Reacties

De Turkse en Marokkaanse buurtsuper — 33 reacties

 1. Ook in Friesland zijn nauwelijks Marokkaanse of Turkse winkeltjes. En als ze er wel zijn dan weet ik ze niet te vinden. Deze zomer was ik in Utrecht, de stad waar ik jaren gewerkt heb, toen ben ik nog even naar de Kanaalstraat gewandeld: een oase op het gebied van dat soort leuke supermarkten.

 2. Nee nooit. Overigens zijn alle genoemde producten bij AH XL te koop ;).
  Ik heb een Surinaams kookboekje (ooit gekregen) waar ik ook nooit uit kook dus dit is denk ik niks voor mij.
  Als ik info wil over een exotisch product kijk ik eigenlijk altijd op internet.

 3. Het lijkt mij een handig boek. Zeker als je iets uit de Turkse winkel koken en ander soort eten wil proberen. Ik zelf zou het recpt niet zomaar kunnen bedenken. Ik koop af en toe groenten en ingredienten van de Turkse winkel uit de buurt.

 4. Ik koop er nooit vlees, want de dieren worden halal dwz. onverdoofd geslacht. Wat ik er wel koop, Arganolie, biologisch €15,- 250ml voor in de keuken maar ook op de huid te gebruiken, lijkt heel duur maar kijk maar eens bij de Tuinen of drogist... is echt een Argankoopje! Verse olijven, maar alleen bij de winkel waar het vanachter de counter wordt geschept en niet door de klanten zelf..
  bicarbonaat/bakpoeder 400 gram voor €2,- echt spotgoedkoop, citroenzuur, specerijen en Verbene thee, gedroogde linzen EN Turkse o cologne Lavendel, gebruik ik op de wc als verfrisser. Blikken witte schapenkaas, scherpe pepers enz. Hier in de stad veel winkels ook Iraans of Afrikaanse, grote Chinese supermarkten, en natuurlijke de markt.. Ik ga na verschillende en probeer vaak nieuwe dingen uit..

 5. Oh, dat klinkt inderdaad als een leuk boekje! Ik kom heel vaak bij de turkse buurtsuper en koop daar vanalles, van brood tot en met verse munt. Zou er niet aan moeten denken dat er geen meer zou zijn.

 6. In de jaren dat ik in Den Haag woonde kocht ik er 75% van de boodschappen. Nu zit ik 20 km van de enige in de omgeving en daar is kortgeleden brand geweest, weet niet of die alweer in bedrijf is.
  Gelukkig kom ik nog wel regelmatig in mijn oude woonplaats en toevallig ga ik vandaag daar langs een hele grote Toko, die is hier ook niet overvloedig aanwezig en degene die er is is klein.

  Als ik er dus kom sla ik groot in.

  • 75% van je boodschappen! Dat is echt heel veel. Merk je nu dan bijvoorbeeld ook dat je duurder uit bent? Want die Turkse buurtsupers hebben de naam goedkoper te zijn.

  • Dat weet ik eigenlijk niet want ik koop er weer andere dingen dan in de gewone supermarkten.
   En ook veel tegelijk, plateau van 30 eieren is goed koper als doosje van 10. En kippepoten doos van 10 kilo en dat is dan goedkoper dan per kilo.

   Okra in pot is een grote favoriet van me.

 7. Dat lijkt me een heel fijn boek! :) Ik vind het leuk om nieuwe recepten en ingrediënten te gebruiken :) Toen ik nog fulltime in Almere woonde ging ik wel vaker naar een Marokkaanse supermarkt; echt geweldig :) Hier in Nijmegen heb ik er nog niet een gevonden die net zo goed was als die in Almere!

 8. Leuk! Ik hou van turks eten ! Ik had een Turkse vriend die altijd heerlijke gerechten voor me mee nam. Ik zou het toch weer wat vaker moeten doen, maar gun mezelf vaak de tijd niet om naar de Turkse winkeltjes te gaan.

  • Ik houd ook van de Turkse keuken. Toen we net in Doetinchem woonden was hier een Turks restaurant, en dat was echt verrukkelijk. Helaas is het verdwenen, en er is geen voor terug gekomen tot mijn spijt.

 9. Oh, dankjewel voor deze tip!
  Woon zelf in de stad, heel dicht bij een straat waar ik zelfs de keuze heb uit de ene Marokkaanse na de andere Turkse supermarkt. Daar kom ik bijzonder graag, want ze onderscheiden zich niet alleen in hun aanbod van de Nederlandse supermarkt, maar ook in hun prijzen. Groente en fruit vind je er doorgaans stukken goedkoper!

 10. Ik heb geen idee waar en of er bij ons in de buurt een Turkse of Marokkaanse buurtsuper zit - wel hebben we een Turkse bakker. Daar gaan we soms broodjes en baklava halen. Lekker hoor.

 11. Kom er af en toe, lekker om brood te halen of een bepaald ingrediënt om zelf Turkse pizza's te maken, of baklava mmm.
  Ik heb vroeger in een kleine groentewinkel gewerkt wat ook een halve Turkse/Marokkaanse winkel was, was altijd wel leuk, allerlei kaasjes,olijven, worst, groente en fruit uit die landen.

 12. helaas geen Turkse of marokaanse buurtsuper bij mij in de buurt, want ze hebben er vaak groente en fruit voor veel lagere prijzen dan de supermarkt en van zeer goede kwaliteit en ook nog eens veel meer kruiden en dergelijke.

 13. Wij hebben ook geen turkse super in de buurt wel in de stad geloof ik, maar ben er nog niet geweest, wel op de markt haal ik regelmatig lekkernijen bij de turkse kraam erg smakelijk allemaal. Ik moet zeggen dat in de reguliere supermarkten steeds minder aanbod is, wat ik erg jammer vind. Daarom ga ik voor de groenten lekker naar de markt.

 14. Ik ben er nog nooit geweest. Vraag me af of er hier in de wijde omgeving wel eens een Turkse winkel zit. Misschien moet ik daarvoor naar Almelo en dat is me te ver voor een paar boodschappen...

 15. Wat leuk zeg! Zeker een handig boekje als je eens wat andere wereldse gerechten wilt maken! Hier om de hoek zit een Turkse supermarkt, ik kom er eigenlijk nooit maar denk dat ik daar binnenkort eens verandering in breng. :D

 16. Wat een informatieve en mooie bespreking van mijn Buurtsuperkookboek. En zoveel leuke reacties... Ik ben zeer vereerd! Ik kan er nog een tip aan toevoegen: ook Zuiveringszout (Baking Soda), waar jullie onlangs over berichtten, is te koop bij de Buurtsuper. Het heet daar Karbonat en je vindt het in zakjes of potten in het rek met specerijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder