Reacties

Een nieuwe wasmachine kopen: 5 aandachtspunten — 20 reacties

  1. Wat een goede tips! Onze wasmachine is 10 jaar oud. Zolang het niet kapot is, draai ik er gewoon verder wasjes mee. Mocht de wasmachine ooit aan vervanging toe zijn, dan weet ik alvast waar ik zoal op moet letten.

  2. Wij hebben sinds kort onze derde wasmachine. We wonen sinds 2001 samen dus dat klopt redelijk qua tijd. De vorige waste nog maar lekte heel hard en maakte bizar veel geluid. De nieuwe is heel fijn en stil!

  3. Vorig jaar ging onze wasmachine kapot. Omdat we veel extra wasgoed hebben, heb ik lang nagedacht wat ik nou wilde, en zat eigenlijk al klaar om bij een webwinkel een machine te bestellen, tot ik door het bos de bomen niet meer zag. Heb toen besloten een bedrijf hier op het dorp te bellen, gezegd wat ik graag wilde, nl. een trommel van 9 kilo, en 1600 toeren centrifuge. Ik ben toen op een Miele uitgekomen, met automatisch wasmiddelen systeem. Ik ben er erg tevreden mee. Pas was mijn droger ook kapot, heb ik ook weer bij hetzelfde bedrijf een droger gekocht. Goede service is voor mij heel belangrijk.

  4. Mijn huidige Edy-wasmachine is inmiddels 18 jaar en doet het nog goed. Is maar 4,5kg, wat voldoende is voor 1 persoon. Was pas bij voldoende was en niet op vaste dagen. Hij is energiezuinig en dat doen ze door 'm waterzuinig te maken. Het opwarmen van het water neemt de meeste energie. Op een lagere temperatuur wassen bespaart geld, maar het moet wel schoon worden. Ik heb destijds de goedkoopste gekocht (300 euro), die een RVS-trommel had zonder 'plastic blokken' in de trommel. Kleding slijt daardoor minder en gaat dus langer mee. Na 10 jaar heb ik de pomp vervangen. Dat is bij een goedkoop ding vaak veel eenvoudiger dan bij een dure. Nam met 10 minuten. Onlangs kwam ik er achter dat 60graden-stand niet opwarmde. Was nu op 50 (kan ook op 70) en dat gaat prima. Ik droog aan de lijnen die naast de wasmachine hangen in m'n onverwarmde bijkeuken.

  5. Oh ja, dit soort dingen gebeuren altijd tegelijkertijd! Wij hebben nu sinds een jaar een nieuwe wasmachine. Prachtig apparaat van Samsung. Heel blij mee.

  6. Ik heb vooral gekeken naar een wasmachine met sportprogramma en een grote trommel. Wij hebben een was-droog combinatie en dan is dat echt ideaal

  7. Mijn wasmachine is nu twee jaar oud. Wat bij mij vooral heel belangrijk was, was de breedte van mijn trapgat. Volgens de verkoper van een winkel hier in het dorp paste een bovenlader wel door het trapgat. Een voorlader zou niet passen.

    Uiteindelijk toen de bovenlader kwam, hebben ze met vijf personeelsleden van de winkel geprobeerd dat ding toch naar boven te krijgen via het trapgat. Door een wenteltrap bleek het toch nog moeilijker dan gedacht. Maar... hij staat op zolder, via het platte dak van de buren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder