft hangen;)
  Maar verder koop ik ze dus nooit.

 10. Ik ben opgegroeid in België en daar hadden we geen pepernoten, noch kruidnoten. Ook geen taai taai. Wel speculaas.
  Ik ken nog steeds het onderscheid niet tussen pepernoten en kruidnoten. Voor mij is het allemaal één en hetzelfde. Maar zo op z'n tijd vind ik ze wel lekker en ik vind het ook wel leuk dat er zo veel smaakjes zijn tegenwoordig. Dat is dan voor elk wat wils!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder