De Turkse en Marokkaanse buurtsuper

het buurtsuper! kookboekOok hier in de Achterhoek verschijnen kleine Turkse en Marokkaanse supermarkten. Toen we nog in de stad woonden kocht ik daar graag een ‘bloemetjesbrood’ of zo’n plat Turks brood. En ik heb er wel eens een doosje henna gekocht voor een euro.

Sinds onze verhuizing naar het platteland kom ik er helaas zelden meer. Wel zit er nu ook een kleine Turkse supermarkt in het dorpje Terborg.

Wat Turkse en Marokkaanse buurtsupers onderscheidt van de ‘gewone’ supermarkten is onder andere het aanbod en de presentatie. Dit soort buurtsupers zijn doorgaans wat kleiner, en je vindt er dingen die je bij de Albert Heijn niet tegenkomt.

Het buurtsuper! kookboek

In het boek Het buurtsuper! kookboek van Marianne Meijerink behandelt Marianne meer dan 200 producten die je kunt vinden bij de Turkse buurtsuper, en wat je er mee kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan:

Ook geeft ze algemene informatie over de verschillende producten zoals hun eigenschappen.

Indeling: twee stukken

Het boek is handig ingedeeld vind ik. In het eerste deel vind je hoofdstukken over: groenten, fruit/noten/zaden en droogwaren, vlees en vis, zuivel, bakkersproducten, blikken/potten/pakken en smaakmakers.

In het tweede deel van het boekje vind je recepten. Sommige met plaatjes maar ook best veel niet helaas. Bij de recepten vond ik het kleine lettertype niet zo prettig, en ook vond ik het vrij grote stukken tekst voor een kookboek.

Achterin het boek kun je zoeken op product, en op recept. Ook vind je boekentips en handige links

Conclusie over Het buurtsuper! kookboek

Het buurtsuper!kookboek is werkelijk een leuk boekje. Als je je culinaire grenzen wilt verleggen en eens echt wat andere dingen wilt uit proberen is dit boekje superhandig. Je kunt het gewoon lezen, maar ook gebruiken als naslagwerk om informatie op te zoeken over verschillende soorten groentes en fruit. En vervolgens legt Marianne Meijerink ook nog uit hoe je de producten kunt verwerken in gerechten.

Het is bovendien een handzaam boekje, met zo’n 180 bladzijdes.

Praktische informatie over Het buurtsuper! kookboek

Het buurtsuper! kookboek is voor 17,95 te koop bij bol.com. Qua looks vind ik dat dan weer relatief duur. Maar qua hoeveelheid informatie is de prijs oké.

Zie ook rijst koken.

Koop jij bij de Turkse/Marokkaanse buurtsuper?

33 Comments

 1. Wilma
 2. VeggieMo
 3. bieke
 4. Lot
  • Lot
 5. helenmissy
 6. lin
 7. marjolein
 8. johmar
 9. Jet
 10. Zij
 11. Thea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh