Reacties

Het is oké om je niet oké te voelen — 8 reacties

 1. Ik denk dat je er ook niet van moet uitgaan dat je van een boek opknapt, daarvoor is er teveel gebeurd en is het ook nog te kort geleden dat je dochter overleden is. Misschien staan er in het boek tips waarmee je iets kan, maar je voelt zelf het beste aan wat je wil en wat je nu aankunt. Het is ook voor iedereen anders, iedereen gaat anders met een groot verlies om want geen enkele persoon is hetzelfde.
  Sommige uitspraken van anderen kunnen erg pijnlijk overkomen. Gelukkig is het mij maar een paar keer overkomen dat een opmerking echt snoeihard was en totaal nergens op sloeg. De rest van de opmerkingen vallen onder meelevend en goed bedoeld. En soms weet ik zelf ook niet eens wat ik moet zeggen als iemand zoveel verdriet heeft.

 2. Dank je wel voor het bespreken van dit boek. Wat mij er in aanspreekt is dat je je niet flinker hoeft voor te doen dan dat je je voelt. Inderdaad een briefje van de dokter dat je niet mee kunt doen met gym. En wat jouw pijn betreft Nicole, ik denk dat de ergste pijn op den duur verzacht wordt. Dat denk ik doordat mijn man voor zijn werk veel met oudere mensen praat, die van alles in hun leven moesten meemaken, ook verlies. En die mensen konden ondanks alles wat ze meemaakten toch verder gaan. Daar put ik dan moed uit. Ik denk dat de eerste twee jaar het ergste zijn. Er zijn natuurlijk ook mensen die een depressie krijgen na verlies, in zo'n geval lijkt mij begeleiding door een psycholoog en evt. medicatie belangrijk. Ik wens jou en jouw hele gezin veel sterkte toe ❤️

 3. Wat lijkt me dat een nare ervaring. Je leest een boek omdat je hoopt er iets in te vinden waar je wat mee kunt en dan word je er beroerder van.
  Of klopt het misschien voor jou wat ze zegt.
  Sterkte!

 4. Ik heb toevallig een gedicht geschreven over dat je niet altijd oke hoeft te zijn.
  Het verdriet dat jij hebt is met geen pen te beschrijven, dat mag er ook zijn Nicole.

  Alle goeds en lieve groeten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder