Aldi duurste supermarkt volgens Kassa 2023

aldi duurste supermarkt

Volgens de meest recente Kassa’s Boodschappenmandje test is Aldi de duurste supermarkt!

Wat is de Kassa’s Boodschappenmand test?

Bij deze test kopen ze 27 gangbare producten bij verschillende supermarkten. Vervolgens vergelijken ze de totale kosten.

Normaal doen ze de Kassa’s Boodschappenmandje test maar 1 keer per jaar, maar omdat het zulke wonderlijke tijden zijn, deden ze nu ook alweer een test. De laatste test was in september 2022.

Het nieuwste resultaat vind ik erg verrassend.

Kassa’s Boodschappenmandje 2023: Aldi duurste supermarkt

Op basis van de 27 boodschappen blijk je als consument het duurste uit te zien bij de…. Aldi! De Lidl prijzen zijn het minst gestegen sinds september.

Kassa was daar 66,46 kwijt aan de boodschappen.

Juist een supermarkt die bekend staat als lekker voordelig zou de duurste zijn. Hier kun je de kassabon van de Aldi zien. De goedkoopste supermarkt is Dirk van den Broek met 56,46 euro.

Kassa’s Boodschappenmandje kijken

Kijk hieronder zelf Kassa’s Boodschappenmandje 2023

Op de website van Kassa vind je ook de reacties van de verschillende supermarkten. Aldi zegt daarin onder andere het volgende:

‘De steekproef is te klein, er worden prijzen vanuit verschillende categorieën vergeleken (budgetproducten met bijv. ALDI-merken) en de kwaliteit wordt niet meegenomen.’

De Lidl vindt het flauw dat Kassa de pindakaas van Calvé kocht, en niet hun voordeliger pindakaas van het merk Vita d’Or. Dat vind ik een reëel punt. Jumbo kan zich ‘niet vinden’ in de resultaten, en vindt dat er oneerlijke vergelijkingen zijn gemaakt. Ook Plus betreurt het dat bepaalde dingen niet zijn meegenomen in de test.

Wat is de duurste supermarkt 2023

We zijn inmiddels weer een aantal maanden verder. Wat is nu de duurste supermarkt van 2023?

Een maand na het onderzoek van Kassa waarbij Aldi de duurste supermarkt was, kwam de Consumentenbond met een overzicht.

Duurste supermarkt 2023 Spar, Poiesz, Picni, Coop en Jan Linders.

De goedkoopste supermarkt 2023 was volgens de Consumentenbond Dirk, gevolgd door Hoogvliet, Vomar, Deka, Lidl en Aldi.

Albert Heijn, Jumbo en Plus waren ‘neutraal’ in dit lijstje.

Niet Aldi duurste supermarkt 2023, maar Spar!

Welke supermarkt is het duurst? Opvallend is dat volgens de Consumentenbond niet de Aldi de duurste supermarkt is, maar Spar. Sterker, bij de Consumentenbond staat Aldi bij de supermarkten die goedkoper dan gemiddeld zijn.

Duurste supermarkt Kassa: Aldi

Duurste supermarkt Consumentenbond: Spar

Leestips

Conclusie

Goedkoop boodschappen doen kan momenteel het beste bij Dirk van den Broek volgens Kassa.

Bij welke supermarkt doe jij de meeste boodschappen?

Similar Posts

14 Comments

  1. Het klopt wel met sommige producten
   Zo kocht ik bij de aldi vissticks 2.99
   En dat terwijl ze bij de winkel er naast nettorama 2..09 waren kwesti van opletten
   Aldi is echt duurder geworden

 1. Mijn ervaring is dat de Spar het duurst is, behalve voor warme frikandelbroodjes. Ze verkopen net als Dirk en de Vomar het huimerk gwoon. Zeer matige materiaal, maar bij de Spar is dat 50% duurder dan bij de Vomar of Dirk. De Vomar heeft prima brood, waar ik nog altijd 1 euro voor betaal of 50ct als het uit de vriezer komt van een dag eerder.

  Bij de Jumbo veranderen prijzen soms dagelijks. Niet alleen ‘op’ maar soms ook ‘neer’. De AH is duur als je geen bonuskaart hebt. Prijzen zijn overal gek. Normale pot augurken kost doorgaans 90 cent. Een 2x zo grote pot van hetzelfde merk en soort 99 cent. Mijn camembert is in alle supermarkten gestegen van 1,33 naar 1,99 (+50%), maar is per kg dan nog een stuk goedkoper dan Nederlandse kaas.

  1. Wauw een brood voor 50 cent is echt heel voordelig! De Spar komt inderdaad steevast als een dure supermarkt uit allerlei testen. Wij hebben er geen in de buurt, dus ik kom er eigenlijk nooit meer.

 2. Nu telt het transsport van producten extra mee door de hoge energiekosten.
  Blijkt dat er ook minder via e-bay wordt verkocht.
  Die AH, wie had dat verwacht. Hans

 3. Wij gaan naar de Lidl en de jumbo. Voor andere winkels zouden we te ver moeten rijden wat het nog duurder maakt.

 4. Ik ga het meeste naar de Dirk omdat deze praktisch naast mijn huis is. Ook ga ik vaak naar de Lidl en regelmatig ook naar de Coop. En voor de bonus naar de AH

 5. Ik (bofkont) heb in een straal van 500 meter een Jumbo, een Aldi, een Vomar, een Dekamarkt, een Albert Heijn en een buitenlandse supermarkt. Ik loop bij allemaal wel eens binnen. Jumbo vind ik de fijnste supermarkt. Vomar is goedkoper, Albert Heijn is erg slecht geworden, vind ik. De Aldi is leuk om rond te neuzen. En bij de buitenlandse supermarkt kun je heel voordelig lekkere kruiden en olijven enzo kopen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.