Reacties

Aldi wasmand in vintage stijl — 38 reacties

 1. Wat een leuk ding! Ik heb een echte vintage wasmand, uit de jaren zeventig, een in oranje(natuurlijk) en een in rood. Hartstikke plastic en zeker niet ergonomisch. Maar wel leuk :)

  Groet,Greet

 2. Ik houd ook wel van vintage <3
  Ik heb drie wasmanden. Een voor handdoeken en slaapshirts en fijne was. Dat is een hoge wasmand met deksel. Verder een gewone lage wasmand voor de andere was. Beide wasmanden staan in ons ligbad. Dat is de handigste plek hier want het ligbad gebruiken we niet.
  Als wasmand voor vuile was richting de wasmachine en voor het opvouwen heb ik een kinderbadje bij de kringloop vandaan. Oranje en hij het is een ergonomisch model. Kostte een paar euro.
  Dat idee van die kratten klinkt goed. Vooral dat je ze inklapt als je ze niet nodig hebt. Alleen zijn die voor mij aan de kleine kant. In mijn wasmachine kan zeven kilo was. Ik sta regelmatig verbaasd hoeveel was er in mijn machine past en ik ben niet aan het proppen.

 3. Die is gaaf! Die zou ml denk ik alleen zo inpikken voor bij zijn gereedschap.

  Ik heb nu 3 opvouwbare wasmanden in de badkamer staan voor de vuile was. voor de schone was een oude hoge plastic wasmand, die eigenlijk wel aan vervanging toe is.

 4. Deze is echt leuk!! Heb hier 2 ronden, waarvan 1 aan vervanging toe is en een grote smalle hoge,maar niet handig dragen naar de waslijn buiten.
  Maar het problem is dat ik een grote sterke en ergonomische wil voor weinig geld en dat lukt niet erg samen.
  Dus maar even doorlopen met de kapotte hoewel dat ook niet lekker loopt....
  Groet, Wilma

 5. Ik heb een rechthoekige hoge wasmand met deksel op om alle vuile was in te gooien. Die wasmand kochten we toen we 35 jaar geleden huwden en ze doet nog altijd dienst.
  Om het wasgoed naar de wasmachine te brengen, was uit de machine te halen en op te hangen, heb ik een rechthoekige waskuip met twee handvaten. Die waskuip kochten we toen ons oudste kindje geboren werd en aanvankelijk gebruikte ik dat kuipje als kinderbadje. Die 'wasmand' is ondertussen al 32 jaar en intensief gebruikt. Nu begint de plastiek wel wat te versterven vooral aan de randen schilfert de plastiek af. Ik heb me al voorzien van een nieuwe 'wasmand'die ik ergens in reclame tegenkwam voor 't geval de oude het begeeft. Een vintage wasmand met zo van die gaten in, vind ik minder interessant omdat die niet bruikbaar is om bv een voetbad in te nemen of om eens iets met de hand in uit te wassen.
  De wasmand op de foto zou ik niet gekocht hebben omdat ik een ronde wasmand totaal niet interessant vind. Opgeplooide en/of gestreken was is meestal nog te groot om in een ronde bassin te leggen.
  Ik zou die handvaten ook niet echt betrouwen als de wasmand goed geladen is omdat die kunnen 'toegeplooid' worden en het 'scharniersysteem' van dergelijke handvaten bestaat uit een plastieken pinnetje dat makkelijk afbreekt.
  Als ik een 'wasmand' kies, koop ik er ene met geïntegreerde handvaten want die kunnen eigenlijk niet afbreken.

  • Daar zeg je me wat Liesbet: deze wasmand heeft inderdaad geen geïntegreerde handvatten. Hopelijk houden ze zich goed, want ik vind hem erg mooi!

 6. Wij hebben een heup wasmand van curver want die dragen het fijnste, en als die vol is, is dat precies een machine vol. Wij hebben een man voor handdoeken, fijn was, spijkerbroeken en nog 1 voor donkere kleuren ( werk kleding enz)

  • Een heup wasmand vind ik een slimme vinding. Ik heb er eigenlijk nog nooit eentje gezien, maar ik stel me een uitsparing voor zodat je hem makkelijk op de heup kunt dragen.

 7. Zelf heb ik er niet zoveel mee...

  Wij hebben twee donkergrijze in de badkamer staan en voor na het wassen heb ik twee simpele van felxibel plastic waar in ik de was meeneem en opvouw.

 8. Handig model, kan ook als teil dienen.
  Ik heb er vier. 2 x 2 dezelfde. Allen rechthoekig. De twee grootste kunnen ook al teil gebruikt worden (toen de kinderen klein waren speelden ze er wel in). En de andere twee zijn traditioneel met gaatjes. Wel ergonomsiche gevormd, zodat ze in je heup passen. En ook nog met een gootje in de rand waar je je knijpers in kan parkeren, maar dat doe ik nooit.
  Over knijpers gesproken: heb jij een knijpermandje? of een knijperzakje of schort?

  • Er staat een doos met deksel buiten bij de waslijn. En binnen hang ik het gewoon over de lijn zonder wasknijpers.

   Hij kan inderdaad ook als teil dienen! Goed punt.

 9. Ik vind jouw wasmand heel leuk maar niet praktisch voor mij. Ik heb toch echt een wasmand nodig die eruit ziet als een winkelmand, met van die handvaten eraan.

 10. Ow deze is leuk zeg! Ik heb heel veel wasmanden, acht in totaal. Ik zal het uitleggen. Een grote met klep in de badkamer waar alles ´s avonds in gedonderd wordt. Twee ronde blauwe en twee grijze rechthoekige gaan om beurten van boven naar de schuur, waar de wasmachine en de droger staan. En met schone gevouwen was weer terug naar boven. Ik verdeel bont, wit en zwart over de manden. Maar vaak staat er ook een mandje met strijkgoed in het kleine kamertje te wachten (en te wachten, en te wachten...)In de schuur staat ook een grote mand waar de was wacht om in de machine terecht te komen en waar ik overdag vaatdoekjes, handdoekjes en theedoekjes in mik. Onlangs twee hele degelijke oude wasmanden van mijn 99-jarige oma meegenomen. Nu loop ik dagelijks met haar mandjes te sjouwen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder