Reacties

Blauwsel en Reckitts Zakje Blauw: voor een stralend witte was! — 13 reacties

  1. Nou, ik ben toch blij dat ik simpel het wasmiddel van tegenwoordig erbij kan stoppen hoor. Scheelt een hoop gedoe;). En voor de vlekken die ik er niet uit krijg (heb momenteel een wit vestje met zo'n vlek), ga ik naar mijn moeder. Zo'n slechte huisvrouw ben ik nu eenmaal.

  2. Ja, ik weet nog goed dat mijn moeder het heel vroeger gebruikte. Toen werd het linnengoed zomers ook buiten op het gras gelegd 😄. Overigens gebruik ik hier nog steeds Sunlight zeep voor vlekken.

  3. Hier op Curaçao hebben we genoeg zon; alles bleekt, ook wat niet gebleekt moet worden.
    Grappig dat je ook het bijgeloof even noemt. Daar moest ik direct aan denken. Hier wordt het vooral gebruikt voor baby's, want die zijn erg gevoelig voor het boze oog (zegt men). Je kunt het dus nog steeds gewoon bij de botika (drogist/apotheek) kopen.

    • Ik ben opgegroeid op Curaçao en herinner me goed dat mensen zich wasten met water waarin blauwsel was opgelost. Tegen boze oog ja!

  4. Ik heb gewoon wasmiddel van het huismerk van Jumbo. Eentje voor de gekleurde was en eentje voor de witte was. Ik denk dat je was eerder grauw wordt als je niet goed sorteert. En dat doe ik altijd braaf (al moet ik voor een witte was dan best lang sparen).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder