Reacties

Vlekken verwijderen met natuurlijke middelen — 10 reacties

 1. Vetvlekken verwijder ik tegenwoordig eerst met een beetje wasbenzine. Klinkt niet heel milieuvriendelijk, maar dit werkt heel goed en het kledingsstuk weggooien is nog minder milieuvriendelijk. Andere middeltjes werken lang zo goed niet is mijn ervaring. Ik was vaak op lage temperaturen en ben voorzichtig met krimpen van kleding.
  Inktvlekken verwijder je makkelijk met melk. Hoewel die niet zo vaak meer voorkomen tegenwoordig.

 2. Een vetvlek op een kledingstuk ? Gewoon een beetje detergent op de vlek doen en laten intrekken. Kledingstuk dan wassen zoals je gewoonlijk doet. Vlek is daarna gegarandeerd verdwenen. Ik gebruik het witteproduct afwasmiddel van mijn supermarkt.

 3. Het verschilt ook erg op welke stof een vlek zit. Ik had op een jurk en witte broek een vlek van et trekhaakvet. Uit de broek ging het prima uit met het niet zo natuurlijke dasty,bij de jurk wil het niet weg wat voor middelen we ook hebben gebruik

 4. Ik zet melk op nummer 1. Niet omdat ik het vaak gebruik, maar omdat ik met eigen ogen heb gezien hoe mijn moeder een inktvlek met de omtrek van een koffiekopje uit een lichtgekleurd overhemd kreeg (lekke fijnschrijver in borstzakje. Weken in melk. Uitspoelen met water. Weken in melk. Uitspoelen - etc. Met engelengeduld en tussenpozen werd de klus geklaard, daarna nog even in de wasmachine e niets meer van te zien! Mijn moeder wist allemaal van dit soort middeltjes. Ze was heel huishoudelijk en als je je tante Marie beschrijft moet ik altijd aan haar denken. Overal een mouw aan weten te passen, handig en flink!

 5. Ik gebruik echt nooit chemicaliën. Koud water en inderdaad deppen ipv wrijven. Werkt meestal prima, Ik gebruik al jaren dat groene boekje wat je ook laat zien als naslagwerk.

 6. ik gebruik altijd ossegalzeep,te krijgen in zeepblok of in een flesje bij de kruidvat ook vaak bij de Lidl,inwrijven en een poosje laten intrekken,daarna gewoon mee wassen in de wasmachine,en de meeste vlekken zijn er uit zo niet dan gewoon nog een keer herhalen.
  het is heel goedkoop en doeltreffend.

 7. Wat leuk! ik lees allemaal tips die ik van mijn oma zou hebben gekregen. Die had ook allerlei middeltjes voor alles. De middeltjes van tegenwoordig zijn vaak veel duurder en minder effectief. Handig artikel.

 8. Prima vlekkentips, maar schoonmaakazijn gebruiken tegen onkruid in de tuin is een slecht idee! Schoonmaakazijn is zeker niet milieuvriendelijk maar juist schadelijk voor het milieu. Het is een chemisch middel met een hoog gehalte aan azijnzuur. Slecht voor je gezondheid en je doodt er niet alleen het onkruid mee maar meteen ook alle bodemleven. Dat lijkt me niet in de geest van je blog!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder