Wasmiddel Aldi, Lidl en Schlecker beste koop

wasmiddel
Het goedkope wasmiddel van Aldi, Lidl en Schlecker wassen vrijwel net zo goed schoon als de duurdere merk wasmiddelen, maar dan voor de helft van de prijs. Dit concludeerde de Duitse variant van de Consumentengids: Stiftung Warentest.

Waspoeder wast beter dan vloeibaar wasmiddel

En, in het algemeen is waspoeder effectiever dan vloeibaar middel om te wassen! Als beste uit de test kwamen Ariel en Persil, op de voet gevolgd door waspoeders van de Aldi, Lidl en Schlecker. De gemiddelde prijs voor een was met een discounter waspoeder is 12 cent, Ariel 19 cent en Persil zelfs 28 cent per was. Fijn om te lezen, aangezien ik mijn wasmiddelen bij de Aldi koop. Helaas wel in vloeibare vorm, dus zo gauw het op is, haal ik voortaan de poedervorm!

Als het om de was gaat is goedkoop dus geen duurkoop.

Waspoeder Aldi beste koop?

In de meest recente test van de Consumentenbond voor wasmiddelen voor de witte was was het waspoeder van de Aldi NIET de beste koop. Maar Aldi vloeibaar wasmiddel van het merk Uno kwam wel op een prima derde plaats met een 7,1. Maar eerlijk is eerlijk: het waspoeder van de Lidl was de Beste koop! Dat kreeg een 8.

Let op: in 2023 was Aldi de duurste supermarkt!

Wasmiddel Aldi of Lidl? Prijs hetzelfde, Lidl wint!

Het merk van Aldi heet Una, en het wasmiddel van de Lidl heet Formil. Beiden doen het doorgaans uitstekend in tests van onder andere de Consumentenbond. Maar welke is het beste? Als het gaat om wasmiddel voor de witte was: kies dan voor Lidl formil voor de witte was. Dat was namelijk de beste koop. Hetzelfde geld voor wasmiddel voor de gekleurde was: ook daar komt het Lidl wasmiddel op de tweede plaats en het Una wasmiddel op de derde.

wasmiddel aldi of lidl

Samenvattend: voor zowel de witte als de gekleurde was wint het Lidl wasmiddel het van het Aldi wasmiddel.

Maar heb je geen Lidl in de buurt? Dan is het Aldi middel ook prima.

Action wasmiddel

Als we het over goedkope wasmiddelen hebben, dan mag het wasmiddel van de Action eigenlijk niet ontbreken! In 2016 probeerde de Consumentenbond het wasmiddel Subliem van de Action. Opvallend was dat het vloeibare wasmiddel het veel beter deed dan het waspoeder van de Action. Het vloeibare wasmiddel van de Action was een prima koop. Het is ook prima voor vlekken verwijderen. Maar het Subliem waspoeder kun je beter niet kopen schrijft de Consumentenbond.

Hieronder een fles van 4 liter van dit Action wasmiddel dat goed is voor 45 wasbeurten. Deze fles kost 4,48. Een fles vloeibaar wasmiddel van de Aldi voor 20 wasbeurten kost 3,69. Het wasmiddel van de Action is dus goedkoper dan dat van de Aldi.

action wasmiddel

Leestips

N.B. Wist je dat waspoeder in het algemeen beter is om vetluis te voorkomen?

Similar Posts

6 Comments

 1. Hoi Nicole,
  mijn wasmiddel koop ik bij de Lidl en deze is door Kassa als beste getest. Ik gebruik vloeibaar, omdat bij poeder er nogal eens vlekken in mijn was kwamen.
  Tot nu toe bevalt het mij prima en de prijs is natuurlijk ook prachtig. Tot en met vandaag bij de Lidl 2 flessen formil voor maar 4 euro, dat is mooi meegenomen toch ?
  Een heel fijn weekend en een hele goede moederdag.

 2. Helaas kunnen wij hier niet tegen de wasmiddelen van de Aldi of Lidl (of welk ander merk dan ook) Het enige waar men hier in huis geen uitslag, bultjes of jeuk van krijgt is dus Ariel of Persil..

 3. Wasmiddel maak ik zelf. De helft van een stuk Sunlight zeep en een stukje ossegalzeep oplossen in een liter water. In een jerrycan (vijf ltr,van garage waar wasbenzine in heeft gezeten) doe ik drie liter water en de opgeloste zeep. Bij de witte was doe ik wat soda. En als wasverzachter gebruik ik schoonmaakazijn lavendelgeur van Action. Bevalt me prima.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 4. Ik gebruik het wasmiddel van de Albert Heijn en soms een ander merk als ik wat toegeschoven krijg van mijn schoonmoeder.

 5. hier gebruiken we ecover , tegen gewone wasmiddel kunnen we niet tegen (rode vlekken en jeuk )
  maar de geur steekt me ook nog al vlug tegen van gewone wasmiddelen .
  en net als gerrie maak ik het ook wel eens zelf .

 6. Ik koop meestal Euroshopper vloeibare wasmiddel van de AH. Je kunt het kartonnetje bij het oudpapier doen en het plasticflesje zo lekker plat drukken, neemt weinig ruimte in bij het afval.
  Waspoeder kocht ik ook altijd, alleen wordt het bakje van de wasmachine zo smerig, nou ja, smerig, je weet wel wat ik bedoel. Ik maak het dan wel schoon, maar dat vloeibare spul bevalt me goed en je doet het ook nog in een plastic bolletje ( vond ik ooit in een leeg winkelwagentje :-) ), ideaal.
  Of het wasmiddel nu heel goed werkt, maakt mij niet zoveel uit. De was is schoon en een vlekje hier of daar maakt mij niet zoveel uit. Ik blijf een voorstander van de 60 graden wasbeurt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.