Reacties

5 Marktplaats aankopen + gezinsuitbreiding via Marktplaats : ) — 41 reacties

 1. Die bank is echt fantástisch. En die koffiemolen trouwens ook. En Trixie natuurlijk ook! ;-)
  Mijn 'huisinrichting' komt ook voor een groot deel bij Marktplaats vandaan. Zo kijk ik altijd eerst eventjes op Marktplaats wanneer ik een Ikea-product wil. Meestal is het nog zo goed als nieuw, maar wel stukken voordeliger.

  • Dat doe ik net zo Sunny Mama! Eerst even kijken of een Ikea product al op marktplaats staat : )
   Zo niet, dan kan je daarna altijd nog alsnog naar de Ikea.

 2. Ik koop veel op marktplaats, inderdaad vooral sinds we kinderen hebben. Daarnaast verkoop ik ook weer veel, ik vind het ideaal! Onze twee katten komen allebei van marktplaats, haha! Dus hier inderdaad ook gezinsuitbreiding via deze weg...

  • Herkenbaar dat de aankopen via marktplaats zijn toegenomen sinds je kinderen hebt Doortje. Zijn het nog bijzondere katten?

   Hier in de achterhoek kun je (gewone) katten gratis krijgen van iedereen.

  • Dat is in ieder geval niet duur. Maar mocht je ooit nog katten nodig hebben: in de Achterhoek geven ze je bij wijze van spreken geld toe als je een kitten overneemt ; )

 3. Hier wordt ook veel via marktplaats gekocht, ideaal. Alleen geen dieren. Eerlijk gezegd gaat er bij mij een klein alarm af als je naar een hond gaat kijken en je hem meteen mee mag nemen. Het is een levend wezen! Via marktplaats worden ook veel illegaal verkregen of gefokte dieren verhandeld. Het lijkt me moeilijk het kaf van het koren te scheiden.
  Maar ik begrijp heel goed dat je voor trixie viel, want ze ziet er heel lief uit.

  • Ik ben het met Martine eens, dieren zouden niet aangeboden moeten worden op marktplaats. Levende have hoort daar niet thuis. Zag er vorige week een advertentie van een man die zijn kat kwijt moest op de dag dat hij zelf op vakantie ging, dus je moest wel snel komen... Ik vraag me nu steeds af wat er met het arme dier gebeurd is. Ik moet er ook niet naar kijken, wordt alleen maar verdrietig van mensen die zo van hun dieren af proberen te komen.. :(

   Wel gave bank en koffiemolen trouwens. :-)

  • Ik snap je zorgen Martine. Ik dacht dat dergelijke zorgen vooral gelden voor puppies en zo. Omdat er mensen zijn die op kwalijke wijze hun brood verdienen met honden fokken.

   Trixie is gewoon een zesjarig hondje dat op de kop werd gezeten door de herdershond van de mensen waar ze was. Maar de meneer vond het duidelijk naar om afscheid van haar te nemen.

 4. Mijn hond komt van Marktplaats, het was een pup toen we haar kregen, ze komt van een zorgboerderij ergens in Groningen, het was nogal een eind vanuit de Haute Marne, onze 2 poezen komen ook van marktplaats , ze waren ingeënt , gechipt, ontwormt, gecastreerd en gesteriliseerd, we mochten ze gratis hebben want die mensen wilden dat ze goed tehuis kregen omdat die man allergisch voor katten was, ik heb een leuk cadeautje gekocht en ik heb nog steeds contact met die mensen, die de poezen uit het asiel hadden.
  Groet Adriana

 5. Haha, zie vandaag opeens allemaal marktplaats artikelen online komen bij bloggers :P
  Maar ik vind marktplaats ook prettig. Ik kijk er niet dagelijks op, maar ik heb ook al een aantal leuke aankopen gedaan.
  En zelf ook spullen verkocht.

 6. Wow, wat een aankopen. Inderdaad met spelende kinderen is het prettig als je jezelf niet constant druk hoeft te maken om spelende kinderen op een peperdure bank.

  Ik ben zelf niet zo bekend met marktplaats, wel regionale koopjeshoek via Facebook. Maar het is een handig systeem!

  • Over Facebook voor tweedehands aankopen hoor ik ook veel goede dingen. Mijn dochter heeft er veel boeken verkocht in een Facebook groep.

 7. Wij kopen en verkopen ook regelmatig via Marktplaats. Ik heb vaak fases waarin ik er heel actief mee bezig ben en daarna weer een paar maanden niet, maar het blijft toch leuk!

  • Wat leuk dat je schoenen koopt via marktplaats Bonsje. Dat doe ik ook wel, maar vind ik wel een wat lastiger aankoop omdat schoenen maar net goed moeten uitvallen.

   Mijn mooiste schoenen aankoop via marktplaats zijn de roze laarzen die ik in de profielfoto links boven aan heb!

