Sligro pas aanvragen: 1 + 1

sligro pas

Kitty mailde mij met de vraag: ‘Hoe kun je een Sligro pas aanvragen?’

Ik moest meteen denken aan mijn kindertijd.

Groot inkopen bij de Sligro

Vroeger gingen mijn ouders namelijk regelmatig met mijn zusjes en mij naar de Makro, en later naar de Sligro. Dan kochten ze een heleboel boodschappen in één keer in. Dat zette mijn moeder dan allemaal in de kelder. Ik herinner me trays met potten groente en blikken met fruitcocktail en ananas!

Overigens vond ik de Makro leuker dan de Sligro.

Bij de Makro had je namelijk ook andere dingen. De Sligro had in mijn herinnering vooral voedsel. En het filiaal hier in Doetinchem herinner ik me al grijs en somber.

Wat is Sligro?

De Sligro en de Makro zijn allebei zogenoemde groothandels. Dat wil zeggen dat hun doelgroep niet ‘gewone’ mensen zijn, maar bedrijven. Het idee is dat je, door de enorme verpakkingen en hoeveelheden, relatief goedkoper uit bent.

Om naar binnen te kunnen heb je een Sligro pas nodig.

Een Sligro pas aanvragen

Op de website van de Sligro vind je op de homepage meteen een link voor het aanvragen van een Sligro pas. Maar vervolgens stuit je onmiddellijk op de uitdaging dat je ondernemer moet zijn. Er staat:

‘Om klant te worden bij Sligro dient u geregistreerd te zijn bij de Kamer van Koophandel.’

Sligro gebruikt je Kamer van Koophandel om je bedrijfsgegevens op te halen. Kortom: zonder Kamer van Koophandel nummer kun je geen Sligro pas aanvragen.

Je kunt een Sligro pas online aanvragen, maar ook in de winkel. Zorg in dat geval dat je een uittreksel van de Kamer van Koophandel bij je hebt.

Gratis Sligro koksmes

Ze willen bij Sligro wel graag dat je klant wordt volgens mij, want naast het inschrijfformulier lonken ze met een gratis Sligro koksmes ter waarde van bijna 30 euro. Die krijg je gratis als je klant wordt bij Sligro.

Screenshot 2023 04 24 at 18.42.40

Je kunt het bij je eerste bezoek ophalen bij de Sligro!

Sligro voor particulieren?

Als particulier kun je helaas niet kopen bij Sligro.

Ik heb een Sligro klantenpas!

Ik weet niet hoe, wanneer en waarom, maar ik heb dus een Sligro klantenpas! Blijkbaar heb ik die ooit aangevraagd in augustus 2017. Ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt, maar nu heb ik dankzij Kitty’s vraag inspiratie om er een kijkje te nemen!

Is Sligro goedkoper?

Is Sligro goedkoper omdat je met grote hoeveelheden tegelijk inkoopt? Op de site van Sligro staat veelbelovend:

‘Doordat wij groot inkopen, betaal je minder.’

Is Sligro inderdaad goedkoper? Zoals zo vaak in het leven is het antwoord: ‘Dat ligt eraan.’

Sligro kan goedkoper zijn, maar het is niet zo dat je er per definitie goedkoper uit bent. Het is dus handig als je prijzen kent, zodat je ter plekke kunt beoordelen of iets voordelig is of niet.

AD vergeleek prijzen van Sligro, Makro en Albert Heijn

Jaren geleden vergeleek AD de prijzen van een aantal producten in groothandels Sligro en Makro met de prijzen van Albert Heijn. Het AD benadrukt zelf dat het een ‘beperkt onderzoek’ is. Maar ze concluderen toch voorzichtig:

‘Al met al zijn Makro en in mindere mate Sligro bij voedselproducten toch het goedkoopst.’

Wetenschapsjournalist Diana de Veld vroeg ook een Sligro pas aan, en schreef daar een blogpost over. Zij concludeert dat het bij AH goedkoper is dan bij de Sligro.

Makro klantenpas aanvragen

Nu was ik nieuwsgierig geworden hoe simpel een Makro klantenpas aanvragen is. Je komt daar iets verder in het proces dan bij de Sligro, voordat de onverbiddelijke vraag naar je Kamer van Koophandel nummer zich aandient.

Maar ik heb een bedrijf, en dus een Kamer van Koophandel nummer.

Moeiteloos nam ik dus deze horde, en binnen 1 minuut had ik succesvol een Makro klantenpas aangevraagd!

Screenshot 2023 04 24 at 19.03.24

Als leuke bonus heeft de Marko ook een app. Die heb ik bij de Sligro nog niet gezien. Maar Makro heeft dan weer geen gratis koksmes ; )

Tot slot

Kitty, als je zelf een bedrijf hebt kun je eenvoudig een Sligro klantenpas aanvragen. Heb je geen eigen bedrijf? Dan zou je in je kennissenkring kunnen kijken of er iemand is met een eigen bedrijf die een Sligro pas heeft. Zoals ik het begrijp wordt de pas regelmatig uitgeleend aan vrienden en kennissen!

Sterker nog, je kunt als ondernemer een tweede gratis Sligro pas aanvragen.

Leestip

AH bonuskaart

Heb jij een Sligro pas? Of een Makro pas?

Similar Posts

9 Comments

  1. Sligro is niet goedkoop hoor. De prijzen in de winkel zijn ZONDER BTW, dat komt er dus aan de kassa nog bij.
    Neemt niet weg dat ik wel fan ben van het luxe segment uit hun assortiment, idem bij de HANOS.
    Ik had vroeger zelf een pas (was zelfstandige, had dus een Belgisch handelsrekeningsnummer). Nu gebruik ik de pas van mijn broer.

  2. Wij hebben zowel Sligro als Makro pas, man is ondernemer. We kopen bij de Sligro, niet omdat het goedkoper is, maar wel omdat ze er dingen verkopen die je elders niet kan kopen. En soms is ‘bulk’ fijn! (2 Kg fudge bijvoorbeeld ;-)) en ze hebben er heel lekkere pitabroodjes van het merk Nina bakery… onovertroffen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.