Reacties

Vergeet je dak niet! — 27 reacties

 1. Wij hebben dakpannen die aan vervanging toe zijn, enkele maanden Geleden hebben we met spoed iemand laten komen omdat er hele plassen op zolder kwamen, de oorzaak gebroken pannen. Gelukkig hadden we nog een stapel dakpannen in de schuur liggen. Meestal doet manlief dat soort klussen maar in de regen Durfde hij toch echt het dak niet op. Wel werd ons geadviseerd om het dak te vervangen, dat staat inderdaad op onze lijst maar voorlopig nog niet.

  Wij wisten niet wat de kosten waren ook niet nadat de beste man was vertrokken. Dus toen we enkele weken Later de rekening ontvingen en zagen dat er slechts 25 euro gerekend was waren wij zeer verrast, super snelle goede service voor een vriendelijke prijs!

  • Dat is niet duur zeg! Vaak ben je alleen dat al kwijt aan voorrijkosten zou ik denken. Fijn dat jullie nog dakpannen hadden liggen. Wij hebben er ook een heleboel op zolder liggen.

 2. Ik huur en woon in een flat, plat dak welke door de woningbouw wordt bijgehouden, geen omkijken naar :D

  In Almere Haven, hadden we een apart dak, stukje plat maar ook pannen, en ook daar, als er eentje naar beneden kwam, taak voor de woningbouw, hadden ze het maar druk mee, ook bij andere familie leden trouwens, wij hebben altijd allemaal gehuurd. En nog :D

  X

  • hahahaha ja echt wel, zo nu en dan krijg ik een brief met we komen dan en dan en dan gaan we.... bla... zo heerlijk dat!

   natuurlijk moet ik binnenwerk zelf bij houden eventueel maar goed, dit is Almere, veel ijzer etc.. of wat het ook is en weinig hout.... Maar dan nog, als mensen er nu uitgaan, komt eerst het woningbouw team alles opknappen voordat nieuwe bewoners erin komen. ;-)

   X

 3. Wij hebben twee platte daken en die leveren enorme problemen op. Op een deel is de laag al twee keer vervangen (en dat kost wat hoor). En nog hebben we regelmatig kleine lekkages. Nachtmerries heb ik ervan gehad.
  Over ons dak met dakpannen denk ik maar niet na. Het is maar zelden dat er een pan vervangen moet worden.

  • Ik hoor dat best vaker dat platte daken problemen hebben! Wij hadden dus ook al lekkage in ons oude huis. Misschien komt het ook omdat op een plat dak regen e.d. minder wegvloeien of zo?

 4. Wij hebben zowel een pannen als een plat dak. Bij elke storm ben ik bang dat het verkeerd gaat.
  Vroeger thuis hadden mijn ouders een rieten dak. Dat was echt super mooi maar een enorm zorgenkindje. Elk jaar werd het gecontroleerd en daar waar nodig moest er onderhoud gepleegd worden. En elke oudejaars avond is er de angst dat er vuurwerk op het dak terecht komt en de mogelijkheid dat de boel afbrand.

  Super die foto met dat gras op het dak, het herinnert mij aan onze reizen naar Scandinavië.

  • Dat kan dus ook nog: een combinatie van plat en hellend dak!

   Een rieten dak vind ik altijd erg mooi staan. Het heeft zo'n pittoreske en romantische uitstraling vaak. Maar ik heb ook gehoord dat de verzekering voor zo'n dak extra duur is. En zoals jij het beschrijft lijkt het me inderdaad nogal zorgelijk.

   Mooi hè, die foto van dat huisje met gras op het dak!

 5. De buitenste delen van ons kleine appartementencomplex hebben elk een puntdak met glanzende dakpannen. Mij iets te glanzend, maar ja, hier hadden we geen inspraak in. Ze schijnen overigens minder vatbaar voor aanslag te zijn, dus dat is een voordeel.
  Het middendeel is plat en bedekt met bitumen (of zoiets) en grind. Hierop hebben we als Vereniging van Eigenaren dit jaar zonnepanelen laten plaatsen.
  We laten ons dak elk jaar controleren door een dakbedrijf, om financiële teleurstellingen in de toekomst te voorkomen, plus natuurlijk het gedoe met lekkages.

