Helaes Pindakaas van de Aldi: 3 varianten

helaes pindakaas
Helaes Pindakaas, is niet langer alleen een gevleugelde uitdrukking: het is een heus merk geworden!

Bij de Aldi hebben ze namelijk hun Panda pindakaas vervangen door Helaes Pindakaas. Ik vind het er erg leuk uit zien!

Helaes pindakaas minder lekker dan Panda pindakaas?

Maar kritische consumenten vinden Helaes pindakaas minder lekker dan de Panda pindakaas, en ze wijten dat aan het feit dat het percentage pinda’s van 93% naar 85% is verkleind. Dat is inderdaad aanzienlijk minder.

Maar de Aldi heeft hun merk tenminste duidelijk zichtbaar veranderd, bij Calvé hebben ze het percentage pinda’s ook van 77% naar 84% pinda’s veranderd, zónder dat die verandering duidelijk zichtbaar is aan het etiket.

Uitslag van mijn eigen onderzoekje

Ik heb mijn kinderen natuurlijk ook even ondervraagd, en zijn vinden Helaes Pindakaas net zo lekker als de ‘oude’ pindakaas. Zelf houd ik niet zo van pindakaas, en eet het nooit eigenlijk. Mijn broodbeleg bestaat ‘s ochtends meestal uit hagelslag, en s’middags uit ham en kaas op een tosti.

3 varianten te koop

Inmiddels zijn er maar liefst 3 varianten pindakaas van het merk Helaes bij de Aldi!

 1. Eentje met stukjes pinda: 2,19
 2. Eentje van 100% pindakaas: 2,49
 3. De gewone pindakaas van de Aldi: 1,99

Aldi Helaes pindakaas krijgt een 7,5

Michiel Vos runt een heuse pindakaaswinkel in Amsterdam, en is een echte expert. Hij testte verschillende pindakazen, en die van de Aldi eindige op de tweede plek! Alleen de pindakaas van Albert Heijn kreeg een 8, en dus een halve punt hoger.

En op aldi.nl staat trots:

Goed Getest volgens het Algemeen Dagblad mei 2019. 600 g.
“Een allemansvriend zonder poespas. De smaak is keurig in balans, de structuur goed smeuïg en de kleur mooi bruin.”

Consumentenbond over de pindakaas van de Aldi: 5 sterren!

Ook de Consumentenbond is positief over de pindakaas van de Aldi. In mei 2023 noemen ze Helaes pindakaas zelfs ‘reden voor een feestje’. Hij krijgt 5 sterren! Ter vergelijking: Calvé pindakaas krijgt van de Consumentenbond maar 3 sterren.

Maar de Lidl pindakaas van het merk Vita D’or scoort iets beter.

Bovendien is Lidl Vita D’or pindakaas de goedkoopste pindakaas van allemaal.

Leestip: A-merken bij Aldi

Wat doe jij op je brood?

Similar Posts

13 Comments

 1. ‘s Ochtends hagelslag van de Lidl, maar dat is niet meer van lange duur, want die is vervangen door een nieuwe mister Choc. En die smaakt me daar toch goor!!!

 2. meestal iets van vleeswaren ,kaas of eieren , maar toch heel af en toe is een boterham met pindakaas niet te versmaden, ik koop het goedkoopste merk van de junbo

 3. Yeg geen andere pindakaas dan calve, die panda vond ik ook niet lekker. Ik moet dan altijd denken aan een stukje uit de show van Najib Amhali als ie vertelt over vroeger en de panda pindakaas ;-)

 4. Ik ontbijt altijd met een fruitsalade en brood eet ik niet vanwege glutenintolerantie en glutenvrij brood vind ik niet zo lekker (en veels te duur).
  In de middag eet ik rijstwafels en daar doe ik graag pindakaas op in combinatie met marmite, komkommer en gemalen peper.
  Verder eet ik graag zelfgemaakte bonenspreads, notenpasta, gebakken tofu of tempeh, tahin, rauwkost, jam en appelstroop op brood (de laatste twee graag met banaan of appel).
  De Helaes Pindakaas van de Aldi zit toch suiker in? Ik meen dat gelezen te hebben. Dat zat niet in de Pandavariant. Ik koop pindakaas meestal bij Lidl.
  Er is ook een soort pindakaas, ik dacht iets van Quino en die vind ik heel lekker, maar helaas ook daar weer suiker in. Da’s goedkoper dan pinda’s :-(

  Groetjes, VeggieMo

 5. Ik eet elke ochtend en middag pindakaas. ‘S ochtends op een beschuitje en in de middag op een boterham. Wel altijd calve die ik in de aanbieding koop. De goedkope pindakaas zoals quino heb ik ook in de kast staan maar die gebruik ik om pindasaus van te maken.
  Verder eet ik aan beleg, jam, kaas,kokosbrood en in het weekend een eitje. (en een enkele keer kipfilet, rosbief of filet americain)

  Groet Isabelle

 6. Sinds kort maak ik zelf pindakaas.-Want ik was toch wel geschrokken van het feit dat pindakaas eigenlijk zo’n mezenbol is,weet je wel?Met van dat harde vet-.Ze vinden het heerlijk.Ongezouten pinda’s,beetje zout en een scheut zonnebloemolie.Dit doe je in de foodprocessor.Zelf eet ik altijd bio-notenstrooisel,heel duur ga ik nu ook zelf doen.Groetjes Anne-Mae

 7. Zelf eet ik het af en toe en meer in de winter dan in de zomer, en die komt van de J.umbo Glutenvrij. Maar er is inderdaad wel verschil in smaak. Die van de A.ldi heb ik nog nooit geprobeerd.

 8. Ontbijt; bio garde, havermout, lijnzaad, lecetine en 1/2 appeltje. Of vandaag een smootie, maar dan iets minder bio garde, en meer fruit. Vandaag ging er ook een 1/2 krop sla en water in. Groen monster.
  Lunch; 2 brood, 2 eitjes, en soms nog cracker met kaas/jam/appelstroop, net zoals het uitkomt. En groene thee.
  En ja! Man en ik eten 30 zachtgekookte/gebakken eitjes per week. Nog nooit zo’n prachtig cholesterol gehad en een hoog HDL !
  Maar ja; artsen hebben ons liever ziek, dan hebben ze een hoger inkomen en van alle pillen die ze voorschrijven krijgen ze ook nog extra.
  Eet smakelijk allemaal.
  Hartelijke groet
  Gerrie

 9. Pindakaas op zijn tijd vind ik heerlijk! Als ik bij mijn ouders een broodje-tussen-de-middag meepik, ga ik voor de pindakaas (en dan liefst de Calvé, toch wel, alhowel voor satésaus weer de Aldi-pindakaas lekkerder is).
  Thuis eet ik ‘s ochtends vaak hagelslag, of stroop (met een beker jus d’orange voor het ijzergehalte), ‘s middags vaak kaas (met iets gezonds erop: tomaat, komkommer, paprika, wat er maar in huis is, of mosterd).

 10. Maak je pindakaas zelf! Voor 39 cent haal je bij de Dirk een half pond gepelde gezouten pinda’s. Als je die in de Magimix (of welke foodprocessor dan ook) fijnmaalt en je doet er archideolie bij, dan krijg je die pindakaas die we kennen uit de jaren 70 en 80, toen ze nog niet op het onzalige idee kwamen om er goedkope geharde palmvetten in te doen. Ook beter voor je gezondheid, archideolie. Wil je zoutloos? Was de pinda’s even af in een keukenzeef. Experimenteer eens met toegevoegde honing of toegevoegde (garnalen) sambal.
  Veel lekkerder, je gaat Panda pindakaas vergeten!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.