Aldi merken: A-merken op de schappen

aldi merken

Eén van de kenmerken van de Aldi was altijd dat je er geen enkel bekend merk, oftewel A-merk, tegenkwam.

Geen groenten van Hak, geen hagelslag van Venz en geen diepvriesgroentes van Bonduelle om maar een paar merken te noemen.

Aldi kenmerkte zich door B-merken.

Het voordeel van B-merken is dat ze stukken goedkoper zijn dan A-merken. Maar toen ik er afgelopen maandag was, zag ik tot mijn verrassing ineens rookworst van het merk Unox! En er waren nog meer A-merk artikelen bij de Aldi.

Laten we eens op een rijtje zetten wat je nu zoal aan A-merken bij de Aldi kunt kopen!

A-merk artikelen bij de Aldi

 • Calvé mayonaise
 • Dove
 • Axe
 • Unox knaks
 • Knorr maaltijdpakketten
 • Magnum
 • Blue Band
 • Robijn wasmiddel
 • Always maandverband
 • Nutella chocopasta
 • Coca cola
 • Lenor
 • M&M's
 • Andy
 • Cif
 • Mars
 • Haribo
 • Leerdammer
 • Lipton
 • Blue band
 • Knorr maaltijdpakketten

Waarom doet de Aldi dit?

Bij dit soort dingen ben ik altijd benieuwd naar het antwoord op de vraag: 'Waarom?!' Waarom heeft de Aldi nu ook A-merken?

Dat antwoord blijkt heel simpel en logisch te zijn. Bij de Aldi willen ze niet meer dat je voor bepaalde spullen naar een ándere supermarkt gaat. Dus dat je toch nog even naar de Albert Heijn rent voor je coca cola. Nu kun je gewoon lekker bij de Aldi blijven en daar zoveel mogelijk geld uitgeven.

Waarom doen de A-merken dit?

In het Engels zeggen ze:  'It takes two to tango!' Het is nu duidelijk waarom de Aldi A-merk artikelen wil verkopen. Maar waarom willen de makers van de A-merken hun producten bij de aldi hebben?

Ook hier is het antwoord heel simpel: ze willen nieuwe doelgroepen bereiken.

Wacht 's ff: er is toch iets anders aan de A-merken bij de Aldi!

De Aldi verkoopt nu dus A-merken. Maar toch zijn de producten niet precies hetzelfde als bij de Jumbo of de Albert Heijn of de Dirk.

De A-merken van de Aldi hebben een ander formaat! Namelijk meer en groter.

Zo is een fles cola meestal 1,5 of 2 liter, maar bij de Aldi 1,75 liter. Een fles Dove douchecrème bevat bij de Aldi 500 ml, terwijl dat bij 'gewone' supermarkten 250 ml is.

Conclusie over A-merken bij de Aldi

Ik vind het wel leuk dat ze bij de Aldi nu ook A-merken verkopen. Zeker als ik dan goedkoper uit ben. Maar ik blijf de Aldi een deprimerende winkel vinden. Wat dat betreft ga ik toch liever naar de Lidl. Zelfs al hebben ze daar geen A-merken : )

Een andere goedkope winkel met A-merken is Prijsmepper!

Leestips

Aldi duurste supermarkt in 2023

Mac and Cheese

Goedkope pasta.

Zou jij eerder naar de Aldi gaan nu ze er A-merken hebben? Wat vind je van A-merken bij de Aldi?

Similar Posts

28 Comments

 1. Ik kom nooit bij de Aldi. Ik kwam wel een tijdje bij de Lidl, maar stopte daarmee omdat ik inderdaad daarna nog bij een andere supermarkt moest shoppen voor de A-merken. Bij de Lidl heb ik trouwens één A-merk gespot, namelijk Smarties.

 2. Nou ik zou er niet speciaal voor naar de Aldi gaan, want ik let nooit zo op A-merken. Misschien met uitzondering van de hagelslag want het huismerk hagelslag van de Aldi vind ik echt niet lekker. Daar zal ik de volgende keer eens zoeken naar Venz ofzo. :)

  1. Hoewel de Aldi wel superleuke verpakkingen heeft voor hun hagelslagen vind ik! Balen dat de smaak niet lekker is. Als het om hagelslag gaat koop ik altijd Venz.

 3. Ik doe mijn grote boodschappen meestal bij de Aldi en ik ben wel blij dat er nu ook wat A-merken zijn zodat ik inderdaad niet perse naar een andere supermarkt hoef. Ik zou denk ik wel liever naar een Lidl gaan, maar die heb ik niet zo dicht in de buurt.

 4. De Aldi is van de Trader Joe's familie, Een über hippe winkel in Chicago. De cashew noten bijv. zitten in een Trader Joe zakje. ❤️ Dat maakt het dan weer heel leuk.

 5. Ook bij ons heb ik al A-merken gespot, maar nog geen zo'n groot assortiment. Ik vind trouwens zowel Aldi als Lidl niet echt uitnodigend om er je boodschappen te gaan doen.

  Mijn favoriet blijft Colruyt, die garanderen de laagste prijs voor A-merken + huismerken en verlagen dan ook hun prijs als een andere winkel die in de aanbieding heeft. Heb je toch ergens anders een goedkopere prijs gezien, dan kan je ze mailen. Na verificatie krijg je dan een tegoedbon voor het prijsverschil + 1,25 € voor je moeite. Jammer genoeg zijn ze niet in Nederland actief.

 6. In Duitsland en Frankrijk zijn al veel langer A-merken bij Aldi en Lidl. Ik doe er vrijwel al mijn boodschappen.
  Bij Ah eigenlijk alleen hun eigen merk avond- en ochtendthee, sperziebonen en sommige vleeswaren.

  Het enige A-merk wat ik koop is een cracker die het meeste lijkt op sanovite. Verder is er niets wat ik lekkerder vind.

 7. Kom nooit bij de
  aldi om de reden die jij ook aangaf, zo deprimerend.
  Af en toe naar de Lidl, die vind ik wat "gezelliger"...
  Maar voor de grote boodschappen kom ik altijd bij de AH of ik laat Appie bezorgen.
  Af en toe Jumbo voor wat kleine dingen .

 8. Ik kom heel soms in de Lidl voornamelijk als ik in gent bij de dochter ben dat is vlakbij en bij ons in de Aldi kom ik soms voor kleine flesjes water de diepvrieszakken zijn heel goed en ik kijk altijd naar de aanbiedingen van de week en voor de grote boodschappen is het de colruyt en de Delhaise.

 9. Ik kom maar heel af en toe bij de Aldi. Ik vind 'em niet gezellig!! Lidl daarentegen vind ik veel mooier en ruimer. Daar haal ik de meeste boodschappen. Voordeel van Lidl is dat de Jumbo ernaast zit. Zo kan ik in 1 rit al mijn wekelijkse boodschappen halen. Liever nog ga ik naar de Lidl in Duitsland...die is wat goedkoper en voor ons niet erg ver.We nemen dan ook meteen een auto afgeladen vol mee naar huis. Anders ben je duur uit door de brandstof.

  1. De combinatie Lidl of Aldi met een 'gewone' supermarkt vind ik ook erg handig. Bij ons is dat de combi AH + Aldi. Of in een dorp in de buurt: Lidl en Plus.

 10. Ik let nuet op a if B merken maar op
  Prijs en kwaliteitsverhouding
  Lees wat voor stoffen erin zitten
  Vaak
  Bij merken meer suikers geconstateerd!
  Laat me niet verleiden door mooie etiketten
  Bij ons in Haarlem nieuwe Lidll herl netjes en mooi
  Geluk ook andere supermarkten dichtbij

 11. Zelf kom ik twee keer per week bij de Alde maar het was me nog niet opgevallen van de A-merken. Waarschijnlijk omdat ik ze niet koop. Ik vind de koffiepads superlekker van de Aldi en het bier is daar 6,- per krat en is erg lekker. Schultenbrau. Verder hebben ze hier in Wageningen superleuk en gezellig personeel. Daarom zou ik ook niet snel naar een andere winkel gaan. De Lidl vind ik ook een fijne winkel, maar zit bij ons op een rotlocatie, dus daarom kom ik daar zelden.

 12. Hier in Alkmaar was de Lidl echt té deprimerend maar sinds verbouwing wel wat beter. Vind zowel Aldi als Lidl niet denderend qua sfeer...

 13. Ik kom eigenlijk nooit bij de Aldi. En dat terwijl die als supermarkt waarschijnlijk toch wel het dichtst bij ons huisje zit. Geen idee waarom we er niet komen eigenlijk. Ik denk omdat het gewoon niet praktisch is, daar zit verder niets. Nu gaan we naar een klein winkelcentrum waar je meerdere winkels bij elkaar hebt en dat is toch net even wat handiger.

 14. Eerlijk gezegd koop ik net zo lief een b-merk of huismerk. Aldi vind ik een sombere winkel met onvriendelijk personeel. Ik ga altijd naar Lidl. Gezellig en vriendelijke mensen. A merken zullen mij niet naar een winkel trekken. Sfeer en prijs wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.