  Rode huisjes met gras hebben we de afgelopen paar weken veelvuldig gezien op onze reis door Scandinavië. Heel herkenbaar. Ik vond ze leuk om te zien, maar tegelijkertijd zagen de meeste er heel haveloos uit, mede door de niet onderhouden daken.

  Voor wie geïnteresseerd is in ons reisverslag, kijk op: http://www.dehulpmevrouwenzo.blogspot.nl

  • Glanzende dakpannen heb ik nog nooit gezien. Schitteren die dan ook heel erg in de zon?

   Geweldig dat jullie zonnepanelen hebben laten plaatsen. Als je dat met een vereniging van eigenaren kunt doen is het denk ik ook voordeliger?

 6. Plat. En toevallig is het net vervangen. En natuurlijk hebben we lekkage gehad vanwege de werkzaamheden. Want die oetels hadden de luchtafvoer van de badkamer niet afgedekt toen het ging regenen. En het water kwam als een watervalletje naar binnen. Nu heb ik een badkamerkast met gebarsten fineer en wollig-witte schimmel.
  En dan wil die dakdekker ook nog eens dat ik het met míjn verzekering oplos. Dacht het niet. Dit is echt door hun veroorzaakt, zij lossen het maar op met hún verzekering.
  Verder aardige kerels hoor.
  Waarom zijn er geen vrouwelijke dakdekkers...?

  • Wat vervelend zeg! Vooral omdat dit in de categorie Domme Fout valt! Dit had natuurlijk makkelijk voorkomen kunnen worden. Zonde van je badkamerkast. Hopelijk lost de dakdekker het netjes op. Want het is wel zijn schuld als ik het zo lees.

 7. We hebben een huis met dakpannen en een uitbouw met plat dak. Als ik de buuurtbewoners mag geloven, zijn de pannen toch wel aan vervanging toe. We wonen in een klein straatje met 8 soortgelijke woningen, waarvan inmiddels 3 de pannen hebben laten vervangen. Tot dusver geen problemen, dus we wachten waarschijnlijk totdat het te laat is ;).

 8. Ik woon in een appartement dus ik ben omgeven door andere appartementjes. Wel ideaal, ik hoef bijvoorbeeld nooit de kachel aan te zetten (hij staat als 2 jaar uit!) want de oude buurtjes stoken zich rot. Eerder heb ik wel in een huisje gewoond met een uitbouw er aan. Daar zat een plat dak op. Wat een hitte in de zomer! Niet normaal.

  • Ja onder een plat dak wordt het stikheet. Dat hadden we in ons huis in de stad inderdaad ook. Daar valt niet tegenaan te luchten.

   Wat fijn dat je nu nauwelijks meer hoeft te stoken zeg!

  • De vorige bewoners van ons huis in de stad hadden een soort verlaagd plafond gemaakt, en dat was een soort zolder geworden. Maar dan moet de ruimte wel vrij hoog zijn van zichzelf natuurlijk. Ik weet niet of dit bij jullie een optie is om op die manier een zolder te maken?

 9. Officieel zit er nog iemand boven ons dus hebben we geen dak, maar een deel van hun balkons is ons dak wat het dus een plat dak maakt (dat is sowieso altijd bij flats volgens mij). Ik haat platte daken. Altijd lekkages, in het eerste huis waar ik echt opgegroeid ben hadden we ook altijd lekkages. Nu zit ik ook weer met een aantal vlekken op het plafond maar ga maar eens heel je plafond witten als al je spullen erin staan, dat doe je niet 123. Grr. Ik vind het ook niet mooi, platte daken. Het maakt een huis zo onaf ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder