Witte bh: do of don’t? En hoe krijg je hem weer wit?

witte bhIk heb 1 witte bh.

Het is er eentje van de Hema met van dat zogenoemde memory foam. Hij heeft beugels, en is voorgevormd. Ik heb hem ook nog eens 3 keer in het zwart, terwijl ik eigenlijk niet zo van zwart houd. Maar ik heb doorgaans meer donkere was dan lichte was.

Ik kocht de bh ook in het wit met het idee dat als ik dan een licht truitje of shirt draag, ik daar de witte bh onder kan dragen. Maar weet je wat het is? Witte bh’s zie je soms alsnog doorschijnen. En dat brengt mij op het idee dat deze kleur bh’s eigenlijk best irritant zijn.

Hieronder een voorbeeld van een prachtige bh bij de Hema:

Screen Shot 2020 07 04 at 11.01.03
16,- bij de Hema

Waarom witte bh’s lastig zijn

 1. Een witte bh is onder een wit t-shirt vaak alsnog te zien! Dus dat schiet niet op.
 2. Ze worden snel groezelig in de was. Dit heet grauwsluier. In het Engels hebben ze er ook een mooi woord voor: ‘grotty’. Dat geeft precies aan hoe een vaak gewassen witte bh eruit ziet bij mij.
 3. Ik heb doorgaans meer donkere was dan lichte was. En omdat ik mijn witte bh mooi wil houden, doe ik die natuurlijk niet bij de donkere was. Maar dat betekent dat het soms wel twee weken duurt voordat ik genoeg lichte was heb om de lichte bh te wassen. En ja, ik weet dat je bh’s op de hand moet wassen om ze mooi te houden, maar dat vind ik een gedoe.

Wat dan wel?

Het is wonderlijk, maar rode bh’s zijn onzichtbaar onder witte shirts. Dus als je een bh in het wit kocht met het idee dat die niet zichtbaar zou zijn onder een wit shirt, koop dan liever een rode.

Screen Shot 2020 07 04 at 11.06.21
16, bij de Hema

Plan B, en dit is mijn favoriet, is een huidkleurige bh ook wel ‘nude’ genoemd. Die zijn neutraal, en in de juiste tint vallen ze niet op onder je kleding. Zoals deze bh van 12,- bij de Hema:

Screen Shot 2020 07 04 at 11.03.00

Last but not least, kun je natuurlijk ook gewoon denken: ‘Wat kan mij het schelen of mijn bh te zien is!’ En dan koop je gewoon een vrolijk gekleurde bh, of eentje met bloemetjes!

Screen Shot 2020 07 04 at 11.07.49
15,99 bij Bonprix

Ik baal nog steeds dat bovenstaande bh niet in mijn maat is….

Witte bh wassen

Zoals ik hierboven al schreef, valt het niet altijd mee om een bh mooi wit te houden. Toch kan het wel als je even wat moeite doet. Pas op z’n minst de algemene adviezen voor het wassen van een bh toe, namelijk:

Was de witte bh op de hand, of anders in ieder geval in een speciaal wasnetje.

Hoe krijg je een witte bh weer wit?

Schoonmaakgoeroe Zamarra Kok geeft een paar budgetvriendelijke oplossingen:

 1. Doe een half kopje baking soda bij het waspoeder voor de witte was!
 2. Een andere optie is een paar aspirientjes toevoegen!

Nu ben ik wel benieuwd: wat voor kleur bh’s heb jij? Heb je ook witte bh’s? Waarom wel of juist niet?

Similar Posts

25 Comments

 1. Vroeger vooral wit (en een nude, want wit op wit werkt inderdaad niet…), en nu overgestapt op zwart en grijs. Net als jij vind ik dat ook veel praktischer met de was.

 2. Wit, nude, zwart, rose en rood.
  Inderdaad, die rode kleur onder wit was een openbaring!

  Tegen de tijd dat de witte grotty wordt, is hij aan vervanging toe. Ik vervang gemiddeld twee BHs per jaar en betaal dan wat meer. De zwarte gaat het langst mee, want is voor onder mijn zwarte kleding die ik bij hoge uitzondering draag (concerten en begrafenissen).

 3. Heel apart inderdaad dat je wit onder wit toch ziet. Ik ben, inderdaad mede vanwege de was, overgestapt op donkere kleuren. En nee, ik was niet met de hand. Die machine staat er niet voor niks hoor;).

 4. Ik heb een witte (inmiddels grijs 🙄) en een zwarte. Ik ga ook geen witte meer kopen, omdat ze na een tijdje grijs worden.
  Grappig dat een rode bh niet te zien is onder een wit t-shirt.

 5. Hier een paar witte en een paar zwarte. De witte exemplaren gooi ik gewoon in de wasmachine bij de witte t-shirtjes van mijn verkering. Op 60 graden, hoppa! Schoon! Anders moet ik ook te lang wachten. Is er niet goed voor maar ik koop regelmatig een nieuwe. Overigens vind ik er niets mis mee om je bh een beetje te zien zitten, hoor. Iedereen weet inmiddels toch wel dat veel vrouwen bh’s dragen?

 6. Ik wil altijd een bh met gekruiste de bandjes achter. Mijn schouders lopen af en anders ben ik de hele tijd aan het bandjes optrekken. Jammer genoeg zijn deze er niet met voorsluiting. Aangezien ik mijn ene arm niet meer goed kan gebruiken kan ik mijn bh dus niet meer aankrijgen zonder hulp. Ik ben nu over gegaan op een soort zonder sluiting. Het is even wennen.

  1. Volgens mij noemen ze dat topjes. Heb ik ook altijd aan. Sluiting en beugel van bh irriteren mij vreselijk. Ik koop ze hier in Friesland bij Ter Stal. In heel veel kleuren

 7. Ik heb ongeveer 10 bh’s want ik wil iedere dag een schone bh. 3
  2 zwarte en 2 grijze, die draag ík voornamelijk in de winter en 6 huidkleurige. Ik was bh’s altijd op de hand en daardoor gaan ze echt veel langer mee.

 8. ha Nicole,

  die van Bonprix heb ik ook.
  Na mijn borstkanker draag ik geen voorgevormde bh’s meer.
  het schijnt, dat je borsten er te warm onder worden en dat is dus niet goed.
  Ik doe er alles aan om nooit meer borstkanker te krijgen…

  Groetjes, Marlou

  .

 9. Ik heb er zeker een 15tal, in alle mogelijke kleuren en printjes. Maar wel doorheen vele jaren verzameld, ik koop af en toe een nieuwe, altijd in de sale! Ik was ze altijd met de hand. Dat houdt ze echt veel langer mooi. De witte laat ik gewoon wat langer weken in een sopje met eventueel was soda erbij. Ze blijven wit. Het geheim van lang meegaan is volgens mij ook dat wanneer je gezweet hebt je niet te lang wacht met uitwassen, want zweet tast de gevoelige stoffen en elastiek aan. Ik koop na jarenlang allerlei merken geprobeerd te hebben enkel nog Marie Jo (prijziger, maar in de sale waar mijn winkel tot 70 % korting geeft valt dat supergoed mee)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.