Reacties

Wat is een leuk cadeau voor een 41-jarige vrouw? — 34 reacties

 1. Ik probeer vooral een kadootje te vinden waaruit blijkt dat er over nagedacht is, en dat het past bij de persoon die het krijgt. De ene keer kost het 15 euro, de andere keer 3.
  Wat ik geef aan mensen die alles al hebben, vaak iets lekkers dat op een creatieve manier is ingepakt. Ik gaf al eens een pot vol met iemands lievelingskoekjes, sausjes en extraatjes voor iemand die graag zelf sushi maakt en een pakketje met pepernoten, taai-taai en schuimpjes voor een Nederlandse vriendin in het buitenland.

 2. Wanneer m'n hartsvriendin jarig is, vraag ik wat zij van mij wil hebben. Als ik jarig ben, vraagt zij dat aan mij. We weten allebei welk bedrag we ongeveer daar aan besteden. Omdat het om een wat hoger bedrag gast, vind ik het fijn om onze wensen kenbaar te maken. Zo voorkom je miskopen. Omdat je weet dat de vraag komt, kan je er rekening mee houden.
  Cadeaus bij de familie hebben we afgeschaft. In de plaats van cadeaus gaan we nu een keer per jaar als broers en zussen en aanhang met elkaar uit eten. Wij vinden dit heel gezellig omdat we dan ook even lekker kunnen bijpraten. Op een verjaardag komt daar eigenlijk niets van.

  • Een mooi alternatief om met elkaar uit eten te gaan! Zeker als je merkt dat je dan ook echt met elkaar kunt praten en fijne gesprekken hebt. Verjaardag kunnen daar inderdaad te hectisch voor zijn.

 3. Mijn kadootjes zijn vaak aardigheidjes, zoals chocolade, een tijdschrift en inderdaad een pot met iets lekkers. Of limonade in een hele mooie fles. In ieder geval iets persoonlijks, althans dat vind ik. En dan ga ik het mooi inpakken, dat doe ik zo graag. Dus eigenlijk geeft ik een kadootje waar ik zelf al veel plezier aan heb beleefd en aandacht aan heb geschonken.

 4. Ik kijk altijd heel erg naar wat bij diegene past, bijvoorbeeld een vriendin van mij was laatst jarig en toen heb ik haar het boek 'opa verteld' gegeven omdat haar vader op sterven lag, zodat hij de laatste maanden/weken van zijn leven stukjes kon vertellen over zijn leven gericht aan zijn (klein)kinderen. Het werd met tranen ontvangen. Het boek was over de 20 euro, maar dat heb ik er graag voor over!

  Daarnaast ligt het er ook aan om wie het gaat, een kennis geef ik gewoon een kleinigheidje, voor mijn beste vriendin geef ik zo 50 euro uit.

  • Wat fijn dat je vriendin dit boek zo kon waarderen. Ik stel me zo voor dat ook het medeleven van jouw kant dat hier uit sprak haar emotioneerde. Het is toch fijn als je merkt dat mensen met je meevoelen en weten wat er in je leven speelt.

 5. Ik denk dat het prijskaartje niet moet uitmaken. Het gaat om het idee en de gedachte erachter. Ik ben blijer met iets dat iemand voor mij heeft geknutseld dan met een kado wat duur was maar niet mijn smaak.
  Ik weet zelf trouwens nooit wat te vragen en vraag dan als men toch iets wil geven, geld. Met onze directe familie, broers en zussen, gaven we het geld dus vaak heen en weer op verjaardagen. Sinds twee jaar hebben we afgesproken dat niet meer te doen! We komen gezellig bij elkaar op de verjaardag maar nemen geen cadeautjes meer mee. Wel voor de kinderen natuurlijk.

  • Marjolein hierboven geeft ook iets dergelijks aan. Zij gaan in plaats van cadeautjes met elkaar uit eten.

   Voor kinderen blijven cadeautjes natuurlijk nog heel leuk!

 6. Cadeautjes zoek ik altijd met heel veel zorg en liefde uit en het moet van mij heel goed passen bij degene voor wie ik het koop. Ondanks dat ik zuinig ben, is de prijs nooit de voornaamste factor in mijn beslissing wat ik koop voor iemand anders.