 8. Leuk om zo in je geheugen af te lopen en te kijken wat je allemaal via Mp hebt kunnen kopen. Ik ben ook een van die mensen die al sinds de begindagen op mp zit. Een van de eerste dingen die ik verkocht was een schommelstoel voor 75 euro (of gulden, dat zal het wel geweest zijn). Ik had totaal geen verstand van handel drijven en verkocht 'm aan degene aan wie ik 'm beloofd had, maar ondertussen hadden anderen meer geld geboden. Dat leverde wel wat boze mails op. En ik dacht 'jee, ik had er nog veel meer voor kunnen krijgen'.

  Goh, ik heb de wildste aankopen gedaan via Mp. Een hanglamp die ik perse moest hebben, maar aan de andere kant van het land was. Net als onze katten, wij in Groningen, kittens in het zuidelijkste van Zuid-Holland.

  Ons huis is rijkelijk voorzien van tweedehands spullen. Ken je het blog van Jo en Joh? Zij proberen volledig van tweedehands te leven. Heel bijzonder om te zien wat zij allemaal vinden bij de kringloop.

  • Wat apart dat mensen boos op je werden, terwijl je het juist heel correct en feitelijk in je eigen financiële nadeel afhandelde zeg!

   Als ik iets koop via marktplaats voer ik meestal een maximale afstand van 25 km in, zodat ik het zelf kan ophalen. De grootste afstand was de Chesterfield bank. Daar moesten we voor naar Arnhem.

 9. Als je grote spullen wilt kopen hoe komen die dan bij je thuis als je geen auto hebt?
  Zie ook wel eens wat maar dat weerhoud me van de aanschaf

  • De Chesterfield paste destijds gelukkig in onze 7-persoons auto. Soms bieden mensen ook wel eens aan om het te brengen. En anders lenen wij een aanhanger van iemand.

   Maar je hebt een goed punt vita mientje: grote dingen zijn wel wat lastiger.

 10. Poeh, even verzinnen. Kinderfietsen, Playmobil, houten vloerdelen van ons balkon, een aantal kledingstukken vooral (merk)jassen denk ik. Kinderwagen, maxicosi.
  Zoiets. meubels hebben we niet echt tweedehands gekocht, ik vind dat toch niet heel fijn idee.
  Maar het is wel een uitvinding hoor! ik probeer nog wel eens wat te verkopen,
  maar dat valt nog niet altijd mee.

  • Leuk Tineke, dat zijn best een flink aantal dingen.

   Dingen verkopen is inderdaad niet altijd makkelijk. Niet alle kopers tonen zich even betrouwbaar.

 11. Ik heb laatst weer een paar vintage wollen dekens via Marktplaats op de kop getikt waar ik weer een aantal leuke poefjes van ga maken. En vorig jaar natuurlijk een oude Chesterfield voor de studentenkamer van mijn dochter.

  • Wat leuk dat je van oude dekens een poef kan maken Marion. Heb je daar ook foto's van? Ik weet dat er ook mensen zijn die tassen maken van oude vintage dekens.

 12. Voor onze zoon heb ik regelmatig iets op Marktplaats. Vooral speelgoed. Dan hadden we vaak veel voor weinig en een heel blij kind! Onze hond komt niet van Marktplaats maar van een fokker????

 13. Wij hebben ook veel op marktplaats gekocht en verkocht, vooral veel bedden. Stapelbed, halfhoogslaper hoogslaper maar ook fietsen een step , konijenhokken en konijnen en tweede koelkast schoolboeken enz.

 14. Wat leuk! Ik heb al jaren een tweedehands inrichting, bijna alles via marktplaats. Zelfs mijn eerste hondje kocht ik via marktplaats. Ik ben gek op tweedehands. Waarom zou ik dingen die ik tweedehands goed kan kopen nieuw kopen, daar zie ik het nut niet van in. Ons laatste nieuwe hondje Bundy lijkt trouwens een beetje op jullie Trixie, al weten we helemaal niet welke rassen er allemaal in zitten. Wat is Trixie voor een hondje?

  • Trixie's moeder is een Shih Tzu en haar vader is onbekend : )

   Maar ik denk dat hij klein was, want Trixie is best een klein hondje.

   Tweedehands meubels zijn leuk hè? Ik houd er ook van.

 15. Toen de kids kleiner waren had ik een levendige handel in kinderkleding op Marktplaats. Ik verkocht te kleine kleertjes en kocht er grotere voor terug. Nu de spulletjes vaak niet meer via de brievenbus verstuurd kunnen worden wordt dat een stuk minder, het duurt langer voor iets verkocht is en voor ik iets leuks gevonden heb moet ik zeggen. Voor mezelf heb ik al meerdere tassen op Marktplaats gekocht, ik merk wel dat ik altijd af ga op de kwaliteit van de foto's, zo kun je echt goed beoordelen hoe een product er uit ziet.

  • Hoe jonger kinderen zijn hoe makkelijker het vaak is om tweedehands kleding te vinden heb ik het idee. Waarschijnlijk omdat ze zo hard groeien en de kleren daardoor nauwelijks slijten.

 16. Ik heb een schitterende zitbank van Artifort (nieuw 2500 euro) voor 300 euro. Twee bureaus in mijn kantoor voor 8 euro t stuk. Veel kleren verkocht, ik vraag nooit de hoofdprijs, als ik het kwijt wil. Schaatsen, rollerskates, wachten op het seizoen...... en scoren maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder