Sachertorte maken van Dr. Oetker: een review

Sachertorte maken van Dr. Oetker

Toen de kinderen nog klein waren, bakte ik voor hun verjaardag altijd een Sachertorte. Een Sachertorte maken kon ik wel, dankzij een pakket van Dr. Oetker. En al naar gelang de voorkeuren van het kind versierde ik die met plastic dino’s of met fleurige letters.

Sommige dingen blijven leuk, en zo kon het gebeuren dat mijn jongste dochter voor haar 20ste verjaardag vroeg of ik een Sachertorte wilde bakken. Dat deed ik natuurlijk graag, hoewel het nog wel even zoeken was naar de Sachertortemix, want bij de Albert Heijn en Plus hadden ze die niet. Uiteindelijk vonden we hem bij de Jumbo!

Hieronder een verslag van een Sachertorte maken met Dr. Oetker

Sachertorte maken met Dr. Oetker

De meeste ingrediënten worden verzorgd door Dr. Oetker, maar je moet zelf nog wel eventjes zorgen voor:

 • 150 g boter/margarine
 • 3 eieren
 • 75 ml water
 • 250 g abrikozenjam

Stap 1 is lekker makkelijk: pak de doos uit en lees het recept voor Sachertorte maken. De doos bevat een witte zak met daarin de mix voor de Sachertorte. Het aluminiumkleurige zakje bevat het glazuur dat je er na het bakken van de taart overheen giet.

Inhoud dr. Oetker mix Sachertorte

Alle ingrediënten voor de Sachertorte van Dr. Oetker in een kom. Mijn moeder leerde ons om mixen altijd in de gootsteen te doen zodat eventueel rondvliegende spetters beperkt blijven.

Dr. Oetker

Na het mixen kan het deeg in de springvorm. Ik had hem voor de zekerheid ook nog bekleed met bakpapier, omdat baksels bij mij nog wel eens willen vastkleven aan het blik.

deeg in bakblik

En hier is het dan het resultaat. Tsja… Wat zal ik ervan zeggen. Ik zou willen beweren dat hij er erg authentiek uitziet, en dat ik ging voor het effect van een vulkaan die misschien gaat uitbarsten.

Sachertorte van Dr. Oetker

Een taart die er niet zo mooi uitziet, kun je nog aardig opknappen door er glazuur overheen te gieten. Dat heb ik ook met deze gedaan, en de Sachertorte zag er daarna wel wat beter uit. Het goede nieuws is dat hij wel heel lekker was, maar dat leidt ook tot het slechte nieuws: hij werd opgegeten voordat ik een foto kon maken van het eindresultaat.

Sachertorte maken met Dr. Oetker: mijn conclusie

Een Sachertorte maken met Dr. Oetker is niet moeilijk, en het resultaat is erg lekker. Het kost je ongeveer 15 minuten en dan heb je hem in de oven staan. Dat mijn Sachertorte er niet mooi uitziet wijd ik geheel aan mijn eigen bakkunsten, en niet aan Dr. Oetker. Die heeft echt zijn best wel gedaan. Houd jij niet van pakjes en zakjes? Dan kun je natuurlijk ook helemaal zelf een Sachertorte maken. Op onder andere site van Rutger bakt vind je een recept voor Sachertorte.

Praktische informatie over Sachertorte van Dr. Oetker

De ingrediënten van deze Sachertorte zijn:

 • Taartmix (400 gram): suiker, tarwebloem, 7,5% cacaopoeder, tarwezetmeel, rijsmiddelen (E450, E500), zout, aroma.
 • Chocoglazuur (100 gram): gehard palmvet, suiker, 19% magere cacaopoeder, emulgator (lecithine), aroma (bevat gluten en melkbestanddelen).

Hij is goed voor 12 taartpunten.

De Sachertorte mix is te koop 3,55 bij o.a. de Jumbo.

Zie ook cake met taartaspiraties! en Cake bakken.

Similar Posts

24 Comments

 1. Leuk, om zo’n oude traditie weer even in ere te herstellen. En mixen in de gootsteen vind ik een supergoed idee! Ga ik vanaf nu ook doen;).

 2. Ziet er lekker uit vorig jaar in de vakantie “de echte” gegeten en die was hemels:-) ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de groentecake die je vorige week bij de AH kocht.

  1. De review van de groente cake staat op mijn te doen lijstje. Het is hier rommelig omdat jan en alleman bij ons thuis vakantie heeft, dus ik schiet geen bal op….

 3. Hoi Nicole,

  oei!
  Sachertorte…
  Ik moet daar écht niet aan beginnen.
  Want… dan eet ik ‘m helemaal alleen op!!!!!

  Goed gelukt!

  Groetjes van Marlou

  .

 4. Heb je weleens een wolkencake gemaakt van die dokter?
  Mijn man maakt het regelmatig en scoort en heel goed mee.
  Makkelijk en heerlijk luchtig maar wel met veel calorieën.
  ik eet geen suiker dus ik mag dat niet maar kijk er wel graag naar

 5. Hoort er eigenlijk geen abrikozenjam bij? Hij zal vast heerlijk gesmaakt hebben als hij zo vlug op was :-)
  (Ik ben niet zo’n liefhebber van chocoladetaarten. Gek hè, want ik ben dol op chocolade, maar met taart en chocomel heb ik niks)

 6. Mixen in de gootsteen, dat ik dat zelf niet heb bedacht… Dat ga ik in het vervolg ook doen. Zeker ook met het pureren van soep. Die hete spetters dit weekend waren niet fijn…

 7. Ik gooi altijd een grote theedoek over de mixer en kom heen.. de gootsteen helpt een stuk minder heb ik al eens getest.
  Als je een gladdere bovenkant wil.. je kunt de taart op de kop leggen. En scheuren bovenin komt doordat de bovenkant al dicht is en de binnenkant nog rijst. Meestal helpt het de oven wat lager te zetten. Ik maak cake op 140 graden in plaats van 160.

 8. 250 gram abrikozenjam, weet je dat zeker? Is erg veel jam!
  Het is een stuk voordeliger om zelf de ingredienten bij elkaar te sprokkelen, en ook lekkerder haha, maar soms dient gemak de mens he!

 9. Dat kreeg ik voor het eerst toen ik mijn vrouw leerde kennen. Mijn moeder kon niet koken en aan bakken is ze nooit begonnen… Nu ben ik degene die het meeste kookt, en af en toe bakt.

 10. Hmm die sachertorte ziet er heerlijk uit zeg. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen evenveel tijd en zin heeft om deze van scratch af zelf te maken. Dan is deze oplossing van dr. oetker wel erg snel en fijn!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.