  Zelf vind ik het altijd moeilijk om iets te bedenken als mij gevraagd wordt wat ik graag wil hebben. Ik word er vaak verlegen van. Ik geef veel liever dan dat ik iets krijg van een ander.

  • Ik snap wat je zegt. Soms denk ik wel eens dat de bijbel het letterlijk bedoelt als ze zeggen: 'Het is zaliger te geven dan te ontvangen.' Want als je gééft krijg je een goed gevoel over jezelf. En als ontvanger hoor je erkentelijk te zijn.

 7. Haha, ik vind ze leuk hoor! Ik geef meestal ook zulke cadeautjes, klein maar fijn. Er wordt me weleens lachend verweten dat ik toch altijd van die goedkope 'troep' geef, maar mensen doen er wel wat mee want het staat er meestal nog jaaaaaaaaren :)

  • Fijn om te horen Elisabeth! Ik heb zelf ook het idee dat het leuke cadeautjes zijn. Zeker dat roodborstje. Desnoods kan ze die aan een deurkruk hangen. Dat lijkt toch gezellig?!

 8. In ieder geval iets wat ze zelf niet zo gauw zal kopen, duurder luchtje of zo.

  Of ik neem iets uit buitenland mee wat hier niet te koop is zo makkelijk of alleen heel duur.

 9. In principe geef ik nooit geld. Ik houd er niet van. Dan moet je bedenken wat iemand je waard is!? Vaak maak ik zelf iets. Een tijdje geleden waren dat woonkettingen, potten of vaasjes bewerkt met muurvuller of foto's overgezet op canvas. Nu is de herfst een favoriet thema. Dan wordt het een leuke hortensia krans bijvoorbeeld. Ik zou blij geworden zijn van jouw cadeautje..

  • Fijn om te horen Gewoon Jolanda, dat je er blij van zou worden.

   Zo'n woonketting kwam ik gisteren tegen bij de Hema. Die heb ik nog even overwogen. Maar toen had ik het roodborstje ook al gekocht.

 10. Zowel met familie als met vrienden hebben we afgesproken dat we elkaar geen cadeautjes meer geven. Ik vind dat ook eigenlijk leuker, een cadeautje geven als je iets ziet wat bij iemand past of zelf iets maken. Gewoon zonder echte aanleiding.

  • Dat is ook wel leuk inderdaad Tessa. Dus jullie geven elkaar nu zeg maar zomaar cadeautjes? Gewoon als je iets leuks tegenkomt waarvan je denkt: 'Dat zou x leuk vinden!' dat je het dan koopt?

 11. Jee, wij doen eigenlijk niet meer zo aan cadeautjes geven, jarenlang ook niet gedaan eigenlijk, maar het begint weer terug te komen, klein beetje, ikzelf op dit moment eigenlijk weinig tot niet, mag ik ook niet van mijn ouders, zij zorgen altijd voor een groter of extra iets, komen mij dan halen en dan geef ik dat samen met hen. ;-)

  Wel ben ik de cadeautjes verzinster, LOL... ik vergeet nooit meer... dat mijn oom dus 65 werd en niemand wist zelfs ZIJN dochter niet, wat ze hem moesten geven, voor mijn moeder niet aan haar eigen broer... toen had zelfs mijn nicht gezegd, ik weet het ook niet, suus weet dat wel... mijn moeder belde mij en ik zei alleen maar...

  mam... je woont naast de Harley Davidson Showroom, wat wil hij nu al jaren halen en eigenlijk gaan doen als hobby.... Juist, motorrijden, doe een leuke sleutelhanger of zoiets.. whaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaahahaha nou de sleutelhanger heeft hij uit mijn naam gekregen, en mijn ouders hebben voor het eerst die showroom bezocht na 13 jaar waar ze naast wonen en een miniatuur gekocht..... of mijn oom zijn motorrijbewijs al gehaald heeft nu? Nee, maar dat komt door een mega verhuizing van noord holland naar de Veluwe, maar ik ga er zeker voor zorgen dat hij die droom nog gaat vervolmaken ;-)

  En wat die buurvrouw betreft, die zou ik dus echt moeten leren kennen ook, ik vind het knap als iemand echt praktisch blind aan de slag gaat, zeker met etenswaren ;-) maar bonbonsz ijn meestal wel goed.

