Reacties

Beste wasmiddel witte was + wasmiddel Action Update 2023 — 31 reacties

 1. Ik vind het altijd zo'n gedoe. Zoveel soorten; ik weet 't dan ook niet meer. Tot nu toe kocht ik altijd Robijn (kleur, donker, wit), maar ik heb besloten over te gaan op het huismerk van de supermarkt. Ben benieuwd.

 2. Eerlijk heb ik geen witte was. IK heb hekel witte kleren of anders. Ik zie nooit witte kleren dragen. Ik heb gekleurde was middel. En wasverzachter. Ik gebruik Lennor.Vind lekker ruiken.

  • Ik heb ook meer donkerbonte was dan lichtbonte was. Witte kleding draag ik eigenlijk ook nooit omdat ik altijd overal vlekken in krijg die er niet meer uit kunnen.

 3. Ik gebruik al jaren het wasmiddel van de Lidl! Toch gebruik ik voor de écht erge vlekken sinds kort Ariel, want ik heb gemerkt dat een A-merk de vlekken toch net iets beter aan kan. Voor de dagelijkse was gewoon nog steeds Lidl, werkt prima!

 4. De laatste jaren gebruik ik Sendil, bij Janlinders de goedkoopste en het bevalt prima.
  Maar ik heb geen vuile kinder- en werkkleding meer, ik weet dus niet of het hardnekkige vlekken wegwerkt.

 5. Ariel poeder voor de witte was en Ariel pods voor de bonte was. Ik koop was- en vaatwasmiddel alleen als ik ze ergens in promotie zie (2=1). Vaak bij AH of het Kruidvat. Ik leg dan gewoon een voorraadje aan.

 6. Lidl poeder voor de witte was en Robijn voor de gekleurde was (omdat ik het lekker vind ruiken, die oranje)dit is zo regelmatig in de aanbieding her en der dat ik het nooit voor de volle prijs koop. Heb nooit hele erge vlekken en anders gebruik ik op de vlek voor het in de wasmachine gaat, Ossegalzeep. Werkt altijd.

 7. Hoi Nicole,

  eerlijk gezegd rommel ik maar raak met het wasmiddel.
  Als het op is, dan kijk ik wel wat voor aanbieding er ergens is.
  Vind het leuk, dat jij altijd vergelijkend warenonderzoek doet...

  Groetjes van Marlou

  .

 8. Ik was al jaren met die van de zeeman en mijn was is altijd super schoon.Vroeger heette het anders en nu Hyper clean.Hou niet van wit en gebruik dus ook geen witte wasmiddel.Men zegt en schrijft veel over wasmiddelen maar je moet het toch zelf ondervinden wat jij het beste vindt.
  Wel een mooi blog wat ook mooie reacties geeft.

 9. ik maak het zelf, voor de gewone was met sunlight, en voor de witte was sunlight+soda. Net als Cellie heb ik geen hardnekkige vlekken en werkkleding enzo.

 10. Voor wit: Sunlight/soda, voor kleur: groene zeep. 's Zomers nog wel eens wasnoten, azijn als verzachter (met lavendelgeur). Alleen voor spierwit spul Jumbo witwasmiddel. (Ben milieu-extremist :-))

 11. Grappig dat er poeders genoemd worden. Die gebruik ik al jaren niet meer. Inderdaad omdat je dan soms van die poederresten hebt (maar volgens mij is dan je machine te vol waardoor hij niet goed kan spoelen). Ik heb dus vloeibaar wasmiddel. Van Ariël. Twee soorten: voor gekleurde was en witte was.

 12. Ik maak zelf "heksenblubber"van geraspte Marseille-zeep. Ruikt zo lekker,als de was in de zon hangt. Voor kwetsbare kleding heb ik ecover

 13. Die namen voor de wasmachines zijn inderdaad onmogelijk om te onthouden. Toch helemaal niet handig zou ik denken, marketingtechnisch. Ik heb verschillend wasmiddel voor witte en gekleurde was en voor allebei het poeder van AH. Voor de witte was dus toevallig (ik kijk nooit naar dat soort dingen) het best geteste.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>