Boni supermarkt: flink besparen op je boodschappen

boni

Recent is de Coop supermarkt in het dorp Terborg vervangen door een Boni supermarkt.

En die blijkt verrassend voordelig!

Veel van de boodschappen die we regelmatig nodig hebben zijn er zo'n 50 cent goedkoper. Zoals een kilo Jonagold appels.

En dat telt op!

Boni supermarkt belofte: het goedkoopst

Toch hoor ik eigenlijk weinig over Boni supermarkten. Zou dat zijn omdat ze hun geld niet uitgeven aan reclame campagnes, en daardoor lagere prijzen hebben? Eén van hun 3 beloftes is dat ze gegarandeerd goedkoper zijn dan andere supermarkten. Maar ja, dat zeggen ze bij Jumbo ook. Boni onderbouwt hun belofte als volgt:

'Wij kopen het scherpste in. Daarnaast meten wij wekelijks de prijzen van andere supermarkten. Daar passen wij onze prijzen op aan. Zo ben je gegarandeerd het goedkoopste uit!'

De eerste Boni kwam in 1972 in Drachten. Inmiddels zijn er ± 33 supermarkten in Nederland. Dat is niet veel! Ter vergelijking: er zijn 686 Jumbo supermarkten en meer dan 1100 AH supermarkten.

Nu voel ik mij helemaal een grote bofkont dat we er hier in de Achterhoek nu eentje hebben! Ze beloven ook nog eens dat ze 'de vriendelijkste supermarkt' zijn!

Tot slot

Uiteraard blijft het zaak goed op aanbiedingen te letten. Goedkope supermarkten zijn niet per definitie het goedkoopst. Soms is een product elders in de aanbieding en ben je daar goedkoper uit. Maar de combinatie Aldi/Lidl met Boni kan flink helpen om te besparen op de boodschappen.

N.B. Ik heb me laten vertellen dat je deze supermarkt kunt vergelijken met bijvoorbeeld De Deen.

Goedkoopste supermarkt volgens Consumentenbond

Volgens de Consumentengids van september 2022 ben je bij de Dirk 11% goedkoper uit met je boodschappen dan gemiddeld. Daarna komen Vomar met 9% goedkoper, Deka met 5% goedkoper, Jan Linders en de Lidl met 3% goedkoper dan gemiddeld.

Het wonderlijke is dat Albert Heijn ook 1% goedkoper is dan gemiddeld, en Jumbo niet!

Dat had ik niet verwacht. Maar wil je makkelijk bezuinigen op je boodschappen? Dan kun je dus het beste naar de Dirk gaan. Helaas hebben wij die niet in de buurt, maar ik denk dat Boni vergelijkbaar is. De duurste supermarkt is de Spar: die is maar liefst 26% duurder dan gemiddeld.

En verder kun je gemiddeld 50% besparen op je boodschappen door voor een budgetmerk te kiezen in plaats van voor een A-merk.

Leestips

kosten boodschappen per maand

Gescheurd geld inwisselen voor knisperend nieuw geld!

Gratis bij de Boni

Wat is jouw favoriete supermarkt?

Similar Posts

23 Comments

 1. Deen bestaat toch niet meer? Opgeslokt door AH, Vomar en Dekamarkt.
  Tijdens kampeervakanties elders in het land (Friesland en Overijssel) regelmatig gewinkeld bij Boni.
  Ze zijn inderdaad goedkoop.

 2. Goed zeg.
  Ik houd van Janlinders en soms een beetje van de Aldi.
  Helaas, de meeste Jl's gaan naar AH. We hopen dat de onze nog lang blijft leven.

 3. Ik woon vlakbij Belgie en kom wel eens bij de Colruyt daar is het huismerk Boni, weet niet of dat met elkaar te maken heeft

 4. De Deen bestaat niet meer, maar die vond ik zeker niet goedkoop. De Boni hier is weer niet de vriendelijkste. Zo is er altijd wat.

  Love As Always
  Dimario

 5. Kijk, dat is nog eens een leuke 'wissel' van supermarkt. Hier in de buurt zit er volgens mij nergens een Boni. Anders zou ik het na deze blog wel weten en ging ik er voortaan ook heen.

 6. Boni is net als Jan Linders en de Vomar een soort regiosuper. Met nog veel meer (waaronder Spar, Plus en Coop) zijn ze aangesloten bij de Superunie. Dat is te merken aan het 'gwoon'-merk dat ze voeren. Dat overkoepelende huismerk vind ik vaak veel te matig. Opvallend is dat dat bij Spar de helft duurder is dan bij de Vomar. Die laatste heeft hier grotere winkels. Vomar is behoorlijk concurrerend, waar de Jumbo moeite mee heeft. AH is ook niet goedkoop, zeker als je niet gebruik wilt maken van hun bonuskaart. Coop ken ik, maar heb ik niet in m'n directe omgeving. Incidenteel kom ik bij de ALdi of Lidl. Die winkels zijn doorgaans niet goedkoper of beter dan de Vomar. Haal ook voedsel bij de Hema of Xenos.

 7. Wij hebben hier geen Boni in de buurt, dus ik ben niet echt bekend met deze winkel. Meestal ga ik naar de Jumbo en de Lidl en soms ga ik naar een Turkse supermarkt voor de verse groente en fruit.

 8. Wij hebben niet zoveel keus wij hebben een boel jumbo's en albert heijns en een Jan Linders maar die wordt nu ook overgenomen.

 9. Die winkel Boni is mij ook onbekend en voor mij is hier de Jumbo toch ook wel de voordeligste. Voorheen ging ik naar de AH maar als je prijzen vergelijkt dan is de eerste beter.

 10. Ik doe overal boodschappen. Het is maar net waar ik langs loop. Het liefst ga ik naar de Jumbo. Ik moet altijd lachen om hun reclame. Groot bord bij de ingang: 'De goedkoopste van het dorp!!!'. Dan denk ik altijd 'de goedkoopste Jumbo, ja. Want die hebben we maar één in het dorp'. Hebben ze toch gelijk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.