  X

  • Wat fijn dat ze bij jou terecht kunnnen voor goede cadeau ideeën. Sommige mensen hebben hier inderdaad een talent voor.

   Hopelijk komt de droom van je oom nog uit. Hoe ga je er voor zorgen dat hij uitkomt?

  • Door te blijven zeuren en vragen of hij al eens geïnformeerd heeft of dat de datum al staat wanneer hij ermee start, lol... hahaha we houden van humor, maar het is altijd wel een momentje dat ze zelf gaan denken, niet te vaak natuurlijk, maar eens per jaar dus of zo.. of als hij er weer over begint, ga bellen dan! Dat soort dingetjes. Maar ja, hij zal het zelf moeten doen natuurlijk.

   X

 12. Cadeautjes wisselen sterk... we proberen regelmatig iets te maken, momenteel krijgen mensen redelijk vaak een vol getekende beker of bordje of iets dergelijks, daarnaast soms wat geld, iets lekkers of een ander cadeautje (denk aan douchegel oid).

  • Douchegeld en dergelijke komen altijd wel een keer van past. Getekende bekers zie ik vaak bij de Xenos. Daar kun je ze geloof ik kopen met die speciale stiften er bij.

 13. IK geef liever bloemen, of wijn, iets dat gebruikt wordt en altijd aangevuld kan worden zeg maar. (Hoop dat ik je niet beledig maar...) ik heb zelf een ontzettende hekel aan dit soort goedbedoelde rommel. Koop het zelf niet, geef er niet om, zonde van het geld. Geef dan niets. Een aardig woordje, een goede vriendschap, dat is belangrijker dan een cadeau om het cadeau. En hebben mensen echt iets nodig, dan is het natuurlijk fijn om iets te geven dat ze gebruiken kunnen...

  • Bloemen vind ik ook leuk om te geven. Wijn dan weer niet. Het potje vind ik toch echt wel bruikbaar. Ze kan er bijvoorbeeld kleingeld in doen of paperclips, noem maar op : )

 14. Dit heb je leuk bedacht. Het prijskaartje zegt uiteindelijk niet veel, tenminste dat hoop ik dan maar altijd. Het gaat om de gedachte.

  Ben je er inmiddels achter wie de kersenbonbons achterover heeft gegooid ;-)

 15. Ik schijn heel erg goed te zijn met cadeautjes. Ik pik dan ook de kleinste dingetjes op in een gesprek en onthoud alles. Ik baseer cadeautjes vaak op een hobby, een film of serie die ze leuk vinden, iets wat ze lekker vinden of iets wat te maken heeft met een bepaalde tijd in hun leven. Zo gaf ik een vriendin die net single was een set met pepermuntjes van Anatomicals, die hebben altijd leuke teksten op hun verpakking staan, en nog meer dingetjes om goed voor de dag te komen als ze een leuke jongen tegen zou komen.
  Als ik iets eetbaars wil geven verstop ik het altijd of doe ik er een briefje op of verpak het zodat mensen weten dat ze er met hun poten vanaf moeten blijven want hier wordt ook alles opgegeten als ik niet uitkijk. :P Toch vervelend als het een cadeautje was, haha.

 16. Dat ligt er toch echt aan voor wie het kadootje is :)
  Voor mijn vader ligt het verjaarskado van vorig jaar nog, en hij is alweer bijna jarig. Maar ja: dat was een tegoedbon voor een reisje wat we wilden maken, en daar hij heeft hij nog geen aanspraak op gemaakt. Die blijft dus staan tot hij eindelijk tijd heeft om mee te gaan.
  Voor collega's doen we altijd een kleine collecte, maar niet voor verjaardagen. Wel voor geboortes of dergelijke. Gelukkig doen we niet aan verjaarskados want het is echt lastig om iets te bedenken.
  En prive ben ik ook niet zo van de kadootjes. Als er iets bijzonders is dan is het een bloemetje. Maar, ik weet zelf ook niet altijd wat ik moet met kadootjes die ik krijg. Het is namelijk vaak iets waar ik niks mee doe. Dus ik probeer te voorkomen dat mensen met kadootjes aankomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder