Wasmiddelen Aldi, Lidl en Schlecker beste koop

Wasmiddelen van Aldi, Lidl en Schlecker wassen vrijwel net zo goed schoon als de duurdere merk wasmiddelen, maar dan voor de helft van de prijs. Dit concludeerde de Duitse variant van de Consumentengids: Stiftung Warentest.

En, in het algemeen is waspoeder effectiever dan vloeibaar wasmiddel! Als beste uit de test kwamen Ariel en Persil, op de voet gevolgd door waspoeders van de Aldi, Lidl en Schlecker. De gemiddelde prijs voor een was met een discounter waspoeder is 12 cent, Ariel 19 cent en Persil zelfs 28 cent per was.

Fijn om te lezen, aangezien ik mijn wasmiddel bij de Aldi koop. Helaas wel in vloeibare vorm, dus zo gauw het op is, haal ik voortaan de poedervorm!

Als het om de was gaat is goedkoop dus geen duurkoop.

Zie ook mijn post Beste wasmiddel witte was!

Wat voor wasmiddel gebruik jij? Meer antwoorden mogelijk!
Poedervorm
Vloeibaar
Aldi
Lidl
Schlecker
Persil
Ariel
Witte Reus
Huismerk supermarkt
Anders
  
Free polls from Pollhost.com

 

Lees ook: Vloeibaar wasmiddel versus poeder wasmiddel.

N.B. Wist je dat waspoeder in het algemeen beter is om vetluis te voorkomen?

Similar Posts

6 Comments

 1. Hoi Nicole,
  mijn wasmiddel koop ik bij de Lidl en deze is door Kassa als beste getest. Ik gebruik vloeibaar, omdat bij poeder er nogal eens vlekken in mijn was kwamen.
  Tot nu toe bevalt het mij prima en de prijs is natuurlijk ook prachtig. Tot en met vandaag bij de Lidl 2 flessen formil voor maar 4 euro, dat is mooi meegenomen toch ?
  Een heel fijn weekend en een hele goede moederdag.

 2. Helaas kunnen wij hier niet tegen de wasmiddelen van de Aldi of Lidl (of welk ander merk dan ook) Het enige waar men hier in huis geen uitslag, bultjes of jeuk van krijgt is dus Ariel of Persil..

 3. Wasmiddel maak ik zelf. De helft van een stuk Sunlight zeep en een stukje ossegalzeep oplossen in een liter water. In een jerrycan (vijf ltr,van garage waar wasbenzine in heeft gezeten) doe ik drie liter water en de opgeloste zeep. Bij de witte was doe ik wat soda. En als wasverzachter gebruik ik schoonmaakazijn lavendelgeur van Action. Bevalt me prima.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 4. Ik gebruik het wasmiddel van de Albert Heijn en soms een ander merk als ik wat toegeschoven krijg van mijn schoonmoeder.

 5. hier gebruiken we ecover , tegen gewone wasmiddel kunnen we niet tegen (rode vlekken en jeuk )
  maar de geur steekt me ook nog al vlug tegen van gewone wasmiddelen .
  en net als gerrie maak ik het ook wel eens zelf .

 6. Ik koop meestal Euroshopper vloeibare wasmiddel van de AH. Je kunt het kartonnetje bij het oudpapier doen en het plasticflesje zo lekker plat drukken, neemt weinig ruimte in bij het afval.
  Waspoeder kocht ik ook altijd, alleen wordt het bakje van de wasmachine zo smerig, nou ja, smerig, je weet wel wat ik bedoel. Ik maak het dan wel schoon, maar dat vloeibare spul bevalt me goed en je doet het ook nog in een plastic bolletje ( vond ik ooit in een leeg winkelwagentje :-) ), ideaal.
  Of het wasmiddel nu heel goed werkt, maakt mij niet zoveel uit. De was is schoon en een vlekje hier of daar maakt mij niet zoveel uit. Ik blijf een voorstander van de 60 graden wasbeurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.