Lidl kassabon: hij is blauwgrijs!

lidl kassabon

Een beetje verbaasd keek ik naar mijn Lidl kassabon.

Hij is grijs-blauw van kleur, in plaats van het bekende wit.

Lidl kassabon duurzaam

Eerst dacht ik dat misschien de inkt van de kassa op was, want dan krijg je soms vreemde effecten. Maar toen ik op de achterkant van de Lidl kassabon keek stond daar met grote letters:

'Samen Duurzaam.  Deze kassabon is gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en is 100% recyclebaar. '

Op de site levensmiddelenkrant.nl las ik dat de grijsblauwe kleur van de kassabon chemische kleurstoffen om de letters en cijfers te maken overbodig maakt. Dat maakt de kassabon van de Lidl duurzaam.

Nog duurzamere kassabon opties

Het kan natuurlijk nog duurzamer:

Ik pakte een kassabon van de Boni erbij. Die is mooi wit, en op de achterkant staat niets.

Wist je dat je geld kunt verdienen met je kassabon?

Lees nu mijn artikel over Scoupy!

Toch vind ik zo'n digitale kassabon vooralsnog niet echt een optie. Ik heb een kassabon toch graag echt in mijn handen.

Wat vind jij van het idee van een digitale kassabon?

Similar Posts

16 Comments

 1. Vanwege europese voorschriften moeten de typische supermarktkassabonnen veranderen. Het systeem met BPA is slecht voor de hormoonhuishouding. Die kassabonnen kan je voelen dat er aan 1 kan een vreemd laagje op zit. Dat laagje is temperatuurgevoeling en had je vroeger ook bij faxen. Als je zo'n bon in de felle zon laat liggen dan worden ze zwart. Die dingen mochten niet bij het oudpapier. Eigenlijk was het chemisch afval, maar in de grijzebak is ook geen probleem.

  Neem aan dat die grauwblauwe van de Lidl BPA-vrij zijn. In sommige landen mag BPA nu al niet meer. Tegenwoordig heb je een kassabon nodig bij het verlaten van het zelfscangebied.

 2. Zo jammer,dat een kassabon nodig is,als er een foutje gemaakt wordt. Als daar nog eens een oplossing voor gevonden wordt,zijn ze niet meer nodig

 3. Ik heb een kassabon ook graag in mijn handen en omdat ik toch vaak nog even nakijk waar die idioot hoge prijs nú weer vandaan komt, wil ik ook altijd een lange kassabon en niet zo'n ingekorte versie om het poortje te openen... Wel een goed idee, van dat veranderde papier.

 4. Ik had de blauwe bonnen al aan zien komen in de Belgische Lidl's, Ik wil gewoon de bon want ik heb de app niet meer door alle trackers en de kortingen stelden zo weinig voor alleen maar gericht op dingen die ik nooit eet.

 5. Digitaal lijkt mij beter, omdat ik toch vaak merk dat mensen hun bon kwijt zijn bij het ruilen.

  Love As Always
  Dimario

 6. Nooit een digitale kassabon! Ik kijk mijn bon altijd onmiddellijk na, nog terwijl ik in de winkel ben, als er iets fout is, (wat vaak is!) dan kan ik het onmiddellijk melden en moet ik niet een keer extra op en neer rijden. Nakijken op een papieren bon vind ik nog altijd makkelijker

 7. Ik zeg meestal dat ik geen bon wil. Maar soms heb je 'm nodig om de winkel uit te kunnen. Dan neem ik de korte versie. Een digitale bon zou ik overigens ook niet willen. Zit je daar weer mee. Ik check het toch nooit, tenzij het een heel afwijkend bedrag is en dan vraag ik wel een bon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.