Reacties

Strijken of niet strijken, dat is de vraag — 29 reacties

 1. Vroeger streek ik ook bijna alles maar nog net geen ondergoed. Tegenwoordig strijk ik niet meer, heb nog wel een strijkijzer voor als ik iets naai.
  Tegenwoordig draai ik de was die gestreken wordt een paar minuten in de droogtrommel, de meeste kreukels zijn er dan al uit, hang en vouw het netjes op.

 2. Hier wordt alleen nette kleren gestreken als we ergens naar toe gaan. Dwz ze gaan ongestreken de kast in en als ze gaan dragen worden ze gestreken. Vroeger ging alles gestreken de kast in maar dan moest ik achteraf nog heel veel nette kleren later weer sttrijken. Heb m,n lesje dus geleerd. Gr. Cisca, Servie

 3. Ik zit er niets mee in om iets dat nog aan de draad hangt weer zonder strijken aan te doen, ook voor de kinderen doe ik dat vaak. Man doet het dan weer nooit.
  Ik strijk dus wel, 1 keer in de week nog geen uur denk ik. Een enkel t-shirts of longsleeves of blouses, hemden en sommige broeken.
  Vroeger deed ik ook keukenhanddoeken, maar dat doe ik nu niet meer.
  Ik vind strijken 1 van de leukere huishoudelijke klussen. Ik ga er nu wel niet alles voor strijken omdat ik het niet erg vind om te doen. :-)

 4. .......Niet strijken.....daar kan ik me niks bij voorstellen...
  of toch wel als ik om me heen kijk in menig huishouden....
  denk wel eens ze strijken niet en wassen volgens mij ook niet.

  En jij doet je blognaam ''Huisvlijt'' ook geen eer aan, hi,hi....:-)
  Maar je hebt aan alle kanten ''goede'' afleidings manoeuvres.....
  zie soms door de bomen het bos(lees reclame) niet meer!!
  Maar dat is ook jou keuze!!
  Dat is ook de rede dat ik nog maar zelden bij je lees en reageer.....het is niet zo mijn ''ding'' namelijk.

  Fijne dag!
  Ger

  Ja, ik strijk alles keurig netjes en de mooie damaste tafelkleden die ik gebruik als er gasten komen eten gaan zelfs nog door de stijfsel(als je weet wat dat is)

 5. Strijken deden ze vroegah toch? ;)
  Strijken is stom, ergerlijk en voor het meeste overbodig.

  Als je vergeet iets uit de droger snel op te vouwen, kun je het onderop de stapel leggen in de kast en dan gaan de kreukels er op natuurlijke wijze uit en krijg je mooie vouwen alsof het gestreken is.

  Ik heb nog nooit commentaar gehad van iemand. Lang geleden in de horeca een baantje gehad waarbij de bazin het opviel dat de blouse niet gestreken was. Maar zei liet haar vieze, harige hondje eten van de resten in de keuken. Dat vind ik persoonlijk dan veel erger dan een ongestreken blouse.

  Er is hier een verbod op het dragen blouses. En ik koop ook niks dat gestreken moet worden voor mezelf. Beddengoed koop ik ook strijkvrij. De rest is sowieso grote onzin om te strijken.

 6. Nou ik heb genoeg om wel te strijken, voor m'n vader (en voorheen ook m'n schoonvader en m'n moeder) Het is niet m'n hobby maar voor de TV of uitzending gemist schiet het aardig op. Het lijkt hier wel tuttig of niet meer van deze tijd maar je kunt jezelf of je man ook aardig belachelijk maken als je er slordig bij loopt. Licht ook een beetje aan je baan natuurlijk. Verder gaat er veel eventjes de droger in en dan op hangertje, ideaal!

 7. Hier nog iemand van de anti-strijkbrigade! Beddengoed strijken? Voor wie? Mijn vriend zal het een zorg zijn of het dekbed gestreken is. Als het maar schoon is, toch? Helaas heb ik een lievelingsblousje dat na het wassen toch echt wel een strijkje nodig heeft, maar daar blijft het dan ook bij. Ik heb een vriendin van ik wie altijd hoor dat ze aan het strijken is/net heeft gestreken/nodig moet strijken. Ieder het zijne, nietwaar? Live and let live. Ik vind het persoonlijk zonde van mijn tijd, er zijn wel leukere en nuttigere dingen om te doen.

 8. ik strijk wel! erger me enorm aan ongestreken dekbedden.. maar dat komt denk ik omdat we alles gelijkvloers hebben en dus alles zichtbaar is..
  Ook shirts, blousjes en soms vestjes.
  maar geen hand- of theedoeken en ondergoed of leggings..
  Als ik dat aan een haakje voor het raam zou hangen, was het donker in huis..

 9. Nee ik strijk niet (zou ik wel doen blijft er geen tijd meer over om te bloggen haha)
  Uithangen gaat prima en ik vermijd het kopen van bloesjes en overhemden =D
  Ik doe liever makkelijk, heb hier een man en kinderen die het toch niet uitmaken hoe het in de kasten ligt en het liefste de onderste t-shirt van de plank pakken (dus alles overhoop)
  Misschien als ik ooit op mn oude dag me verveel dan zal ik het over wegen.

  (Respect voor de strijkende moeders hoor ;) )
  Liefs

 10. Ik strijk alleen als het echt niet anders kan. Dan komt het er meestal op neer dat het linnen is of katoen wat erg kreukt. Dat doe ik zodra de krat zo goed als vol is. Echt niet eerder...

 11. Zo slecht als ik ben in het verdere huishouden, zo overdreven veel strijk ik. We hebben weinig ophangruimte hier in huis, dus sinds een paar jaar toch maar een droger - voor die tijd streken we ook altijd handdoeken, zodat ze wat zachter worden. Mijn man haalt rustig een strijkijzer over zn onderbroeken, dat gaat mij dan net wat te ver, maar verder strijken wij wel heel veel ja. Ik zit bij voorkeur op een krukje een Engelse detective te kijken bij mn strijkwerk ;)
  (Jammer trouwens dat je van die vanzelfgeluidmakende filmpjes op je blog hebt.)

 12. Ik strijk in de zomer meer dan in de winter, want dan stop ik veel in de droger. Gelijk eruit en opvouwen. Maar eigenlijk is het stom. want in de zomer heb ik het al zo druk. Op een hagertje laten drogen is ms goed idee, maar kost ook meer tijd als je dat buiten doet, moet je het met knijpers vastzetten enzo.
  Strijken is idd rustgevend, heb er geen hekel aan, alleen als er een hele berg ligt.

 13. ik strijk theedoeken omdat ik bij ehbo geleerd heb bij wonden er een gestreken theedoek om te doen/ drukken. Pas na strijken zijn ze bacterie vrij. verder zakdoeken en een enkele blouse verder niet hoor

 14. Wat zijn er hier veel mensen die van hun slordigheid een deugd maken! Je kunt toch niet altijd in sportkleding rondlopen? Kleren maken zowel de man als de vrouw en ongestreken en gekreukelde kleding staat onverzorgd. Met ervaring en een stoomstrijkijzer en goed beklede strijkplank, en vooral als de was recht van de lijn komt, kun je in minder dan 5 minuten een blouse, overhemd of broek strijken en in een uur kun je heel wat strijkgoed wegwerken.

 15. Weet je dat ik het heerlijk vind om in een fris opgemaakt bed te komen waarvan het dekbed en de kussensloop gestreken zijn. Dat voelt zo heerlijk luxueus. 's Zomers strijk ik geen dekbedden; die komen fris van de lijn. Maar een gekreukelde sloop gaat er niet op ons bed ;-)

 16. Eerder streek ik bijna alles, net als mijn moeder.
  Nu al jaren niet meer, soms een blouse of een broek als het echt nodig is. Maar dan pak ik meestal het stoomapparaat, ook erg handig als je niet van strijken houd.
  Dekbedovertrekken strijk ik ook niet meer, deze gaan uit de droger meteen weer op bed. Dan hoef ik ze ook niet op te vouwen ;-)

 17. Ik strijk alleen kleding,(indien nodig) en heb zo'n strijkijzer met een stoomgenerator, dan is dat zo gedaan.
  Als je je was direct uit de wasmachine haalt en goed ophangt hoef je het dikwijls al niet meer te strijken, maar een hemd of zo heeft eens strijkbeurtje nodig
  Een @->- voor U.

 18. Ik ben van het strijken, maar vind het dan ook absoluut geen vervelend klusje. Ik strijk beddengoed, jurkjes en rokken. Ooit werkte ik een poosje in de thuiszorg en stond ik bij een oude vrouw inderdaad het ondergoed te strijken. Ik vroeg nog of dat de bedoeling was, maar eh, ja dus;).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder