Bibliotheek buit, en hoeveel geld ik daarmee bespaar!

Bibliotheek boeken

De laatste tijd lees ik veel boeken via mijn eReader. Zogeheten Trashy romance novels om precies te zijn. Ik ben er niet trots op, maar nou ja… Hoe dan ook, daardoor haal ik even wat minder boeken uit de bibliotheek. Op dit moment heb ik maar 6 boeken uit de bibliotheek in huis. Dat is niet veel voor mij, want voorheen had ik vaak het maximum van 20 boeken in huis.

Hoeveel geld heb ik nu bespaard?

Hieronder zie je de prijzen van de boeken die ik leende bij bol.com:

Als ik deze 6 boeken allemaal zou kopen zou ik in totaal 116,88 kwijt zijn. Mijn abonnement op de bibliotheek kost me 49,50 per jaar. Dus dat heb je er echt supersnel uit. En met datzelfde abonnement heb je ook nog eens gratis toegang tot het aanbod van eBooks in de online bibliotheek.

En die arme schrijvers dan?

Als liefhebber van boeken realiseer ik me dat ik het moet hebben van schrijvers. En die moeten natuurlijk ook brood op de plank hebben. Het beste zou het natuurlijk zijn om hun boeken te kopen. Maar gelukkig is boeken lenen een goede tweede. Want elke keer dat hun boek wordt uitgeleend in de bibliotheek krijgt een schrijver daarvoor een klein bedrag. Dat is zo vastgelegd in het leenrechtstelsel in 1996.

Nog meer besparen? Lees dan mijn post over gratis e-books en de optie van een ebook abonnement.

Hoeveel boeken heb jij op dit moment in huis die je wilt gaan lezen?

Similar Posts

12 Comments

  1. Ik heb 10 boeken op mijn tablet en 3 papieren boeken! Meestal haal ik 6 tot 8 papieren boeken maar ik kwam 3 minuten voor sluitingstijd in de bibliotheek aan!

  2. Ik kom maar weinig meer bij de bibliotheek maar goed die kost hier ook niet veel (4 euro per jaar).Ik lees vooral via mijn kobo plus abbonement bij bol. (ik ben fan, ben nu ruim een jaar lid en kom nog steeds nieuwe boeken en genres tegen). Af en toe nog eens een nieuw boek kopen doe ik nog wel, meestal een studieboek

  3. Ik leen af en toe boeken die meer dan 50 euro nieuw kosten en tweedehands ben ik ze nog niet tegen gekomen. Gemiddeld leen ik voor 250 euro aanschafwaarde in de maand. Voor net geen 4 euro lidmaatschap per maand.
    Ik zou zelfs lid blijven als het 50 euro de maand zou kosten.

  4. Bij ons in het dorp is de bibliotheek afgelopen jaar gesloten. Echt een rare actie. Nu kunnen we alleen nog online reserveren en dan ophalen bij een ophaalpunt. Om er daar vervolgens achter te komen dat je boeken er niet zijn… door een ander meegenomen of zo…? Na een aantal klachten, waar niets mee gedaan is, uit protest mijn abonnement opgezegd.

  5. Ik haal elke drie weken drie boeken uit de bieb. ik koop maar weinig boeken. Ik betaal trouwens wel veel voor mijn abonnement en heb ook een limiet aan te lezen boeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.